Over ons

"Het begon als een idee: babyspullen een tweede leven geven, de kloof dichten tussen aanbieders en kopers op de tweedehandsmarkt. Vanuit een visie op betaalbare duurzaamheid. Eerst was het een voorzichtig idee, dan een wild idee... en dan zijn we er gewoon mee gestart.

Waar het ons gaat leiden, weten we niet. Maar het kriebelt. Daarom hebben we besloten er helemaal voor te gaan. Een netwerk uit te bouwen van jonge, enthousiaste ouders die jullie bijstaan met raad en daad: de Mic Mac Madammen en Meneren. Zij werken als lokale zelfstandigen, zodat we altijd vlak bij jullie zijn, in heel Vlaanderen." Jona en Gert

Wij zijn een netwerk van lokale zelfstandige Mic Mac Madammen & Meneren,die je met raad en daad bijstaan bij het samenstellen van jouw persoonlijke geboortelijst.

Benieuwd hoe wij elke dag werken? Volg ons ook op Facebook of Instagram

Maak kennis met onze regionale Mic Mac Madammen!

Onze Vlaams-Brabantse Madammen

Karolien, door het levend gaande met mijn jeugdliefde gevolgd door onze twee mini's, Lucie en Aaron in de Leuvense rand.

Wordt blij van... loslopende kippen & kinderen// creatief DIY-klussen*// de tuin in gaan en met een mandje vol groenten en fruit terug komen// springen in de zetel// schilderen met mijn vingers// kei-luid zingen op de fiets.

Is Mic Mac Madam omdat... ik wil bewijzen dat tweedehands absoluut niet vies is, integendeel// ik mee deel wil uitmaken van iets groter// andere niet graag tweedehands zoeken en ik wel.

Weet dat als het stil is, ze iets aan het uitsteken zijn...  

 (*want ja, je kent haar van Rok en Rol op Vitaya!)  

In Diest rondfietsende Stefanie, (bijna altijd) vrolijke mama van Viktor, Kasper en Oskar.

Wordt blij van... onze bakfiets// lekker eten// gaan kamperen met mijn 4 mannen// slapende kindjes in de draagzak// een goed koopje doen// boeken. 

Is Mic Mac Madam omdat... ik ervan hou om met mensen te werken, hen te helpen en advies te geven// je met babyspullen altijd mensen blij maakt// ik hoop dat we zo de wereld toch een handje kunnen helpen :-)


Elke baby verdient het om door mama en papa gedragen te worden :-)

Elke, Leuvense mama van Lowie en Anna, kattenbaasje van driepoot Hugo, rustig onder alle omstandigheden, zorgzaam van aard en pragmatisch ingesteld.

Wordt blij van... de geur van lentelucht// een spinnende kat die tegen je aan komt nestelen// discomuziek// kindjes die helemaal opgaan in hun spel// kindjes die hun eten met smaak opeten (zeldzaam!).

Is Mic Mac Madam omdat... mijn ogen spontaan gingen fonkelen en mijn hart sneller ging kloppen bij het idee alleen al// baby's de schattigste klanten zijn// tweedehands sowieso het nieuwe hip is.

Het gaat zwaar worden (hallo slaapgebrek zoals nooit tevoren!), maar ook heel echt en puur. En... het is een fase.

Elise, mama van Isaak en Renee, vaak te vinden al dansend of tussen schaapjes, kippen, poezen & groenten in het landelijke Holsbeek.

Wordt blij van... de zon//een laatste actie op mijn to do-lijstje afstrepen// een lange natuurwandeling// de bergen// mooie wolken// versgeplukte weidebloemen// orde// het voldane gevoel na een sportieve inspanning// net dat geweldige tweedehandsje vinden voor een prikje// de eerlijkheid van kinderen// een spinnende kat op mijn schoot// eten ;-).

Is Mic Mac Madam omdat... ik elke baby een duurzame start wil geven// ik mijn steentje wil bijdragen aan een mooiere wereld waarin zij binnenkort opgroeien// ik energie haal uit het zoeken en vinden van dat perfecte tweedehandsje.

