57% van onze klanten kiezen voor herbruikbare luiers: 3 redenen

13-05-2018

Beide hip en duurzaam: onze tweedehands geboortelijsten en de wasbare luiers van Klein Spook.  Het is dus niet eigenaardig dat meer dan de helft van onze klanten ervoor kiest.   Dit zijn de 3 voornaamste redenen:

  1. 40% duurzamer: over de luierperiode produceren wegwerpluiers zo'n 2 ton aan restafval, of ongeveer 50% van het restafval van het gezin.  Over de hele levenscyclus hebben wasbare luiers een ecologische voetafdruk die 40% lager is.  Belangrijk is wel dat de luiers niet in de droogkast worden gedroogd: dat beperkt de levensduur enerzijds en heeft een sterk negatieve impact op het energieverbruik.  Wassen met regenwater en groene energie heeft vanzelfsprekend een positief effect.
  2. 50% goedkoper: wanneer je alle kosten meerekent, zowel aankoop als energie- en waterverbruik, dan kom je ongeveer op eenzelfde uitgave uit voor je eerste kindje voor wegwerp en wasbaar.  Aangezien je tweede en/of derde spruit dezelfde wasbare luiers gebruiken, hoef je enkel inlegvelletjes te kopen en win je vlot 50% over de hele levensduur.  En dit neemt niet in rekening dat in heel wat gemeentes in BE en NL ook subsidies geven bij aankoop.
  3. 100% hipper: dit statement is minder objectief dan de voorgaande, hierover valt te discussiëren :-)  Maar we zijn het wel eens dat de wasbare luiers van vandaag, er een stuk hipper en vrolijker uitzien dan deze uit grootmoeders tijd?

Dat zijn alvast de 3 belangrijkste redenen.  Andere vaakgenoemde zijn: beter voor de billetjes van de baby, gemak en vroegere zindelijkheid.

Wanneer aanstaande ouders niet kiezen voor herbruikbare luiers, dan blijkt het wassen de hoofdreden.  In dat geval is er nog een fantastisch alternatief: Washcot biedt luiers-as-a-service aan.   Bij hen gebruik je luiers ipv ze aan te kopen (zo moet je niet op voorhand investeren), zij halen wekelijks de vuile luiers bij je op en leveren je propere in de plaats!

Wij zijn overtuigd, wat denk jij?