Over ons

"Het begon als een idee: babyspullen een tweede leven geven, de kloof dichten tussen aanbieders en kopers op de tweedehandsmarkt. Vanuit een visie op betaalbare duurzaamheid. Eerst was het een voorzichtig idee, dan een wild idee... en dan zijn we er gewoon mee gestart.

Waar het ons gaat leiden, weten we niet. Maar het kriebelt. Daarom hebben we besloten er helemaal voor te gaan. Een netwerk uit te bouwen van jonge, enthousiaste ouders die jullie bijstaan met raad en daad: de Mic Mac Madammen en Meneren.  Zij werken als lokale zelfstandigen, zodat we altijd vlak bij jullie zijn, in heel Vlaanderen."   Jona en Gert

Maak kennis met onze regionale Mic Mac Madammen!

Onze Vlaams-Brabantse Madammen

Karolien, door het levend gaande met mijn jeugdliefde gevolgd door onze twee mini's, Lucie en Aaron in de Leuvense rand.

Wordt blij van... loslopende kippen & kinderen// creatief DIY-klussen*// de tuin in gaan en met een mandje vol groenten en fruit terug komen// springen in de zetel// schilderen met mijn vingers// kei-luid zingen op de fiets.

Is Mic Mac Madam omdat... ik wil bewijzen dat tweedehands absoluut niet vies is, integendeel// ik mee deel wil uitmaken van iets groter// andere niet graag tweedehands zoeken en ik wel.

Weet dat als het stil is, ze iets aan het uitsteken zijn...  

 (*want ja, je kent haar van Rok en Rol op Vitaya!)  

In Diest rondfietsende Stefanie, (bijna altijd) vrolijke mama van Viktor, Kasper en Oskar.

Wordt blij van... onze bakfiets// lekker eten// gaan kamperen met mijn 4 mannen// slapende kindjes in de draagzak// een goed koopje doen// boeken. 

Is Mic Mac Madam omdat... ik ervan hou om met mensen te werken, hen te helpen en advies te geven// je met babyspullen altijd mensen blij maakt// ik hoop dat we zo de wereld toch een handje kunnen helpen :-)


Elke baby verdient het om door mama en papa gedragen te worden :-)

Elke, Leuvense mama van Lowie en Anna, kattenbaasje van driepoot Hugo, rustig onder alle omstandigheden, zorgzaam van aard en pragmatisch ingesteld.

Wordt blij van... de geur van lentelucht// een spinnende kat die tegen je aan komt nestelen// discomuziek// kindjes die helemaal opgaan in hun spel// kindjes die hun eten met smaak opeten (zeldzaam!).

Is Mic Mac Madam omdat... mijn ogen spontaan gingen fonkelen en mijn hart sneller ging kloppen bij het idee alleen al// baby's de schattigste klanten zijn// tweedehands sowieso het nieuwe hip is.

Het gaat zwaar worden (hallo slaapgebrek zoals nooit tevoren!), maar ook heel echt en puur. En... het is een fase.

Elise, mama van levendige peuter Isaak, vaak te vinden al dansend of tussen schaapjes, kippen, poezen & groenten in het landelijke Holsbeek.

Wordt blij van... de zon//een laatste actie op mijn to do-lijstje afstrepen// een lange natuurwandeling// de bergen// mooie wolken// versgeplukte weidebloemen// orde// het voldane gevoel na een sportieve inspanning// net dat geweldige tweedehandsje vinden voor een prikje// de eerlijkheid van kinderen// een spinnende kat op mijn schoot// eten ;)

Is Mic Mac Madam omdat... ik elke baby een duurzame start wil geven// ik mijn steentje wil bijdragen aan een mooiere wereld waarin zij binnenkort opgroeien// ik energie haal uit het zoeken en vinden van dat perfecte tweedehandsje.

Mensen helpen en adviseren bij één van de mooiste momenten in hun leven, de komst van een kindje: zalig! 

Onze Antwerpse Madammen

Noord-Antwerpse Lotte, samen met Jelle, mama van een dochter Billie en een zoon Mon.

Wordt blij van... nieuwe plekken ontdekken// de energie van de stad// het opzoeken van rust in de natuur met Jelle, Billie & Mon// verre reizen naar andere culturen// intens tijd doorbrengen met vrienden en familie// zoeken en vinden van mooie (tweedehandse) spullen voor Billie en voor in ons appartement// anderen plezieren.


