Over ons

"Het begon als een idee: babyspullen een tweede leven geven, de kloof dichten tussen aanbieders en kopers op de tweedehandsmarkt. Vanuit een visie op betaalbare duurzaamheid. Eerst was het een voorzichtig idee, dan een wild idee... en dan zijn we er gewoon mee gestart.

Waar het ons gaat leiden, weten we niet. Maar het kriebelt. Daarom hebben we besloten er helemaal voor te gaan. Een netwerk uit te bouwen van jonge, enthousiaste ouders die jullie bijstaan met raad en daad: de Mic Mac Madammen en Meneren.  Zij werken lokaal, zodat we altijd vlak bij jullie zijn, in heel Vlaanderen."   Jona en Gert

Maak kennis met onze regionale Mic Mac Madammen!

Onze Vlaams-Brabantse Madammen

Karolien, door het levend gaande met mijn jeugdliefde gevolgd door onze twee mini's, Lucie (3) en Aaron (1,5) in de Leuvense rand.

Wordt blij van... loslopende kippen & kinderen// creatief DIY-klussen*// de tuin in gaan en met een mandje vol groenten en fruit terug komen// springen in de zetel// schilderen met mijn vingers// kei-luid zingen op de fiets.

Is Mic Mac Madam omdat... ik wil bewijzen dat tweedehands absoluut niet vies is, integendeel// ik mee deel wil uitmaken van iets groter// andere niet graag tweedehands zoeken en ik wel.

Weet dat als het stil is, ze iets aan het uitsteken zijn...  

 (*want ja, je kent haar van Rok en Rol op Vitaya!)  

In Diest rondfietsende Stefanie, (bijna altijd) vrolijke mama van Viktor, Kasper en Oskar.

Wordt blij van... onze bakfiets// lekker eten// gaan kamperen met mijn 4 mannen// slapende kindjes in de draagzak// een goed koopje doen// boeken. 

Is Mic Mac Madam omdat... ik ervan hou om met mensen te werken, hen te helpen en advies te geven// je met babyspullen altijd mensen blij maakt// ik hoop dat we zo de wereld toch een handje kunnen helpen :-)


Elke baby verdient het om door mama en papa gedragen te worden :-)

Onze Antwerpse Madammen

Eleni, vlotte Nijlense madam & mama van 2, die niet van stilzitten houdt.

Wordt blij van... Oh zo cliché, maar een glimlach op iemands gezicht (groot-klein, oud-jong)// een leuke dag in familiekring. 

Is Mic Mac Madam omdat... ik de hoop om de wereld toch een beetje beter te maken nog niet verloren ben (oh weer een cliché)// er zoveel praktisch ongebruikte babyspullen zijn// deze praktisch ongebruikte babyspullen zorgen voor een grote glimlach op het gezicht van toekomstige ouders. 


Twijfel niet, volg gewoon je (moeder)instinct!

Evelien, mama van een 1-jarige ontdekkings-reiziger, leerkracht in een 'buitengewone' school & dagdagelijkse duizendpoot in Niel.

Wordt blij van... de zon// iemand gelukkig maken// het enthousiasme van mijn zoontje als ik thuiskom// een lekker glaasje rosé// last-minute picknicks in het park// een kleine verrassing van mijn man// een opgeruimd huis (al is het maar voor even)// plots vrijgekomen tijd.

Is Mic Mac Madam omdat...  ik ervan hou spullen te vinden met een verhaal // ik hierdoor mijn klein steentje kan bijdragen aan onze planeet

Je kindje heeft heus niet door dat er al eens een ander kleintje voor hem/haar in dat mooie dekentje heeft gelegen.

Elke, Schotense mama van Lewis en Flinn, enthousiaste relativist.

Wordt blij van... de zon// vrolijke zoontjes// een onverwacht tettermomentje met de vriendinnen// een mega koopje// buiten zijn met m'n 3 mannen :)

Is Mic Mac Madam omdat... ik het superfijn vindt om met mensen aan de slag te gaan, ervaringen te delen en op die manier hopelijk een meerwaarde te bieden aan hen// ik dolgraag 2e hands koop maar zowel mijn portefeuille als mijn huis de hoeveelheid niet aankunnen// ik standaard voor alle vrienden 2dehands.be check// alle kleine 'beetjes' helpen...

