11(!) onmisbare dingen op een geboortelijst

09-04-2018

... en het goede nieuws is dat alles tweedehands te vinden is!

1. Tetradoeken: De meest vaak gehoorde zin die toekomstige mama's horen is: 'Daar kun je nooit genoeg van hebben.' Teveel is nooit goed, maar een mooi aantal van deze doeken in de kast is toch wel een must!


2. Luiertas: Of dit nu een hip model is of een rugzak die je nog op zolder liggen hebt, een groot verschil maakt dit niet. Een plaats waar alle spullen van je kindje in kan verzamelen, is alleszins handig. Als je wil vertrekken, moet je dan niet meer alles lopen te zoeken.
Of je luiertas nu een hip model is of een rugzak die je nog op zolder liggen hebt, een groot verschil maakt dit niet...

3. Wandelwagen: Dit is een stevige buggy die vanaf de geboorte tot en met peuter/kleuterleeftijd kan gebruikt worden. De draagmand van de buggy kan in het begin ook gebruikt worden om 's nachts naast het ouderlijk bed in te slapen.

4. Maxicosi: om kindje veilig mee te transporteren in z'n eerste levensjaar. De maxicosi kan in de auto, op de fiets of in de bakfiets geplaatst worden en de baby kan op stap!


5. Plaats om te verversen: Op tafel, op een luiertafel, een gepimpte commode. Het is handig om een plaatsje te hebben, waar je alle spullen die je nodig hebt om te verversen kan verzamelen: (wasbare) luiers, zalf, etc. Zo vermijd je ook totale chaos in je huis!


6. Kinderstoel: Niets zo leuk als mee-eten aan tafel! Een kinderstoel kan meegroeien met je kindje en zo kan het jaren gebruikt worden. Kleur beu of vind je de stoel een beetje saai geworden, met een laagje verf maak je er een heel andere stoel van!

7. Draagdoek/draagzak: Dit is handig om zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken: in huis om een paar handen vrij te hebben of omdat de baby graag dichtbij jou is. Buitenshuis als alternatief voor de wandelwagen, handig voor moeilijker toegankelijke plaatsen (vb. veel trappen).


8. Bedje: Of de baby nu veel of weinig slaapt, een plekje om te slapen is sowieso nodig. Een babybed is in hoogte verstelbaar en heeft spijlen zodat ontsnappen niet meteen mogelijk is wanneer de baby een peuter geworden is. De babykamer kan leuk aangekleed worden met toffe spulletjes, al dan niet in een thema.


9. Wipper: De eerste 'speelplek' van de baby. In een wippertje kan je baby'tje al van erg klein zitten en rond zich kijken. Als ze bewegen, wippen ze vanzelf op en neer (vandaar de naam dus!).

10. Slaapzakjes: Baby's en peuters hebben de neiging om vooral niet onder een laken te blijven liggen. Een (warme) slaapzak zorgt ervoor dat je kindje niet wakker wordt van de kou.

11. Park: Een park kan in het begin gebruikt worden als slaapplek voor de baby. Met wat speelgoed in het park, wordt het een speelplek. Ik weet dat ik deze 'must have' niet met iedereen deel, maar oh, wat vind ik het zo'n handig ding als 'safe haven' of wanneer je eens 5 minuten naar het toilet moet. ;-)

Ziezo, dat vind ik ervan. :-) Maar, wat vind jij?

Lise, Mic Mac Madam Brugge