Over ons

"Het begon als een idee: babyspullen een tweede leven geven, de kloof dichten tussen aanbieders en kopers op de tweedehandsmarkt. Vanuit een visie op betaalbare duurzaamheid. Eerst was het een voorzichtig idee, dan een wild idee... en dan zijn we er gewoon mee gestart.

Waar het ons gaat leiden, weten we niet. Maar het kriebelt. Daarom hebben we besloten er helemaal voor te gaan. Een netwerk uit te bouwen van jonge, enthousiaste ouders die jullie bijstaan met raad en daad: de Mic Mac Madammen en Meneren.  Zij werken lokaal, zodat we altijd vlak bij jullie zijn, in heel Vlaanderen."   Jona en Gert

Maak kennis met onze Mic Mac Madammen!

Onze Vlaams-Brabantse Madammen

Katelijne, mama van Lars, Tuur en Niel (en 1 van de eerste Mic Mac Klanten :-))

Wordt blij van... mooie natuur// eerlijk gemaakte mooie spullen-liefst nog tweedehands// sport// mensen met passie// mijn 3 kereltjes// "pateekes"// gelijkgestemde zielen// op restaurant gaan met vriendinnen// baby's (als ik er s nachts niet voor moet zorgen :-)).

Is Mic Mac Madam omdat... tweedehands hip en goed is voor de wereld// ik graag in kringloopwinkels en op rommelmarkten snuister// ik graag eerlijk advies geef aan aanstaande ouders// ik hou van mooie babyspulletjes.

Het is heerlijk om in een groene, ruimdenkende start-up mee te draaien met toffe, gelijkgestemde zielen.

In Diest rondfietsende Stefanie, (bijna altijd) vrolijke mama van Viktor, Kasper en Oskar

Wordt blij van... onze bakfiets// lekker eten// gaan kamperen met mijn 4 mannen// slapende kindjes in de draagzak// een goed koopje doen// boeken. 

Is Mic Mac Madam omdat... ik ervan hou om met mensen te werken, hen te helpen en advies te geven// je met babyspullen altijd mensen blij maakt// ik hoop dat we zo de wereld toch een handje kunnen helpen :-)


Elke baby verdient het om door mama en papa gedragen te worden :-)

Vera, koffieverslaafde 31-jarige Leuvense inwijkeling, mama van een peuter en een baby.

Wordt blij van... koffietjes drinken in de vele Leuvense koffiebars// mijn kinderen die gelukkig zijn// mijn vakantie(s) voorbereiden// fietsen (behalve in de regen).

Is Mic Mac Madam omdat... snuisteren op tweedehandssites best verslavend kan werken// ik nu van mijn verslaving mijn beroep kan maken ;-).

Volg altijd je gevoel en vergeet niet "die andere ouders doen ook maar wat"!

Onze Antwerpse Madammen

Eleni, vlotte madam van 29 & mama van 2, die niet van stilzitten houdt.

Wordt blij van... Oh zo cliché, maar een glimlach op iemands gezicht (groot-klein, oud-jong)// een leuke dag in familiekring. 

Is Mic Mac Madam omdat... ik de hoop om de wereld toch een beetje beter te maken nog niet verloren ben (oh weer een cliché)// er zoveel praktisch ongebruikte babyspullen zijn// deze praktisch ongebruikte babyspullen zorgen voor een grote glimlach op het gezicht van toekomstige ouders. 

Twijfel niet, volg gewoon je (moeder)instinct!

Elke, 32-jarige Schotense mama van Lewis en Flinn, enthousiaste relativist 

Wordt blij van... de zon// vrolijke zoontjes// een onverwacht tettermomentje met de vriendinnen// een mega koopje// buiten zijn met m'n 3 mannen :)

Is Mic Mac Madam omdat... ik het superfijn vindt om met mensen aan de slag te gaan, ervaringen te delen en op die manier hopelijk een meerwaarde te bieden aan hen// ik dolgraag 2e hands koop maar zowel mijn portefeuille als mijn huis de hoeveelheid niet aankunnen// ik standaard voor alle vrienden 2dehands.be check// alle kleine 'beetjes' helpen...

DIY is mijn passie: naaien, haken, oude meubeltjes pimpen, bloempotjes een hip patroon aanmeten, autobanden ombouwen tot schommels voor mijn boys,... alles kan voor mij!

Evelien, mama van een 1-jarige ontdekkings-reiziger, leerkracht in een 'buitengewone' school & dagdagelijkse duizendpoot.

Wordt blij van... de zon// iemand gelukkig maken// het enthousiasme van mijn zoontje als ik thuiskom// een lekker glaasje rosé// last-minute picknicks in het park// een kleine verrassing van mijn man// een opgeruimd huis (al is het maar voor even)// plots vrijgekomen tijd.

Is Mic Mac Madam omdat...  ik ervan hou spullen te vinden met een verhaal // ik hierdoor mijn klein steentje kan bijdragen aan onze planeet

Je kindje heeft het heus niet door of er al eens een ander kleintje voor hem/haar in dat mooie dekentje heeft gelegen.