Mensen helpen en adviseren bij één van de mooiste momenten in hun leven, de komst van een kindje: zalig! 

Onze Limburgse Madam

Valérie, met plezier uitgeweken naar haar (nog te verbouwen) (t)huis in Tessenderlo met  man Joachim, creatieve kleuter Amelia & actieve peuter Otto.

Wordt blij van... in alle stilte genieten van een tas koffie// boeken lezen// spelende kindjes// langzaam reizen en ter plaatse zien waar we uitkomen// spullen een tweede (of derde?) leven geven// wandelen met de hond.

Is Mic Mac Madam omdat... ik heel graag tweedehands (baby)spullen koop, maar ook wel geen uitpuilend huis wil// tweedehands winkelen voor anderen dus ideaal is voor mij// het ook super fijn is om in zo'n leuke periode ouders te kunnen verder helpen bij de start.

Alle goedbedoelde adviezen en suggesties ten spijt, jullie gaan als ouders dé experten zijn als het op jullie kindje aankomt, want niemand kent hem/haar zo goed als jullie. Laat je dus niet gek maken door anderen.

Onze Antwerpse Madammen

Noord-Antwerpse Lotte, samen met Jelle, mama van een dochter Billie en een zoon Mon.

Wordt blij van... nieuwe plekken ontdekken// de energie van de stad// het opzoeken van rust in de natuur met Jelle, Billie & Mon// verre reizen naar andere culturen// intens tijd doorbrengen met vrienden en familie// zoeken en vinden van mooie (tweedehandse) spullen voor Billie en voor in ons appartement// anderen plezieren.


Is Mic Mac Madam omdat... ik zin heb in duurzaam ondernemerschap// ik tegenwoordig wild word van babyspullen// ik energie haal uit het helpen en plezieren van anderen, en dan zeker (toekomstige) ouders tijdens happyhappyjoyjoy momenten in hun leven.

Neem ook af en toe de tijd om luid met je baby mee te huilen wanneer het niet gaat. :-)

Berchemse Klaartje, mama van 3 heerlijk pittige kleine deugnieten Suzanne, Juliaan en Jakob.

Wordt blij van... het gelach van mijn kindjes, of eigenlijk van alle kindjes! // de bergen // een glaasje wijn in de zon // een drukke planning die helemaal lukt en zonder problemen verloopt (I love it when a plan comes together :) // een goede wandeling in de natuur // gezellig tafelen en babbelen met mijn lief en vrienden.

Is Mic Mac Madam omdat... het klimaat wel wat hulp kan gebruiken // het fantastisch is om hét item dat je zoekt te vinden, het 'ik-heb-het-gevonden'-gevoel! // het zo fijn is mensen te helpen in deze fantastische periode van het leven.

Het enige wat een kindje écht nodig heeft is die onuitputtelijke liefde die ouders geven of in het kort: als je maar liefde geeft kan je niets mis doen.

Elisha, grafisch ontwerper, samen met een talentalent en mama van 2 heerlijke zoontjes.

Wordt blij van... zonnestralen op mijn huid// Rio zijn schattige pretoogjes en schaterlach// reizen & nieuwe bestemmingen// natuurwandelingen// lekker eten (Peruaans!)// een unieke rommelmarktvondst// een vers sneetje zuurdesembrood van Marjon// een goed feestje// plantenstekjes krijgen en ze zien groeien tot prachtexemplaren. 

Is Mic Mac Madam omdat...  ik mijn steentje wil bijdragen aan een duurzamere planeet en tegelijkertijd kan shoppen voor iemand anders :)// ik andere mensen graag blij maak.

Ik wil echt een alternatief bieden op het geitenwollesokken-imago dat tweedehands kan hebben. 

Lien, Berchemse mama van de vrolijke maar vaak eigenwijze Arwen en de kleine deugniet Nore.