Is Mic Mac Madam omdat... ik zin heb in duurzaam ondernemerschap// ik tegenwoordig wild word van babyspullen// ik energie haal uit het helpen en plezieren van anderen, en dan zeker (toekomstige) ouders tijdens happyhappyjoyjoy momenten in hun leven.

Neem ook af en toe de tijd om luid met je baby mee te huilen wanneer het niet gaat. :-)

Berchemse Klaartje, mama van 3 heerlijk pittige kleine deugnieten Suzanne, Juliaan en Jakob.

Wordt blij van... het gelach van mijn kindjes, of eigenlijk van alle kindjes! // de bergen // een glaasje wijn in de zon // een drukke planning die helemaal lukt en zonder problemen verloopt (I love it when a plan comes together :) // een goede wandeling in de natuur // gezellig tafelen en babbelen met mijn lief en vrienden.

Is Mic Mac Madam omdat... het klimaat wel wat hulp kan gebruiken // het fantastisch is om hét item dat je zoekt te vinden, het 'ik-heb-het-gevonden'-gevoel! // het zo fijn is mensen te helpen in deze fantastische periode van het leven.

Het enige wat een kindje écht nodig heeft is die onuitputtelijke liefde die ouders geven of in het kort: als je maar liefde geeft kan je niets mis doen.

Elisha, grafisch ontwerper, samen met een talentalent en mama van 2 heerlijke zoontjes.

Wordt blij van... zonnestralen op mijn huid// Rio zijn schattige pretoogjes en schaterlach// reizen & nieuwe bestemmingen// natuurwandelingen// lekker eten (Peruaans!)// een unieke rommelmarktvondst// een vers sneetje zuurdesembrood van Marjon// een goed feestje// plantenstekjes krijgen en ze zien groeien tot prachtexemplaren. 

Is Mic Mac Madam omdat...  ik mijn steentje wil bijdragen aan een duurzamere planeet en tegelijkertijd kan shoppen voor iemand anders :)// ik andere mensen graag blij maak.

Ik wil echt een alternatief bieden op het geitenwollesokken-imago dat tweedehands kan hebben.

Lien, Berchemse mama van de vrolijke maar vaak eigenwijze Arwen en de kleine deugniet Nore.

Wordt blij van... knuffelmomentjes met man en kinders // reizen, maar ook thuiskomen // die zelfvoldane glimlach van dochterlief als ik haar naar 'de grote school' breng // de geur van versgebakken appeltaart // frisgewassen lakens // de slappe lach (zowel bij mezelf als bij anderen) // cappuccino.

Is Mic Mac Madam omdat... ik stiekem enorm jaloers ben op de mooie, met tweedehands spullen ingerichte kamers van mijn dochtertjes // ik nog vaak versteld sta van het overaanbod aan tweedehands babyspullen die nog maar amper gebruikt zijn // ik zo mijn steentje wil bijdragen aan een groenere wereld.


Je gaat overladen worden door allerhande tips en advies van vrienden en familieleden. Lach, knik inschikkelijk, en filter er tegelijkertijd uit wat naar jouw gevoel het best bij jou past.

Alice, Kempense mama van 3 hevige maar lieve aapjes, Lou, Billy & Lucie & 'n gepensioneerd hondje Paulette, vrouw van Bart en ook nog energiedeskundige.

Wordt blij van... de zon// blije gezichtjes in huis// lekker ruikende bloemen// de zee// Zeeland// kapitein Winokio// lekker eten dat ik liefst niet zelf maak (smaakt dan sowieso beter)// lekker gaan ontbijten// koopjes doen (natuurlijk!).

Is Mic Mac Madam omdat... ik hou van kopen en verkopen// ons huis te klein is om alles zelf bij te houden// ik ervan hou toekomstige ouders te helpen en persoonlijk advies te geven// ik echt geloof in tweedehands, zeker voor babyspullen die zo kort gebruikt worden// de wereld echt niet nog meer (baby)spullen nodig heeft// ik mensen wil behoeden voor wat ze zogezegd allemaal ECHT nodig hebben// wij onszelf helemaal lieten vangen met een gigantische aangeprate lijst// ik hou van de vrijheid van het ondernemen.

Wij lieten onszelf helemaal vangen met een gigantische aangeprate lijst. Daar wil ik nu anderen voor behoeden... 

