fr-Mijn pimping rollercoaster

22/02/2018

Soms gaat het een beetje up en down als een rollercoaster (Gelukkig ben ik altijd te vinden voor een coole achtbaan!)

Als Mic Mac Madam zoeken we met veel goesting naar toffe spulletjes, maar dat loopt niet altijd van een leien dakje. Het nieuwe tafeltje van Arthur en Louisa ging met vallen en opstaan.

Een zoekertje sprong op mijn scherm als ik zocht naar een kindertafel met stoeltjes. Ik dacht meteen, daar kan ik wel wat mee! Niet zo handig om te vervoeren met de fiets, dus even afspreken wanneer ik kon passeren met de auto. Eenmaal ter plaatse, kwam Murphy de eerste keer om de hoek loeren. De mensen die het tafeltje wegdeden, waren aan het verhuizen en er viel de avond vooraf iets op één van de stoeltjes, waardoor het stuk was.

Hmmm, twijfel, neem ik het nog mee of niet? De schade is beperkt en anders belandt het waarschijnlijk op de vuilnisbelt. Aangezien het mits herstelling perfect was, willen we dat natuurlijk niet als Mic Mac Madam 😉. Ik nam het tafeltje dus toch mee en besloot thuis te bekijken hoe ik het kon herstellen.

Het tafeltje was duidelijk intensief gebruikt, goed teken dacht ik, dan was het in ieder geval goedgekeurd door de kinderen! Dat maakte het afwassen en schuren wel een karweitje. (Met dank aan de wederhelft voor de hulp!) Nog even langs de doe-het-zelfzaak voor de nodige wisselstukken voor de herstelling en het tafeltje was klaar voor het pimp-proces.

Leuke kleurtjes verf: check!

Afplaktape: check!

Schildersgerief: check!

Leuk muziekje: check!

Haast en spoed is zelden goed, zoveel haast was er niet. Maar blijkbaar had ik toch de ondergrond niet helemaal goed bekeken. De eerste laag verf was geen probleem, maar bij het verwijderen van de tape, kwam Murphy nog eens langs. De eerste laag verf loste bij het verwijderen van de tape. Balen, want het zag er écht leuk uit, al zeg ik het zelf, nah!

Plan B dan maar. Intussen kreeg ik van het koppel het ontwerp van hun geboortekaartje door. Een keileuke kraanvogel, daar kon ik wel wat mee.
Plan B werd uitgevoerd: Opnieuw schuren en schilderen: check!

Een toevoeging voor wat opbergruimte voor potloden, stiften, lijm en ander knutselmateriaal: check!

Kraanvogel (of is dat bij een geboorte dan een kraamvogel?) toevoegen en stoeltjes personaliseren: check!

En dan Tadaaaa: Gepimpt tafeltje en stoeltjes klaar voor pick-up! Even spannend afwachten wat de ouders ervan vinden... maar die vinden het gelukkig helemaal leuk. 

Arthur en Louisa, ik hoop dat jullie er evenveel plezier aan beleven als de vorige eigenaars! Ook al wil dat zeggen dat je over een paar jaar niet veel meer ziet van mijn schilderwerk wegens gekleurde strepen en lijmresten, haha. Dat hoort erbij, amuseer jullie!

Sanne, Mic Mac Madam Oost-Vlaanderen