3 vragen van vroedvrouwen regio Dijle-Nete aan Mic Mac Madam Sarah

12-07-2018

Ik trok gewapend met een grote Mic Mac Speelgoedzak vol recupspullen en een klein hartje, met mijn fiets naar het overleg van Vroedvrouwenkring Dijle-Nete. Ik mocht er kort uitleg geven over hoe we met de klanten aan de slag gaan om hun ideale lijst samen te stellen, hoe wij spullen bij elkaar zoeken en hoe vroedvrouwen en madammen elkaar kunnen helpen.

Er werd geïnteresseerd geluisterd, er werden bedenkingen geuit en vragen gesteld: wakkere madammen, die vroedvrouwen! 

1. "Is dat dan vooral voor mensen die een kleiner budget hebben?"

Omdat onze spullen aan de helft van de (gemiddelde) nieuwprijs op de lijst komen is budget zeker iets dat doorweegt. Natuurlijk is dat voor onszelf niet de eerste drijfveer: duurzaamheid staat voor ons, Madammen, bovenaan, maar dan wel een betaalbaar duurzaam alternatief. Dus we zijn blij dat onze klanten zeker ook fan zijn van de prijs. Spullen weer in omloop brengen na vaak maar een korte gebruiksperiode is gewoon niet meer dan logisch...zo schenk je een baby niet alleen toffe, bruikbare spullen, maar ook een groenere toekomst!

2. "Hoe geraken jullie aan al die spullen, kost dat niet enorm veel tijd?"

Zoeken, zoeken en zoeken. We verdiepen ons eerst in de noden en de stijl van onze klanten en dan gaan we gericht op zoek naar items die hierbij aansluiten. Natuurlijk zijn er dingen die we gewoon altijd kunnen gebruiken (beddengoed, de onmisbare tetradoeken,... Hint, hint aan ouders uit de luiers ;-)) maar soms moeten we echt specifiek op zoek. Dat kost inderdaad tijd, zeker bovenop nog een job en/of kindjes is dit niet altijd makkelijk. Maar blije klanten en een groenere toekomst: daarvoor doen we het met plezier (en met soms een uurtje minder slaap :-) ).

3. "Kunnen wij die toffe recupmanden ook kopen zonder geboortelijst?"

Momenteel nog nét even niet, maar geduld is een schone deugd :-) !

Noot van deze Mechelse Madam: Elke mama verdient een vroedvrouw, elke baby een tweedehands geboortelijst?

Elke mama verdient een vroedvrouw, daar zijn wij zeker van. En als het van het enthousiasme van de vroedvrouwen van regio Dijle-Nete afhangt, hoort elke mama binnenkort vast ook over onze hippe tweedehands geboortelijst.

Zelf op zoek naar een vroedvrouw (al dan niet met een beetje Mic Mac-knowhow) neem zeker een kijkje op de website van de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen.

En wie weet zie ik je binnenkort ook voor een tweedehands geboortelijst passeren?

Sarah, Mic Mac Madam Mechelen