Goed voor de planeet

Tweedehands = ecologisch
De ecologische voetafdruk van een tweedehands geboortelijst is 90% lager dan een nieuwe

(Bron: OVAM Ecolizer)


Een hergebruikt stuk pleegt geen aanslag op de aarde. De grondstoffen hoeven niet geproduceerd of verbouwd te worden en er komt geen (oneerlijke) arbeid aan te pas.

Zelfs van lappen kunnen nog nieuwe dingen gemaakt worden. Dus dachten wij: Recycleren geblazen! Naast tweedehands pareltjes, ontwikkelt Mic Mac Minuscule ook een aantal circulaire producten, zoals reuzespeelgoedzakken van de bomma haar gordijnen, speeltipi's van oude lakens en slabbetjes van stofrestjes!

En zijn je spullen na gebruik nog in mooie staat? Dan helpt Mic Mac Minuscule je ze een nieuw leven te geven.


Lies 

Mama van 1 zoontje van 1,5 jaar

"Moest ik geweten hebben dat de meeste spullen maar 3 maand gebruikt zouden worden, had ik ze nooit allemaal nieuw gekocht."
Meer getuigenissen lezen? >>

Soorten producten

allemaal ecologisch

Tweedehands

Een tweedehands fietskar, een babyfoon die nog prima werkt, boekjes die al meerdere kindjes  lazen, een luiertafel die nog een rondje meekan, ... Tweedehands hoeft echt niet aftands te zijn!

Gepimpt tweedehands

Tweedehands en démodé? Dan krijgt een babybedje een nieuw kleurtje, een t-shirt een extra motiefje of een saaie maxicosi een kleurige overtrek. In no time heb je weer een topper in huis!

Fair geproduceerd

Zijn er items die je toch liever nieuw wil? Dat kan! Denk aan herbruikbare luiers, dekentjes van organisch katoen, een biologische knuffel, een bamboe-eetsetje, ...