'Groentje' Evelien stelt 4 vragen aan haar eerste klant

20-06-2018

Dinsdag 12 juni 2018 - 17u15 : M., mijn eerste klant als Mic Mac Madam

Liefste dagboek ... :-)

Al sinds het moment dat ik toezegde om Mic Mac Madam te worden, stond ik te popelen om mijn eerste klant te ontmoeten en bijgevolg ook te kunnen beginnen zoeken naar de spullen voor het eerste lijstje. Samen met coach Jona sprak ik af met mijn eerste klant M. in de buurt van Berchem station.

Mij gaf het einde van het gesprek alleen nog meer zin om erin te vliegen, hoe stond M. tegenover bepaalde zaken? Ik vroeg het haar gewoon!

1. Naar welk item ben je het meest benieuwd?

M.: "Ik ben wel benieuwd naar de glazen papflesjes. De meesten die ik ken, gebruiken plastic flesjes. Ik heb de glazen flesjes zelf nog niet gezien dus geen idee of ze niet te groot, te zwaar, te onhandig gaan zijn en of de baby er goed van zal drinken.

Verder ben ik benieuwd of je dingen zal vinden die bij mijn stijl passen aangezien je mijn huis niet kent. Maar door middel van de moodboards heeft ze wel een indruk gekregen van mijn smaak, denk ik."

2. Van welk(e) item(s) heb je hoge verwachtingen?

M.: "Hoge verwachtingen is niet helemaal het juiste woord, eerder gespannen verwachtingen misschien: van de items waar wat handigheid voor vereist is (qua plooien, vouwen, installeren) zoals het slaaptentje en de plooibuggy. Ik zie mezelf al sukkelen straks...

Verder heb ik geen te hoge verwachtingen: ik weet dat je bij tweedehandsspullen sowieso niet zo'n uitgebreide keuze hebt als bij nieuwe, dus ik zal al blij zijn als je alles vindt."

3. Was het gesprek wat je ervan verwacht had? 

M.: "Ja. Jullie hadden er begrip voor dat ik nog niets van babyspullen kende aangezien het mijn eerste kindje is. Jullie hebben heel geduldig alles uitgelegd en mee gezocht naar de beste oplossingen voor mijn specifieke situatie."

4. Wat is je de voornaamste reden om te kiezen voor een geboortelijst bij Mic Mac Minuscule?

M. : "Ik vind het positief dat er een organisatie als Mic Mac Minuscule bestaat. Het is goed dat er een tegenbeweging komt tegen de consumptiemaatschappij en dat mensen meer bewust omgaan met wat en hoe ze kopen. Eigenlijk zouden alle babywinkels ook een afdeling tweedehandsspullen moeten hebben. Babyspullen zijn meestal maar kort gebruikt en nog in heel goede staat. Bovendien zijn tweedehandsspullen items met een verhaal, wat het des te leuker maakt.

In mijn ogen vullen jullie met dit initiatief een gat in de markt. Jullie maken duidelijke keuzes gedreven door waarden en principes, onder andere op ecologisch en sociaal vlak. Jullie zijn een onderneming met een duurzame visie waar ik volledig achter sta en die bij mijn levensstijl past."

En wat is dat laatste ook meteen de reden waarom ik Mic Mac Madam werd.

Komaan toekomstige Antwerpse mama's en papa's, werken jullie ook mee aan een betere wereld door alvast te beginnen met het leggen van een duurzame geboortelijst voor je kleintje?


Evelien M (want ja, we hebben er al meerdere :-)), 
Mic Mac Madam Antwerpen