Wordt blij van... knuffelmomentjes met man en kinders // reizen, maar ook thuiskomen // die zelfvoldane glimlach van dochterlief als ik haar naar 'de grote school' breng // de geur van versgebakken appeltaart // frisgewassen lakens // de slappe lach (zowel bij mezelf als bij anderen) // cappuccino.

Is Mic Mac Madam omdat... ik stiekem enorm jaloers ben op de mooie, met tweedehands spullen ingerichte kamers van mijn dochtertjes // ik nog vaak versteld sta van het overaanbod aan tweedehands babyspullen die nog maar amper gebruikt zijn // ik zo mijn steentje wil bijdragen aan een groenere wereld.

Je gaat overladen worden door allerhande tips en advies van vrienden en familieleden. Lach, knik inschikkelijk, en filter er tegelijkertijd uit wat naar jouw gevoel het best bij jou past. 

Alice, Kempense mama van 3 hevige maar lieve aapjes, Lou, Billy & Lucie & 'n gepensioneerd hondje Paulette, vrouw van Bart en ook nog energiedeskundige.

Wordt blij van... de zon// blije gezichtjes in huis// lekker ruikende bloemen// de zee// Zeeland// kapitein Winokio// lekker eten dat ik liefst niet zelf maak (smaakt dan sowieso beter)// lekker gaan ontbijten// koopjes doen (natuurlijk!).

Is Mic Mac Madam omdat... ik hou van kopen en verkopen// ons huis te klein is om alles zelf bij te houden// ik ervan hou toekomstige ouders te helpen en persoonlijk advies te geven// ik echt geloof in tweedehands, zeker voor babyspullen die zo kort gebruikt worden// de wereld echt niet nog meer (baby)spullen nodig heeft// ik mensen wil behoeden voor wat ze zogezegd allemaal ECHT nodig hebben// wij onszelf helemaal lieten vangen met een gigantische aangeprate lijst// ik hou van de vrijheid van het ondernemen.

Wij lieten onszelf helemaal vangen met een gigantische aangeprate lijst. Daar wil ik nu anderen voor behoeden... 

Dorien, gevoelige ziel met een hart voor dans, taal en esthetiek. Mama van Leo en tweedehands jaagster-verzamelaarster pur sang. Deelt lief en leed met vriend Marnik en kat Magnus in de Grobbendonkse bossen.


Wordt blij van... hedendaagse dans (op het podium maar ook in pyjama in de living)// snuffelen in de plooitjes van een babynekje//een leeg blad (letterlijk en figuurlijk)// foto's nemen van licht en lucht en de ochtendzon door de gordijnen// de juiste woorden vinden om een gevoel te omschrijven// gevoelige zielen (HSP'ers in the house!)// pisco sour (mag op ieder uur van de dag)// melo cakes!!!

Is Mic Mac Madam omdat... ik ouders graag een persoonlijke en warme start geef bij het mooiste, maar ook meest overweldigende avontuur van hun leven// er geen grotere eer is dan zo even mee te mogen piepen in dat grootse geluk!// ik me met mijn volle hart en hoofd mee wil inzetten voor een duurzamer wereldmodel// ik stiekem ook wel heel erg geniet van een goei tweedehands shopping spree'ke!

Vertrouwen en loslaten, vertrouwen en loslaten, vertrouwen en loslaten.

En ook en vooral: you do you!

Veerle, enthousiaste 'mensen-mens' en nieuwe-dingen-ontdekker, mama van schavuitjes Gaston en Rosa in Ekeren.

Wordt blij van... het verzorgen van mijn kamerplanten// een goede daad voor iemand anders// snuffelen op de rommelmarkt// kamperen met het gezin// zingen (vroeger bij Tutti Fratelli, nu vooral met de kinderen)// lunchen met vriendinnen (kom best niet naast ons zitten als je een rustige lunch wil ;-))// Latte macchiato, mmh!// yoga en mountainbiken// cultuur met kleine en grote 'c'// authentieke mensen// een goed feestje af en toe// peuterpraat & kleuterklap van mijn kindjes.

