5 x leuke mama-blogs

16-09-2018

Er zijn er oneindig veel... Soms zie je door de bomen het bos niet meer! Wij zetten dus de (volgens onze bescheiden mening) 5 leukste mama-blogs voor je op een rijtje!

Lees & geniet!

  1. Mamabaas: geen klassieke blog door één persoon geschreven, maar een website met verschillende rubrieken geschreven voor en door mama's (en papa's!!). Op deze website komen heel diverse thema's aan bod. Even snuisteren & je vindt zeker je ding!

  2. Le coeur à marrée basse: een 'slowblog' die vooral prachtig geïllustreerd is . Deze blog snijdt gevoelige, maar belangrijke thema's aan. Het is mooi, soms triestig, maar meestal met een vleugje humor! Sinds kort zag kind 2 van deze blogster het levenslicht, dus nu is het op en top herkenbaar voor nieuwbakken mama's (zeker als je al ergens een extra peuter hebt rondhossen... ;-)) Zei ik trouwens al dat de illustraties ge-wel-dig zijn?

  3. Tales from the crib: De blog van Kelly Deriemaeker is geen echte mamablog, al komen haar ervaringen met een huilbaby en verhalen over haar opgroeiende kinderen ruimschoots aan bod. Kelly heeft sinds kort ook een podcast (samen met Anouck Meier) 'Werk en Leven': een aanrader! Anouk en Kelly hebben het over hoe je als mama/vrouw alle balletjes tegelijk in de lucht probeert te houden (oh ja, proberen we dat niet allemaal?...)

  4. Mama van vijf: Verhalen uit een groot gezin met maar liefst vijf kinderen. Hier valt altijd iets te beleven! Mama Ann is ook de(mede)bezielster van Maison Slash, een parentfriendly magazine.

  5. Exploring life: Blog van Jessica Nobels waarin ze over het dagelijkse leven in haar gezin met twee kinderen vertelt. Jessica probeert er ook een ecologische levensstijl op na te houden en deelt op haar blog dan ook vaak tips. Er kwam er hier al eentje van haar terug over natuurlijk kleuren van tetradoeken.

Welke zijn jouw favorietjes?

Lise, Mic Mac Madam Brugge