Dorien, gevoelige ziel met een hart voor dans, taal en esthetiek. Mama van Leo en tweedehands jaagster-verzamelaarster pur sang. Deelt lief en leed met vriend Marnik en kat Magnus in hartje Borgerhout.

Wordt blij van... hedendaagse dans (op het podium maar ook in pyjama in de living)// snuffelen in de plooitjes van een babynekje//een leeg blad (letterlijk en figuurlijk)// foto's nemen van licht en lucht en de ochtendzon door de gordijnen// de juiste woorden vinden om een gevoel te omschrijven// gevoelige zielen (HSP'ers in the house!)// pisco sour (mag op ieder uur van de dag)// melo cakes!!!

Is Mic Mac Madam omdat... ik ouders graag een persoonlijke en warme start geef bij het mooiste, maar ook meest overweldigende avontuur van hun leven// er geen grotere eer is dan zo even mee te mogen piepen in dat grootse geluk!// ik me met mijn volle hart en hoofd mee wil inzetten voor een duurzamer wereldmodel// ik stiekem ook wel heel erg geniet van een goei tweedehands shopping spree'ke!

Vertrouwen en loslaten, vertrouwen en loslaten, vertrouwen en loslaten.

En ook en vooral: you do you!

Isabel, geboren en getogen Mechelse, creatieve en enthousiaste mama van stoere ridder Kobe en onbevreesde prinses Stella.

Wordt blij van... hét perfecte cadeautje voor iemand vinden (nieuw of "preloved") // buiten zijn in het zonnetje // lekker eten (maken) met een passend wijntje erbij. 

Is Mic Mac Madam omdat... ik zelf alles tweedehands kocht voor onze mini's // ik er blij van word om dat ook voor ouders in spé te kunnen doen // ik allergisch ben aan het woord "musthaves" en wat men ouders soms aanpraat // preloved babyspullen bij uitstek spullen zijn die hun steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst.

Volg je gevoel en maak voor jezelf uit wiens advies je belangrijk vindt. En kraamhulp! Beste uitvinding ooit :-).

Onze Madammen in de Brusselse rand

Katelijne, mama van Lars, Tuur en Niel (en 1 van de eerste Mic Mac Klanten :-)) uit Ternat.

Wordt blij van... mooie natuur// eerlijk gemaakte mooie spullen-liefst nog tweedehands// sport// mensen met passie// mijn 3 kereltjes// "pateekes"// gelijkgestemde zielen// op restaurant gaan met vriendinnen// baby's (als ik er s nachts niet voor moet zorgen :-)).

Is Mic Mac Madam omdat... tweedehands hip en goed is voor de wereld// ik graag in kringloopwinkels en op rommelmarkten snuister// ik graag eerlijk advies geef aan aanstaande ouders// ik hou van mooie babyspulletjes.


Het is heerlijk om in een groene, ruimdenkende start-up mee te draaien met toffe, gelijkgestemde zielen.

Jana, jonge dertiger met verbouwzucht in het bloed, getrouwd met Jo, girlsmom van 3 dochters.

Wordt blij van... giechelen (zelf de slappe lach hebben, of de dochters horen giechelen)// de zon wanneer het kouder is// spontane mensen// lekker eten en drinken// mooie woorden en prachtige zinnen lezen.

Is Mic Mac Madam omdat... ik zin had in een carrièreswitch// baby's en alles wat daarbij komt kijken al een aantal jaren een hot topic is mijn omgeving :-) //vanuit eigen ervaring raad geven heel fijn is// ik in mijn eigen gezin ontdekte dat elke baby anders is.

"Alles gaat voorbij". Die tip kreeg ik zelf van een ervaren moeder: "herhaal dat als een mantra in je hoofd op moeilijke momenten", zei ze. En dat hielp me om alles in perspectief te blijven zien.


Aude, ingeweken Brusselaar, wereldverbeteraar, mama van Roald en Esther, activistische pragmatist, fietser, DIY-hobbyist en liefhebber van lekker eten en koken

Wordt blij van... koken en entertainen voor veel mensen // de aha-erlebnis als je een lijntje tussen twee puntjes kan trekken // nieuwe dingen leren en die doorgeven aan anderen // tweedehands schattenjacht // een aanstekelijke lach // kletsen en zwanzen // van een simpel stuk stof een heel kledingstuk of gordijn toveren.