Is Mic Mac Madam omdat... ik al heel mijn leven een 2dehands lover ben// ik graag zoek en snuister en op deze manier graag meewerk aan een betere wereld// duurzaamheid voor mij geen modewoord is// ik het heel fijn vind om contact te hebben met jonge ouders in spé en hen bij te staan met raad en daad.

Durf vertrouwen op je buikgevoel ... de perfecte ouder bestaat niet.

Isabel, geboren en getogen Mechelse, creatieve en enthousiaste mama van stoere ridder Kobe en onbevreesde prinses Stella.

Wordt blij van... hét perfecte cadeautje voor iemand vinden (nieuw of "preloved") // buiten zijn in het zonnetje // lekker eten (maken) met een passend wijntje erbij. 

Is Mic Mac Madam omdat... ik zelf alles tweedehands kocht voor onze mini's // ik er blij van word om dat ook voor ouders in spé te kunnen doen // ik allergisch ben aan het woord "musthaves" en wat men ouders soms aanpraat // preloved babyspullen bij uitstek spullen zijn die hun steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst.

Volg je gevoel en maak voor jezelf uit wiens advies je belangrijk vindt. En kraamhulp! Beste uitvinding ooit :-).

Onze Madammen in Brussel omstreken

Aude, ingeweken Brusselaar, wereldverbeteraar, mama van Roald en Esther, activistische pragmatist, fietser, DIY-hobbyist en liefhebber van lekker eten en koken

Wordt blij van... koken en entertainen voor veel mensen // de aha-erlebnis als je een lijntje tussen twee puntjes kan trekken // nieuwe dingen leren en die doorgeven aan anderen // tweedehands schattenjacht // een aanstekelijke lach // kletsen en zwanzen // van een simpel stuk stof een heel kledingstuk of gordijn toveren.

Is Mic Mac Madam omdat... ik dolgraag tweedehands zoek // ik met plezier andere ouders advies geef vanuit mijn eigen ervaring // het al lang kriebelde om te ondernemen // mee werken aan een duurzame wereld voor deze en de volgende generatie mij drijft.

"Pick your battles": het ouderschap is enorm verrijkend maar ook af en toe een ferme uitdaging. Soms moet je het ideale plaatje dat je in je hoofd had loslaten en erop vertrouwen dat het wel losloopt. The kids will be fine.

Anne, Limburgse Brusselaar en praatjesmaker, getrouwd met Thomas, mama van Amélie en poezenkinderen Behemoth en Moutarde.

Wordt blij van... een dealke scoren op de rommelmarkt // babbelen en lachen met baby Amélie // nieuwe woorden verzinnen voor het taaltje van mijn man en ik // een geslaagde "outfit of the day" // frietjes met zoete mayonaise // een vondst voor ons rariteitenkabinet // snorrende poezen in de zon.

Is Mic Mac Madam omdat... letterlijk ieder aspect van de job me aansprak // kringloopwinkelen mijn hobby is // ik graag al mijn ervaringen deel // ik er heel blij van wordt om mensen te helpen en hen te kunnen geven wat echt bij hen past // het zo passé is dat alles nieuw moet zijn.

Omring je met zorgverleners en vrienden die je vertrouwt en neem enkel van hen advies aan! Follow your gut!


Jana, jonge dertiger met verbouwzucht in het bloed, getrouwd met Jo, mama van 3 dochters & 1 zoon.

Wordt blij van... giechelen (zelf de slappe lach hebben, of de dochters horen giechelen)// de zon wanneer het kouder is// spontane mensen// lekker eten en drinken// mooie woorden en prachtige zinnen lezen.

Is Mic Mac Madam omdat... ik zin had in een carrièreswitch// baby's en alles wat daarbij komt kijken al een aantal jaren een hot topic is mijn omgeving :-) //vanuit eigen ervaring raad geven heel fijn is// ik in mijn eigen gezin ontdekte dat elke baby anders is.