DIY is mijn passie: naaien, haken, oude meubeltjes pimpen, bloempotjes een hip patroon aanmeten, autobanden ombouwen tot schommels voor mijn boys,... alles kan voor mij!

Liesbeth, creatieve denker, doener en dromer, mama van 2 vrolijke jongens, lief van een schrijver, woont in een huis vol rommelmarktschatten tussen Antwerpen en Mechelen.

Wordt blij van... het geratel van mijn stikmachine // verdwalen in mooie prentenboeken samen met mijn jongens // creëren // de kracht van fantasie // thee, taart en fijne mensen op bezoek // lente- of herfstzon // mooie woorden die exact zeggen waar het op staat.

Is Mic Mac Madam omdat... mijn grootvader me Miss Tweedehands noemde en ik die naam alle eer wil aandoen // ik oude spullen graag een nieuw leven schenk // ik met plezier verdwaal op rommelmarkten overal ten lande // ik dolgraag in het hoofd van iemand anders kruip.

Neem altijd reservekleren mee voor je kindje, al-tijd. :)

Alice, Kempense mama van twee hevige maar ook heel lieve aapjes, Lou (5) en Billy (4) en een gepensioneerd hondje Paulette, vrouw van Bart en ook nog energiedeskundige.

Wordt blij van... de zon// blije gezichtjes in huis// lekker ruikende bloemen// de zee// Zeeland// kapitein Winokio// lekker eten dat ik liefst niet zelf maak (smaakt dan sowieso beter)// lekker gaan ontbijten// koopjes doen (natuurlijk!).

Is Mic Mac Madam omdat... ik hou van kopen en verkopen// ons huis te klein is om alles zelf bij te houden// ik ervan hou toekomstige ouders te helpen en persoonlijk advies te geven// ik echt geloof in tweedehands, zeker voor babyspullen die zo kort gebruikt worden// de wereld echt niet nog meer (baby)spullen nodig heeft// ik mensen wil behoeden voor wat ze zogezegd allemaal ECHT nodig hebben// wij onszelf helemaal lieten vangen met een gigantische aangeprate lijst// ik hou van de vrijheid van het ondernemen.

Wij lieten onszelf helemaal vangen met een gigantische aangeprate lijst. Daar wil ik nu anderen voor behoeden... 

Onze Madammen in de Brusselse rand

Katelijne, mama van Lars, Tuur en Niel (en 1 van de eerste Mic Mac Klanten :-)) uit Ternat.

Wordt blij van... mooie natuur// eerlijk gemaakte mooie spullen-liefst nog tweedehands// sport// mensen met passie// mijn 3 kereltjes// "pateekes"// gelijkgestemde zielen// op restaurant gaan met vriendinnen// baby's (als ik er s nachts niet voor moet zorgen :-)).

Is Mic Mac Madam omdat... tweedehands hip en goed is voor de wereld// ik graag in kringloopwinkels en op rommelmarkten snuister// ik graag eerlijk advies geef aan aanstaande ouders// ik hou van mooie babyspulletjes.


Het is heerlijk om in een groene, ruimdenkende start-up mee te draaien met toffe, gelijkgestemde zielen.

Jana, jonge dertiger met verbouwzucht in het bloed, getrouwd met Jo, girlsmom want 3 dochters van 5-4-1.

Wordt blij van... giechelen (zelf de slappe lach hebben, of de dochters horen giechelen)// de zon wanneer het kouder is// spontane mensen// lekker eten en drinken// mooie woorden en prachtige zinnen lezen.

Is Mic Mac Madam omdat... ik zin had in een carrièreswitch// baby's en alles wat daarbij komt kijken al een aantal jaren een hot topic is mijn omgeving :-) //vanuit eigen ervaring raad geven heel fijn is// ik in mijn eigen gezin ontdekte dat elke baby anders is.

"Alles gaat voorbij". Die tip kreeg ik zelf van een ervaren moeder: "herhaal dat als een mantra in je hoofd op moeilijke momenten", zei ze. En dat hielp me om alles in perspectief te blijven zien.


Onze Oost-Vlaamse Madammen

Céline, thirty-something Gentse mama van Joanna & Ellie, vrouw van Michiel, wetenschapper & dromer.

Wordt blij van...  de ochtendzon// de geur van koffie// vakantieplannen// prikkelende projecten// het perfecte koopje scoren// mensen gelukkig maken.