Is Mic Mac Madam omdat... ik dolgraag tweedehands zoek // ik met plezier andere ouders advies geef vanuit mijn eigen ervaring // het al lang kriebelde om te ondernemen // mee werken aan een duurzame wereld voor deze en de volgende generatie mij drijft.

"Pick your battles": het ouderschap is enorm verrijkend maar ook af en toe een ferme uitdaging. Soms moet je het ideale plaatje dat je in je hoofd had loslaten en erop vertrouwen dat het wel losloopt. The kids will be fine.

Onze Oost-Vlaamse Madammen

Dorien, Antwerpse talenknobbel, die tijdens haar studies verliefd werd op Gent en daarna op Hans. Mama van de kleine Mone en plusmama van Marie.

Wordt blij van...  de klanken van andere talen// mijn prairietuintje// een planning die gesmeerd loopt// alles uit hout!// Griekenland// Mones schaterlach// oprechte knuffels// poezenbuikjes aaien// pianomuziek// cruisen op mijn elektrische fiets// chocolade & andere zoetigheden// schatten vinden in andermans 'rommel'.

Is Mic Mac Madam omdat... ik zo van mijn passie voor tweedehands mijn beroep kan maken// ik zo tweedehands kledij, spullen en meubels kan shoppen voor de planeet, check!// ik me als behulpzame "crealover" geen job kan bedenken die meer voldoening geeft: duurzaam advies geven en de leukste tweedehands spullen mogen bijeenzoeken en personaliseren... check!

Onthoud: een foto van een baby zonder tetradoek erop is geen echte foto!

Ellen, fiere mama van 2 kleuters, enthousiast, gedreven en sociaal geëngageerd in Gentse contreien.

Wordt blij van... net dàt koopje vinden op een rommelmarkt. Daarvan kan ik heel de dag in mijn nopjes zijn :)

Is Mic Mac Madam omdat... ik het geweldig leuk vind om tweedehands spulletjes te zoeken// ik graag duurzaam en bewust door het leven ga.

Mama of papa worden is een (boeiende) zoektocht. Ik vind het fijn om aanstaande ouders wegwijs te maken in een eerste stap: de overvloed aan babyspulletjes.

Johanna, mama van 2 dochters, jonglerend tussen Mic Mac Madam-zijn, een oud huis verbouwen in Hamme, het huishouden rechthouden en tal van creatieve hobby's. 

Wordt blij van... leven in het nu// filosoferen met mijn dochters// zomerse onweersbuien// een spontaan uurtje vrije tijd// nieuwe restaurantjes ontdekken met mijn man// onze kleine tuin met fruitboompjes// kleurtjes// spontane gesprekken met onbekenden// desserten in buffetten// kleine onverwachte attenties.

Is Mic Mac Madam omdat... ik steeds meer belang hecht aan duurzaamheid// het plezier dat ik haal uit tweedehands schattenjachten maakte dat ik in Mic Mac Minuscule de ideale job zag.

Als je het even niet meer weet, volg dan je buikgevoel! Instinctief weet je veel meer dan je denkt.

Naar Gent uitgeweken Sanne, enthousiaste, creatieve duizendpoot met een zwak voor leuke spullen.

Wordt blij van... luidkeels meebrullen op foute muziek! (Maakt taakjes zoveel lichter ;-))// mijn vrouw Evelien en zonen Rune & Ture en dochter Otte// werken met mensen.

Is Mic Mac Madam omdat... ik het helemaal leuk vind om mensen met raad en daad bij te staan in een belangrijke, leuke periode in het leven// ik het fantastisch vind om spullen een tweede leven te kunnen geven.


Fantastisch om voor elke klant op zoek te gaan naar spullen waar zij een vreugdesprongetje van maken.

Lien, criminologe, mama van Kasper, op en naast het werk graag bezig met mensen, uitgeweken naar Gent voor de liefde.

Wordt blij van... de zon// de zomer// terrasjes doen// het vinden van een superkoopje, zeker als het onverwachts komt// een goede serie bingewatchen// dingen van een to do lijstje kunnen afvinken// iemand eens goed beetnemen.

Is Mic Mac Madam omdat... ik zo mijn stiekeme verslaving aan tweedehands shoppen kan onderhouden zonder schuldgevoel// ik zo ouders in spé gelukkig kan maken en advies kan geven// ik anderen wil laten inzien dat tweedehands echt niet saai of lelijk hoeft te zijn.