"Alles gaat voorbij". Die tip kreeg ik zelf van een ervaren moeder: "herhaal dat als een mantra in je hoofd op moeilijke momenten", zei ze. En dat hielp me om alles in perspectief te blijven zien.

Onze Oost-Vlaamse Madammen

Dorien, Antwerpse talenknobbel, die tijdens haar studies verliefd werd op Gent en daarna op Hans. Mama van de kleine Mone en plusmama van Marie.

Wordt blij van...  de klanken van andere talen// mijn prairietuintje// een planning die gesmeerd loopt// alles uit hout!// Griekenland// Mones schaterlach// oprechte knuffels// poezenbuikjes aaien// pianomuziek// cruisen op mijn elektrische fiets// chocolade & andere zoetigheden// schatten vinden in andermans 'rommel'.

Is Mic Mac Madam omdat... ik zo van mijn passie voor tweedehands mijn beroep kan maken// ik zo tweedehands kledij, spullen en meubels kan shoppen voor de planeet, check!// ik me als behulpzame "crealover" geen job kan bedenken die meer voldoening geeft: duurzaam advies geven en de leukste tweedehands spullen mogen bijeenzoeken en personaliseren... check!

Onthoud: een foto van een baby zonder tetradoek erop is geen echte foto!

Ellen, fiere mama van 2 kleuters, enthousiast, gedreven en sociaal geëngageerd in Gentse contreien.

Wordt blij van... net dàt koopje vinden op een rommelmarkt. Daarvan kan ik heel de dag in mijn nopjes zijn :)

Is Mic Mac Madam omdat... ik het geweldig leuk vind om tweedehands spulletjes te zoeken// ik graag duurzaam en bewust door het leven ga.

Mama of papa worden is een (boeiende) zoektocht. Ik vind het fijn om aanstaande ouders wegwijs te maken in een eerste stap: de overvloed aan babyspulletjes.

Caroline, een Nederlandse Belg of Belgische Nederlander, vriendin van Maarten, mama van Mic Mac baby Boris. Verliefd geworden op & in Gent ;-)

Wordt blij van... de eerste zomerse dag waarbij je zonder jas naar buiten kunt gaan// brood en gesmolten camembert op de BBQ// een lachende Boris// gezellig keuvelen met vrienden// verse in de lucht gedroogde lakens op bed// uitgebreid ontbijten met een goede koffie// Lego... veeel Lego!

Is Mic Mac Madam omdat... spullen een tweede (derde, vierde kans) geven een mooi streven is en ik anderen daar graag bij help// iedere baby een mooie liefdevolle start verdient en als ik daar een klein deeltje van mag uitmaken is dat fantastisch :-D.

Wees lief voor jezelf! Niks moet alles mag. Laat de wereld maar even doordraaien, terwijl je van de laatste dagen zwangerschap en eerste dagen ouderschap geniet. 

Naar Gent uitgeweken Sanne, enthousiaste, creatieve duizendpoot met een zwak voor leuke spullen.


Wordt blij van... luidkeels meebrullen op foute muziek! (Maakt taakjes zoveel lichter ;-))// mijn vrouw Evelien en zonen Rune & Ture en dochter Otte// werken met mensen.

Is Mic Mac Madam omdat... ik het helemaal leuk vind om mensen met raad en daad bij te staan in een belangrijke, leuke periode in het leven// ik het fantastisch vind om spullen een tweede leven te kunnen geven.


Fantastisch om voor elke klant op zoek te gaan naar spullen waar zij een vreugdesprongetje van maken.

Lien, criminologe, mama van Kasper, op en naast het werk graag bezig met mensen, uitgeweken naar Gent voor de liefde.

Wordt blij van... de zon// de zomer// terrasjes doen// het vinden van een superkoopje, zeker als het onverwachts komt// een goede serie bingewatchen// dingen van een to do lijstje kunnen afvinken// iemand eens goed beetnemen.

