Goed doel in de kijker: Let us Change

25-10-2018

Let us Change meets Mic Mac Minuscule! Ofte: #Hoe toeval je terug in contact met oude vrienden kan brengen :-)

Zoals jullie weten vinden we het bij Mic Mac Minuscule belangrijk om een deeltje van het 'bespaarde" bedrag te kunnen schenken aan iemand die het echt nodig heeft. Zo bereiken we elk jaar enorm veel goede doelen, door de giften van onze kersverse ouders (en hun vrienden/familie). Zo kwam Johan Vandenbossche, oprichter van Let Us Change, en oud-chiro-genoot van Mic Mac Madam Ellen, bij ons terecht. Hij zag een gift van Mic Mac Minuscule verschijnen, en was meteen nieuwsgierig wie of wat hier precies achter zat.

Ook wij leren onze goede doelen graag wat beter kennen, en daarom stelt Johan graag Let Us change aan ons voor! 

Johan:

''Ik leerde Mic Mac Minuscule kennen door een vrijwilliger van ons die Let Us Change opgaf als goed doel om te steunen voor de geboorte van zijn kindje. Ik ben direct een kijkje gaan nemen op de website en was betoverd door het concept. Het is zo'n win-win-win situatie waarbij kersverse ouders heel veel kunnen besparen, het milieu wordt geholpen en waarbij goede doelen een duwtje in de rug krijgen! Echt zalig!

Dat 10% aan een goed doel wordt gegeven is iets prachtigs. Dat idee om 10% aan de armen te geven, is iets dat je in de meeste religies terugvindt. Het is jammer dat niet alle bedrijven deze gedachte hebben. Mic Mac is een geweldige trendsetter hierin. Hopelijk volgen er nog veel organisaties en bedrijven. Want als ik rond mij kijk, zie ik veel noden. 

Ik werk al 10 jaar in Ethiopië, met straatkinderen. Samen met enkele lokale vrienden heb ik er de organisatie Let Us Change opgericht. In onze drie opvangtehuizen vangen we maar liefst 90 kinderen op. Allemaal hebben ze ooit gebedeld om te overleven. Nu krijgen ze alle kansen die ze als kind verdienen om op te groeien: een veilige plek om te wonen, gezonde voeding en kwaliteitsvol onderwijs. Wij slagen er in om deze kinderen echt een toekomst te bieden. De kindermeisjes en het andere personeel die voor de kinderen zorgen overladen hen met liefde en levenservaring. Want ook ons personeel, of toch de meerderheid, heeft het zelfde verleden als onze kindjes: bedelen, honger, koude, geweld, misbruik. Samen doen we er iets aan, daarom: Let Us Change!

En zo werkt Mic Mac Minuscule ook: samen verandering brengen: voor jonge ouders, het milieu en organisaties als de onze. "

Bijna alle steun die we krijgen gaat rechtstreeks naar Ethiopië. De grootste kosten binnen Let Us Change zijn voeding, onderdak en onderwijs. Onze personeelskost is natuurlijk ook een grote post, maar we zien ons team van mensen ook als een project waarin we willen blijven investeren. Als we personeel goed genoeg kunnen opleiden zodat ze elders beter werk vinden, is dat voor ons een overwinning, want zo kunnen we weer iemand anders van de straat halen en een job bieden."


Meer weten?
Neem zeker eens een kijkje op de website van Let Us Change


Ellen, Mic Mac Madam Oost-Vlaanderen