Geboortelijstgesprek: wat ligt er op de tafel? 

25-02-2019

De afspraak om de geboortelijst samen te stellen...

Some love it, some hate it...

Kijk jij er halsreikend naar uit (joepie, eindelijk duidelijkheid!) of kan het niet snel genoeg voorbij zijn (god, moet er echt zoveel babygerief in mijn huis?)... Maar 1 ding is zeker: Wanneer dit achter de rug is sta je meteen een stapje dichter bij de geboorte (oef!). 

Ook voor een Mic Mac Madam is dit gesprek een heel belangrijk moment met de ouders-in-spé. We delen ervaringen en overstelpen je met de meest nuttige weetjes bij het overlopen van alle items op de geboortelijst.  

Want voor toekomstige ouders is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. 

Tijdens het gesprek halen we er dikwijls een foto van een gelijkaardig product bij of zoekt de Mic Mac Madam even in haar stock om er eentje te tonen. Maar tijdens het gesprek ligt de tafel ook vaak vol met spulletjes (aha, leuk!).

Wat ligt er standaard op mijn tafel?

  • Enkele kruippakjes om aan te tonen welke kwaliteit een tweedehandsproduct voor ons heeft.
  • Voorbeeldjes van geboortekaartjes: zo kunnen de ouders ontdekken hoe een groeikaartje of eetbaar papier eruit ziet.
  • De hippe Bibs-fopspenen die we aanbieden.
  • Een draagzak, zo kunnen ouders eens passen, hebben ze het gevoel van dragen.
  • Zeverslabbetjes met leuke printjes gemaakt uit recupstof. De grotere broers van de kleurrijke zeverslabbetjes zijn natuurlijk ook te krijgen.
  • Verschillende systemen herbruikbare luiers om toch een kleine uitleg te geven aan ouders niet helemaal niet weten wat het inhoudt of om de extra vragen op te lossen die toekomstige ouders hebben.
  • Een Aerosleep-matrasbeschermer (geen must, wel een uitlegje waard! :-)), want visueel is een product altijd beter te begrijpen/herkennen dan enkel de uitleg.

Je merkt het al: hier geen saai gesprek of het simpel afpunten van een lijstje. Met een drankje erbij in mijn huiskamer koppelen we het nuttige aan het aangename!  

Een kickstart van weer een mooi Mic Mac verhaal... :-)

Eleni, Mic Mac Madam Nijlen