Is Mic Mac Madam omdat... ik zo mijn stiekeme verslaving aan tweedehands shoppen kan onderhouden zonder schuldgevoel// ik zo ouders in spé gelukkig kan maken en advies kan geven// ik anderen wil laten inzien dat tweedehands echt niet saai of lelijk hoeft te zijn.

Gun jezelf tijd en rust om te wennen aan dit nieuwe leven. Volg je instinct en niet wat de maatschappij je oplegt...

Siel, samen met man Thijs aan het roer van een gezellig druk nieuw samengesteld gezin met 4 kids in het groene Hamme


Wordt blij van... spontane foto's nemen van spelende kinderen// creatief bezig zijn// de lekkerste groentjes en fruit oogsten in de moestuin// op reis gaan zonder plan// live muziek van muzikale helden (met als hoogtepunt tot nu toe Society van Eddie Vedder akoestisch)// een klik voelen met mensen// Tante Kaat gewijs de zoveelste vlek er toch nog uit krijgen// bosbaden// kampen bouwen met mijn kinderen.

Is Mic Mac Madam omdat... ik Mic Mac Minuscule al enkele jaren volgde vanop een afstand en de timing nu juist zat// ik al jaren alles tweedehands zoek voor mijn eigen gezin en vrienden// ik het oprecht leuk vind om mee te denken met mensen over hoe ze het willen aanpakken// ik geloof dat we samen duurzamere keuzes kunnen maken.

Als ze nu tegenspreken, dan zullen ze later voor zichzelf op durven komen. Lange termijn denken, toch? ;-)


Onze West-Vlaamse Madammen

Hanne, Izegemse mama van de ietwat gekke Martha en Raf, geëngageerd in de liefde & tweedehands in hart en nieren.

Wordt blij van... eten & drinken// vooruitgaan// een goeiemorgen van een onbekende// de kleine zeemeermin// zomertijd// duurzaamheid// een boeketje veldbloemen (JA! Zelf geplukt 'onkruid')// VRIENDINNEN én een goed glas wijn// het kraken van de sneeuw onder je voeten// familie// Pipi Langkous // kleuren combineren// dé aankoop voor een prikje// spontaniteit// het smoelenwerk van mijn dochter// tweedehands // aperitiefhapjes// én natuurlijk ook eten en drinken.

Is Mic Mac Madam omdat... ik nu van mijn hobby mijn job kan maken// ik oog heb voor dat ene koopje dat anderen niet opmerken// ik nu eindelijk een uitlaatklep heb voor mijn verzamelwoede! (tot groot jolijt van manlief)// ik er blij van word// ik er mijn ei als duizendpoot in kwijt kan.

Vertrouw op je moederinstinct. En af en toe eens buiten de lijntjes kleuren! Het mag! Nee! Moet!

Sharon, mama van 2 prachtige dochters, wederhelft van Simon en fan van een kleine zoo aan beestjes regio Kortrijk.

Wordt blij van... de schaterlach van mijn kleine dames// eens kunnen uitslapen (wat met 2 kids eerder uitzonderlijk is :-D )// op reis gaan en de lokale cultuur leren kennen// een terrasje doen met vrienden// net dat koopje vinden waarvan niemand dacht dat het kon// meekwelen met muziek onder de douche of onderweg// schminknamiddag samen met Elena// brabbelen Freya// kampvuurtje met een liedje.

Is Mic Mac Madam omdat... ik graag toekomstige ouders bijsta met raad en daad//ik eigenlijk ook wel een beetje verslaafd ben aan tweedehands en dit hier kan kanaliseren (aka niet alleen voor mezelf shoppen ;-D ).

Go With the Flow, geniet van elkaar en volg je instinct, maar wees niet bang om een hulplijn in te schakelen, je staat er niet alleen voor.

>> Mechelse, Antwerpse, Aalsterse of Gentse roots? Wij zoeken versterking!