Is Mic Mac Madam omdat... ik echt veel voldoening haal uit advies geven, mensen helpen en gelukkig maken// ik zelf fan ben van tweedehands kopen en verkopen// graag zelf ook mijn steentje bijdraag aan een duurzamere maatschappij// ik graag shop, of het nu voor mij is of voor iemand anders ;-).

Gouden tip: vraag en aanvaard hulp! It takes a village to raise a child...

Ellen, fiere mama van 1 kleuter & 1 baby, enthousiast, gedreven en sociaal geëngageerd in Gentse contreien.

Wordt blij van... net dàt koopje vinden op een rommelmarkt. Daarvan kan ik heel de dag in mijn nopjes zijn :)

Is Mic Mac Madam omdat... ik het geweldig leuk vind om tweedehands spulletjes te zoeken// ik graag duurzaam en bewust door het leven ga.

Mama of papa worden is een (boeiende) zoektocht. Ik vind het fijn om aanstaande ouders wegwijs te maken in een eerste stap: de overvloed aan babyspulletjes.

Johanna, mama van 2 dochters, jonglerend tussen Mic Mac Madam-zijn, een oud huis verbouwen in Hamme, het huishouden rechthouden en tal van creatieve hobby's. 

Wordt blij van... leven in het nu// filosoferen met mijn dochters// zomerse onweersbuien// een spontaan uurtje vrije tijd// nieuwe restaurantjes ontdekken met mijn man// onze kleine tuin met fruitboompjes// kleurtjes// spontane gesprekken met onbekenden// desserten in buffetten// kleine onverwachte attenties.

Is Mic Mac Madam omdat... ik steeds meer belang hecht aan duurzaamheid// het plezier dat ik haal uit tweedehands schattenjachten maakte dat ik in Mic Mac Minuscule de ideale job zag.

Als je het even niet meer weet, volg dan je buikgevoel! Instinctief weet je veel meer dan je denkt.

Evelyne, mama van een mondige kleuter, vrouw van een fantastische man en baasje van een ietwat asociale kat.

Wordt blij van... de uitspraken van mijn dochter (meestal toch)// kleren die als gestreken uit de droogkast komen (halleluja!)// cocktails// quality time met familie en vrienden (en cocktails)// dessertjes// sneeuw// leuke, tweedehands koopjes.

Is Mic Mac Madam omdat... ook ik voor de geboortelijst van onze dochter veel te veel geld uitgegeven heb aan spullen die ik, achteraf bekeken, niet eens nodig had!// ik jonge mama's en papa's in spé wil zeggen dat het oké is om voor je kleine spruit hippe en duurzame tweedehands spullen te kopen// dat vooral niet betekent dat je hen daarom minder graag ziet... wel integendeel!

Onvoorwaardelijke liefde gaat ver boven high tech snufjes ;-) !

Naar Gent uitgeweken Sanne, enthousiaste, creatieve duizendpoot met een zwak voor leuke spullen. 

Wordt blij van...  luidkeels meebrullen op foute muziek! (Maakt taakjes zoveel lichter ;-))// mijn vrouw Evelien en zonen Rune & Ture// werken met mensen.

Is Mic Mac Madam omdat... ik het helemaal leuk vind om mensen met raad en daad bij te staan in een belangrijke, leuke periode in het leven// ik het fantastisch vind om spullen een tweede leven te kunnen geven.

Fantastisch om voor elke klant op zoek te gaan naar spullen waar zij een vreugdesprongetje van maken.

Trui, Brugse Gentse, mama van 2, executive secretary & Mic Mac Madam.

  

Wordt blij van... opruimen en me daarna verwennen met een bad, glas rode wijn en tijdschriftje// een diy roodgelakt keukentje, zelf gemaakt van een afgedankt nachtkastje.

Is Mic Mac Madam omdat... het de perfecte combinatie is van mijn liefde voor lijstjes, creativiteit & groene idealen// omdat ik heel graag no-nonsense advies geef.

Less is more, behalve voor wat betreft slaap, daarvan kan je nooit genoeg hebben als ouder.


Onze West-Vlaamse Madammen

Lise, 31-jarige historica, mama van Lou, Jeanne & Suze, steeds te vinden voor uitstapjes binnen & buiten hometown Brugge.

