De Standaard - Jonge ouders krijgen te veel spullen aangepraat

13-10-2019

Jona Mukabalisa en haar vriend Gert Linthout hadden bewust geen geboortelijst opgesteld toen ze ouders werden, omdat ze hun babyspullen het liefste tweedehands wilden kopen. Toch kregen ze een heleboel cadeaus, soms spullen die ze niet nodig hadden of ook tweedehands hadden kunnen kopen. 'Veel mensen willen gewoon graag een geschenk geven. Maar voor wie duurzaam wil geven of krijgen, is er vaak geen beginnen aan', zegt Mukabalisa.

De twee startten begin dit jaar met het bedrijfje Mic Mac Minuscule om dat gat in de markt te vullen. Ouders in spe kunnen een geboortelijst aanleggen bij een lokale franchisenemer, de Mic Mac Madam (of Meneer, al zijn die er nog niet). Dat is een freelancer die in bijberoep samenwerkt met het bedrijfje.

De freelancer, zelf een ouder, geeft advies en bekijkt welke stijl er bij het gezin past. 'Zo gaan ze buiten met een lijst met spullen die ze echt nodig hebben', zegt Mukabalisa. 'Te vaak krijgen jonge ouders te veel aangepraat. Iemand die klein woont, gaan we geen parkje aansmeren.'

...

(13/10/2017, Brussel, Goele De Cort)

Lees hier het volledige artikel (opgelet, je moet inloggen).