Checklist voor de babyuitzet

29-05-2019

Checklijstjes. Handig zijn ze! En als ik voor mezelf spreek: Onmisbaar!

Of het nu voor een daguitstap is, voor een vakantie, een lijstje met benodigd materiaal voor een workshop... het helpt om niets te vergeten. Want geef toe: Menig jonge ouder slaapt wel wat minder dan voorheen en als ik zo eens praat met de mensen in mijn omgeving, is het niet alleen mijn geheugen dat daaronder lijdt :-)

Vandaar presenteren wij u met plezier: Een checklijstje!

Eentje voor de babyuitzet. Wat ik me nog herinnerde van de lijstjes die ik online kon vinden, is dat er héél veel spullen op stonden. Hebben we dat écht allemaal nodig?

Het antwoord is eenvoudig: Neen. In Kiind Magazine, las ik ooit dit artikel met de 9 zaken die een baby nodig heeft. 9! Ok, het is wel zeer minimalistisch en sommige zaken zijn toch wel handig in gebruik. Maar het doet je wel beseffen dat jij eigenlijk de essentie bent voor een kleintje, en niet de hele resem aan babyspullen. Je hoeft dus echt niet de hele winkel in huis te halen.

Bij Mic Mac Minuscule begrijpen we helemaal dat het als toekomstige ouders niet eenvoudig is om je weg te zoeken in het gigantische aanbod aan babyspullen. Vandaar ook dat we kozen voor geboortelijsten met ervaring: spullen met ervaring, maar ook mensen met ervaring die je graag advies geven. We kijken als madam graag samen met jullie wat in jullie situatie handig kan zijn, want we zijn een beetje allergisch aan overconsumptie. Klinkt als muziek in de oren? Bel ons, schrijf ons, laat ons vlug iets weten.

Nog niet zwanger, nét zwanger, wachtend op een pleegkindje... maar je popelt om al eens te denken aan wat je nodig hebt? Je wil zelf aan de slag? Of je wil al eens horen bij vrienden wat je kan lenen? En wat je net níet wil overnemen omdat je het waarschijnlijk nooit van de zolder zal halen? Lees verder :-)

We maakten een handig checklijstje. Wat is een must voor je kindje? Wat kan eventueel handig zijn? Leuke extraatjes kan je heus wel zelf bedenken, dus dat lijstje mag je helemaal zelf opmaken. En uiteraard is een lijstje zeer persoonlijk. Ja, je kan zonder buggy, maar het grosso modo van de ouders vindt het toch wel handig om eentje te kunnen gebruiken. 

Wat volgens ons must haves zijn op babygebied:

Kies je toch voor iets meer comfort? Dan zijn deze zaken volgens ons ook wel handig ;-) 

Voila, aan de slag! Met een geordend lijstje, net zo geordend als de living van een Mic Mac Madam, wanneer deze vol prachtige spulletjes ligt, die wachten op toekomstige ouders om ze op te halen.

Succes! :-)

Sanne, Mic Mac Madam Oost-Vlaanderen

Wist je dat we naast babyspullen ook duurzame alternatieven voor geboortekaartjes en doopsuiker aanbieden?