Gun jezelf tijd en rust om te wennen aan dit nieuwe leven. Volg je instinct en niet wat de maatschappij je oplegt...

Trui, Brugse Gentse, mama van 2, executive secretary & Mic Mac Madam.


Wordt blij van... opruimen en me daarna verwennen met een bad, glas rode wijn en tijdschriftje// een diy roodgelakt keukentje, zelf gemaakt van een afgedankt nachtkastje.

Is Mic Mac Madam omdat... het de perfecte combinatie is van mijn liefde voor lijstjes, creativiteit & groene idealen// omdat ik heel graag no-nonsense advies geef.


Less is more, behalve voor wat betreft slaap, daarvan kan je nooit genoeg hebben als ouder.

Onze West-Vlaamse Madammen

Lise, thirty-something, historica, mama van Lou, Jeanne & Suze, steeds te vinden voor uitstapjes binnen & buiten hometown Brugge.

Wordt blij van... mooi weer// lange zomeravonden// onverwacht bezoek// lang ontbijten met de krant// een lege agenda op zondag// de eerste tas koffie 's ochtends.

Is Mic Mac Madam omdat... ik wil aantonen dat tweedehands ook mooi kan zijn// ik graag snuister op rommelmarkten en op het internet naar goeie koopjes.


Helemaal fijn is het als je met je snuisterdrang ook nog iemand anders content kan maken!

Rianne, Limburgse Kortrijkzaan, mama van 2 koters, geëngageerde bezige bij, idealist tot in de kist. 


Wordt blij van... de kleur groen// de bakfiets// blote voeten// rommelmarkten// het stadsleven// meubelwinkels en -sites// interieur


Is Mic Mac Madam omdat... ik volgens mijn man een obsessie heb voor 2dehandsshoppen// hij liever heeft dat ik dat voor iemand anders doe// ik helemaal achter het idee sta om het geboortemoment duurzamer te maken.


Durf hulp vragen indien nodig. Af en toe hebben we allemaal een steuntje in de rug nodig.

Hanne, Izegemse mama van de ietwat gekke kleuter Martha, geëngageerd in de liefde & tweedehands in hart en nieren.

Wordt blij van... eten & drinken// vooruitgaan// een goeiemorgen van een onbekende// de kleine zeemeermin// zomertijd// duurzaamheid// een boeketje veldbloemen (JA! Zelf geplukt 'onkruid')// VRIENDINNEN én een goed glas wijn// het kraken van de sneeuw onder je voeten// familie// Pipi Langkous // kleuren combineren// dé aankoop voor een prikje// spontaniteit// het smoelenwerk van mijn dochter// tweedehands // aperitiefhapjes// én natuurlijk ook eten en drinken.

Is Mic Mac Madam omdat... ik nu van mijn hobby mijn job kan maken// ik oog heb voor dat ene koopje dat anderen niet opmerken// ik nu eindelijk een uitlaatklep heb voor mijn verzamelwoede! (tot groot jolijt van manlief)// ik er blij van word// ik er mijn ei als duizendpoot in kwijt kan.

Vertrouw op je moederinstinct. En af en toe eens buiten de lijntjes kleuren! Het mag! Nee! Moet!

Tine, mama van Maurice en Odiel, wonend in Oudenburg, een klein stadje tussen Brugge en Oostende.

Wordt blij van... het eerste lachje van onze zoontjes 's morgens (smelten, elke dag opnieuw!)// gezins-,  familie- of vriendenuitstapjes (en dan nog liefst de niet-vooraf-geplande)// harmonie// de juiste keuze uit het pralinedoosje// iets doen voor een ander// lekker gaan eten met het ventje// hespenrolletjes// snuisteren.

Is Mic Mac Madam omdat... mensen én tegelijkertijd de planeet helpen de mooiste combinatie is//we zelf zeer tevreden Mic Mac klanten waren// het me boeit aan de andere kant van het verhaal te staan als madam// ik hoop onze kinderen een groenere toekomst te kunnen geven als we bij onszelf beginnen.

Kinderboekjes! Je kan er nooit genoeg van hebben :-)... Samen boekjes kijken is echt mijn beste mama-zoonmomentje!

>> Kortrijkse, Brugse, Hasseltse of Genkse roots? Wij zoeken versterking!