Duurzaam op verlof met kleine koters: 3 makkie-tips

27-08-2018

Met de vakantie op z'n laatste beentjes toch nog 3 makkelijke tips om je koters groen mee op (water)vakantie te nemen. 

Geen nood, de tips gelden ook voor alle andere watersportiviteiten buiten de zomervakantie ;-). In volgorde van übermakkelijk tot easy peasy... 


1. Met stip op 1: de herbruikbare zwemluier! 

Wie houdt er van die lelijke onhandige, enkel "bruine vrienden"-tegenhoudende wegwerpzwemluier? Niemand toch! En daar dan nog de absoluut onnodige, maar leuker ogende zwembroek over? Nee dus! Dan is de herbruikbare zwemluier - nuttig én mooi op zichzelf, in alle geuren & kleuren - toch een 100x betere oplossing?? En met de absorberende binnenkant is het zelfs het ideale "oefenbroekje" nadien! 

Zeg dat ik het gezegd heb! 

2. Zandemmertjes, schopjes of volledig UV-beschermend pakkie met alles erop en eraan?

Je koters kunnen zich evengoed uitleven met/in tweedehandsjes! Die eerste twee vind je met gemak in je dichtstbijzijnde kringwinkel. Ga total loss! Voor het laatste schakel je beter Mic Mac Madam Katelijne in... ;-) (of zet het met z'n allen op je tweedehands geboortelijst)

Go, Nemo!!

3. Zomerse zwembanden en zeebeesten in het zwembad? Plakken!

Ja, daar komen snel gaatjes in... Maar ja, die kan je ook plakken in plaats van je meteen op een nieuwe te storten. Koop eenvoudigweg een repairkit : makkie en bovendien stukken goedkoper!

Have great summer end!  

Oh ja, en eerder onder de categorie "misschien-nog-niet-voor-wasbare-luiers-newbies-of-waarom-toch-niet?": Je herbruikbare luiers meenemen op reis is echt niet zo moeilijk als je zou denken... Heb je nodig: een wasmachine in je idyllische vakantieoord en... strandstoelen :-).

That's it, baby! * 

*Oh ja, die (geplakte) roze opblaasflamingo komt ook wel van pas... ;-)


Jona & Katelijne, Mic Mac Madammen