Wordt blij van... mooi weer// lange zomeravonden// onverwacht bezoek// lang ontbijten met de krant// een lege agenda op zondag// de eerste tas koffie 's ochtends.

Is Mic Mac Madam omdat... ik wil aantonen dat tweedehands ook mooi kan zijn// ik graag snuister op rommelmarkten en op het internet naar goeie koopjes.


Helemaal fijn is het als je met je snuisterdrang ook nog iemand anders content kan maken!

Rianne, Limburgse Kortrijkzaan, mama van 2 kleuters, geëngageerde bezige bij, idealist tot in de kist. 


Wordt blij van... de kleur groen// de bakfiets// blote voeten// rommelmarkten// het stadsleven// meubelwinkels en -sites// interieur


Is Mic Mac Madam omdat... ik volgens mijn man een obsessie heb voor 2dehandsshoppen// hij liever heeft dat ik dat voor iemand anders doe// ik helemaal achter het idee sta om het geboortemoment duurzamer te maken.


Durf hulp vragen indien nodig. Af en toe hebben we allemaal een steuntje in de rug nodig.

Hanne, Izegemse mama van de ietwat gekke peuter Martha, geëngageerd in de liefde & tweedehands in hart en nieren.

Wordt blij van... eten & drinken// vooruitgaan// een goeiemorgen van een onbekende// de kleine zeemeermin// zomertijd// duurzaamheid// een boeketje veldbloemen (JA! Zelf geplukt 'onkruid')// VRIENDINNEN én een goed glas wijn// het kraken van de sneeuw onder je voeten// familie// Pipi Langkous // kleuren combineren// dé aankoop voor een prikje// spontaniteit// het smoelenwerk van mijn dochter// tweedehands // aperitiefhapjes// én natuurlijk ook eten en drinken.

Is Mic Mac Madam omdat... ik nu van mijn hobby mijn job kan maken// ik oog heb voor dat ene koopje dat anderen niet opmerken// ik nu eindelijk een uitlaatklep heb voor mijn verzamelwoede! (tot groot jolijt van manlief)// ik er blij van word// ik er mijn ei als duizendpoot in kwijt kan.

Vertrouw op je moederinstinct. En af en toe eens buiten de lijntjes kleuren! Het mag! Nee! Moet!

Tine, mama van Maurice, met haar ventjes wonende in Oudenburg, een klein stadje tussen Brugge en Oostende.

Wordt blij van... het eerste lachje van onze Maurice 's morgens (smelten, elke dag opnieuw!)// gezins-,  familie- of vriendenuitstapjes (en dan nog liefst de niet-vooraf-geplande)// harmonie// de juiste keuze uit het pralinedoosje// iets doen voor een ander// lekker gaan eten met het ventje// hespenrolletjes// snuisteren.

Is Mic Mac Madam omdat... mensen én tegelijkertijd de planeet helpen de mooiste combinatie is//we zelf zeer tevreden Mic Mac klanten waren// het me boeit aan de andere kant van het verhaal te staan als madam// ik hoop onze kinderen een groenere toekomst te kunnen geven als we bij onszelf beginnen.

Kinderboekjes! Je kan er nooit genoeg van hebben :-)... Samen boekjes kijken is echt mijn beste mama-zoonmomentje!

Onze Mic Mac Madam in Amsterdam

Lotte, new-born Vlaamse Amsterdammer, samen met Jelle, mama van een meisje Billie.

Wordt blij van... nieuwe plekken ontdekken// de energie van de stad// het opzoeken van rust in de natuur met Jelle en Billie// verre reizen naar andere culturen// intens tijd doorbrengen met vrienden en familie// zoeken en vinden van mooie (tweedehandse) spullen voor Billie en voor in ons appartement// anderen plezieren. 

Is Mic Mac Madam omdat... ik zin heb in duurzaam ondernemerschap// ik tegenwoordig wild word van babyspullen// ik energie haal uit het helpen en plezieren van anderen, en dan zeker (toekomstige) ouders tijdens happyhappyjoyjoy momenten in hun leven.

Neem ook af en toe de tijd om luid met je baby mee te huilen wanneer het niet gaat. :-)

>> Antwerpse, Mechelse, Brusselse, Hasseltse of Genkse roots? Wij zoeken versterking!