Sarah, enthousiaste (pleeg)mama van 3 geweldige kinderen, genietend van de chaos en imperfecties van het leven.

Wordt blij van... echte ontmoetingen// koopjesjagen// mijn Johnny Loco bakfiets (bij voorkeur vol kinderen)// nog eens een (leen)mini in de draagdoek// stilte na een druk moment.
Is Mic Mac Madam omdat... ik ongelofelijk fan ben van alles wat een geschiedenis met zich meedraagt// ik er op deze manier zelf aan kan bijdragen die geschiedenis door te geven.

Het feit dat mijn 3 kinderen staan te supporteren aan de zijlijn is een prachtige extra: ze zijn zo blij dat ik mensen help (nog) beter te zorgen voor de natuur (zoals mijn heerlijke dochter het zo mooi zei).

Onze Oost-Vlaamse Madammen

Silke, gepassioneerd, vrijgevochten, eigenzinnig manusje-van-alles.

Wordt blij van...  wakker worden in onze kampeerauto met zicht op de oceaan met dolfijnen zwemmend in de achtergrond// gezellige familie-get-togethers// de lentezon, zalig// lekker koffiedrinken op een terrasje.

Is Mic Mac Madam omdat... ik hoop de wereld zo net dat ietsje beter te maken// alle kleine beetjes helpen// 'Mic Mac Madam zijn' bijna al mijn jobcriteria vervult!

Niet teveel stressen is de boodschap! Vertrouw op je eigen intuïtie en die van je baby. Het zijn super slimme wezentjes!

Ellen, fiere mama van een toffe peuter, enthousiast, gedreven en sociaal geëngageerd.

Wordt blij van... net dàt koopje vinden op een rommelmarkt. Daarvan kan ik heel de dag in mijn nopjes zijn :)

Is Mic Mac Madam omdat... ik het geweldig leuk vind om tweedehands spulletjes te zoeken// ik graag duurzaam en bewust door het leven ga.

Mama of papa worden is een (boeiende) zoektocht. Ik vind het fijn om aanstaande ouders wegwijs te maken in een eerste stap: de overvloed aan babyspulletjes.

Sanne, enthousiaste, creatieve duizendpoot met een zwak voor leuke spullen. 

Wordt blij van...  luidkeels meebrullen op foute muziek! (Maakt taakjes zoveel lichter ;-))// mijn vrouw Evelien en zoon Rune// werken met mensen.

Is Mic Mac Madam omdat... ik het helemaal leuk vind om mensen met raad en daad bij te staan in een belangrijke, leuke periode in het leven// ik het fantastisch vind om spullen een tweede leven te kunnen geven.

Fantastisch om voor elke klant op zoek te gaan naar spullen waar zij een vreugdesprongetje van maken.

Evelien, verse mama van Lowie, met groene vingers en altijd zin in een groene uitdaging.  

Wordt blij van... bomen// ijskoude dagen en een zonnetje op m'n snoet// wroetende tuinvingers// knuffelen met m'n gezinnetje// snuisteren in de kringwinkel// haken// naaien, ...

Is Mic Mac Madam omdat... ik helemaal gelukkig word als blijkt dat mijn overvolle kar gewoon betaald kan worden met enkele euromunten uit m'n portemonnee// ik helemaal fan ben van groene ondernemers met een missie. 

Laat je niet zot maken door alle (goedbedoelde) adviezen en verkopers.

Onze West-Vlaamse Madammen

Lise, 31-jarige historica, mama van Lou (3) & Jeanne (1,5), steeds te vinden voor uitstapjes binnen & buiten hometown Brugge.

Wordt blij van... mooi weer// lange zomeravonden// onverwacht bezoek// lang ontbijten met de krant// een lege agenda op zondag// de eerste tas koffie 's ochtends.

Is Mic Mac Madam omdat... ik wil aantonen dat tweedehands ook mooi kan zijn// ik graag snuister op rommelmarkten en op het internet naar goeie koopjes.

Helemaal fijn is het als je met je snuisterdrang ook nog iemand anders content kan maken!

Rianne, Limburgse Kortrijkzaan, mama van 2 kleuters, geëngageerde & bezige bij, idealist tot in de kist. 


Wordt blij van... de kleur groen// de bakfiets// blote voeten// rommelmarkten// het stadsleven// meubelwinkels en -sites// interieur


Is Mic Mac Madam omdat... ik volgens mijn man een obsessie heb voor 2dehandsshoppen// hij liever heeft dat ik dat voor iemand anders doe// ik helemaal achter het idee sta om het geboortemoment duurzamer te maken.

Durf hulp vragen indien nodig. Af en toe hebben we allemaal een steuntje in de rug nodig.

>> Hasseltse, Brusselse, Leuvense, Sint-Niklase of Turnhoutse roots? Wij zoeken nog versterking!