Het jaar zonder rommelmarkten

17-06-2020

2020, ons jongste zoontje, geboren op 1 januari, heeft dat fameuze jaar ingezet! Wist hij dan niet dat mama (zoals elke mic mac madam gok ik) zo van rommelmarkten houdt?


Iemand had vorig jaar moeten zeggen 'er komt een virus en het zal ervoor zorgen dat kinderen van school blijven, er geen Gentse feesten, festivals en rommelmarkten zullen doorgaan'. Ik had die persoon gezegd 'stop maar met zeveren'. Maar kijk, toch is het zo en stilletjes aan doet het iedereen ondertussen deugd het 'nieuwe normaal' aan te vatten... Al mis ik de rommelmarkten op zondag wel hard! Mijn man is er niet zo rouwig om dat hij dit jaar wordt vrijgesteld van een jaartje rommelmarktschatten meezeulen :-) Daartegenover moet ook hij nu vaker een ommetje rijden om iets op te pikken.


En dan die dag dat de kringwinkel terug opende, het evenaarde bijna onze trouwdag of de dag dat onze zoontjes zich kwamen aandienen :-). Met de nodige voorzichtigheid en maatregelen lukt snuisteren naar hartenlust daar wél gelukkig alweer! Of hoe blij we al altijd, maar nu des te meer, mogen wezen met onze aanbieders met spullen waar wij net naar op zoek zijn! (Neem gerust een kijkje op onze site om te zien wat wij vooral zoeken).

De manier waarop wij elkaar in deze bizarre coronatijden uit de nood helpen met babyspulletjes is er één om u tegen te zeggen!  


Maar, en dat is niet zomaar een gelukje, hoe blij ben ik deel uit te maken van de olijke bende 'mic mac madammen'! De manier waarop wij elkaar in deze bizarre coronatijden uit de nood helpen met babyspulletjes is er één om u tegen te zeggen! Niet alleen in coronatijden trouwens, heerlijk!


Ik ben er zeker van, net zoals die eerste barbecue met je net uitgebreide 'bubbel', zo ook wordt die eerste rommelmarkt na Corona er ééntje om niet gauw te vergeten! En stiekem hoop ik toch dat ik die nog in de agenda van 2020 mag noteren...


Tine Mic Mac Madam Oostende