Over ons

"Het begon als een idee: babyspullen een tweede leven geven, de kloof dichten tussen aanbieders en kopers op de tweedehandsmarkt. Vanuit een visie op betaalbare duurzaamheid. Eerst was het een voorzichtig idee, dan een wild idee... en dan zijn we er gewoon mee gestart.

Waar het ons gaat leiden, weten we niet. Maar het kriebelt. Daarom hebben we besloten er helemaal voor te gaan. Een netwerk uit te bouwen van jonge, enthousiaste ouders die jullie bijstaan met raad en daad: de Mic Mac Madammen en Meneren.  Zij werken lokaal, zodat we altijd vlak bij jullie zijn, in heel Vlaanderen."   Jona en Gert

Maak kennis met onze Mic Mac Madammen!

Onze Brusselse Madammen

Katelijne, mama van Lars, Tuur en Niel en getrouwd met Bart (en 1 van de eerste Mic Mac Klanten :-))

Wordt blij van... mooie natuur// eerlijk gemaakte mooie spullen-liefst nog tweedehands// sport// mensen met passie// mijn 4 mannen// "pateekes"// gelijkgestemde zielen// op restaurant gaan met vriendinnen// baby's (als ik er s nachts niet voor moet zorgen :-)).

Is Mic Mac Madam omdat... tweedehands hip en goed is voor de wereld// ik graag in kringloopwinkels en op rommelmarkten snuister// ik graag eerlijk advies geef aan aanstaande ouders// ik hou van mooie babyspulletjes.

Het is heerlijk om in een groene, ruimdenkende start-up mee te draaien met toffe, gelijkgestemde zielen.

Veerle, drieëndertiger, getrouwd met mijn beste vriend, trotse "moe"-der van Lucie en baasje van een prettig gestoorde hond, Flo.

Wordt blij van... frisse ochtenden// heel veel groen// nieuwe (eet)plekken ontdekken// spelen met mijn kleinste vriendin// houtvuur// kleurencombinaties// ontbijten// samen zijn// maar ook soms alleen zijn.

Is Mic Mac Madam omdat... ik na jaren passieloze jobs heel toevallig stootte op de oproep// en ja, dat die oproep wel écht iets voor mij was :-)// het milieu dat een fantastisch goed idee vond.

Ik zag pas na de geboorte van mijn dochter het licht. Stapels dure kinderspullen die ik maar enkele maanden had gebruikt. Als Mic Mac Madam maak ik dat allemaal dubbel en dik goed.

Onze Antwerpse Madammen

Lisa, Hobokense mama van Otto (3) en Hasse (1,5).

Wordt blij van... goeie koopjes// soep// Netflix// groen// witte wijn// wandelen in de bergen// wilde dieren spotten (van Vlaamse gaai tot Canadese grizzly).

Is Mic Mac Madam omdat...  ik helemaal voor het hergebruik van (baby)spullen ben// ik me ondertussen ongegeneerd kan laten gaan in mijn snuisterverslaving.

Toptip: Onze ergonomische draagzak bracht rust in huis. De onophoudelijk huilende baby bleek toch niet zo onophoudelijk te zijn.

Geertrui, mama van 4, ploeterende idealist in 't Stad altijd op zoek naar een ecologisch, economisch en origineel alternatief.

Wordt blij van... hergebruik// bloggen// kinder-boeken// Steineronderwijs// wollen kleding// yoga// kamperen// verse lakens.

Is Mic Mac Madam omdat... een duurzame levenswijze voor mij een kernwaarde is om vandaag te leven én een manier om bij te dragen aan een betere wereld voor morgen// tweedehands shoppen voor een ander zalig is

Fijn om kinderen letterlijk vanaf de wieg vertrouwd te maken met de normaliteit van hergebruik. 

Onze Oost-Vlaamse Madammen

Silke, gepassioneerd, vrijgevochten, eigenzinnig manusje-van-alles.

Wordt blij van...  wakker worden in onze kampeerauto met zicht op de oceaan met dolfijnen zwemmend in de achtergrond// gezellige familie-get-togethers// de lentezon, zalig// lekker koffiedrinken op een terrasje.

Is Mic Mac Madam omdat... ik hoop de wereld zo net dat ietsje beter te maken// alle kleine beetjes helpen// 'Mic Mac Madam zijn' bijna al mijn jobcriteria vervult!

Niet teveel stressen is de boodschap! Vertrouw op je eigen intuïtie en die van je baby. Het zijn super slimme wezentjes!

Ellen, fiere mama van een toffe peuter, enthousiast, gedreven en sociaal geëngageerd.

Wordt blij van... net dàt koopje vinden op een rommelmarkt. Daarvan kan ik heel de dag in mijn nopjes zijn :)

Is Mic Mac Madam omdat... ik het geweldig leuk vind om tweedehands spulletjes te zoeken// ik graag duurzaam en bewust door het leven ga.

Mama of papa worden is een (boeiende) zoektocht. Ik vind het fijn om aanstaande ouders wegwijs te maken in een eerste stap: de overvloed aan babyspulletjes.

Sanne, enthousiaste, creatieve duizendpoot met een zwak voor leuke spullen. 

Wordt blij van...  luidkeels meebrullen op foute muziek! (Maakt taakjes zoveel lichter ;-))// mijn vrouw Evelien en zoon Rune// werken met mensen.

Is Mic Mac Madam omdat... ik het helemaal leuk vind om mensen met raad en daad bij te staan in een belangrijke, leuke periode in het leven// ik het fantastisch vind om spullen een tweede leven te kunnen geven.

Fantastisch om voor elke klant op zoek te gaan naar spullen waar zij een vreugdesprongetje van maken.

Jona, idealistische, ongeduldige springer zonder geitenwollen sokken ;-)

Wordt blij van... waar voor weinig geld// eten, vanalles en veel// andere mensen blij maken// nét op tijd op de trein springen// reizen op onbetreden paden (al dan niet met 2 koters op de rug)//

Is Mic Mac Madam omdat... een circulaire economie de toekomst is// ik tweedehands koopjes doen helemaal de max vind// het een van de minuscule stapjes in de juiste richting is.

Tweedehands is niet muf en duf! Het is hip, goed voor de wereld en je portemonnee! 

>> Antwerpse, Limburgse, Gentse of Kortrijkse roots? Wij zoeken nog versterking!