Hergebruik in de keuken

02-04-2018

Dat we bij Mic Mac Minuscule fan zijn van hergebruik op vlak van babyspullen is intussen geen geheim meer. Maar ook naast de babyperiode valt er wel wat te hergebruiken. Ik deel jullie met plezier mijn 3 favorieten in het huishouden:

  • Herbruikbare groenten-en fruitzakjes
    Weg met de duizenden zakjes voor een hoopje snoeptomaten of 6 appels. Lichtgewicht, dus het hoeft er niet uit om te wegen. Ademend en dus langer houdbaar, eenvoudige sluiting en steviger dan de plastic zakjes. 

Nadeel? Een warhoofd als ik durft al eens in de winkel staan terwijl de zakjes nog thuis liggen 😉 + ze zijn niet super doorzichtig, maar dat levert al eens een grappige quiz op met de kassierster.

Hebben? Hierzo: https://kleinspook.be/take5nets  (ook andere versies voor brood e.d.)


  • Abeego foodwrap 

Handig alternatief voor vershoudfolie. De doeken van biologisch katoen en hennep zijn doordrenkt met bijenwas, hars en jojoba-olie en ideaal om je producten vers te houden. Ze zijn wat op te warmen met je handen waardoor ze flexibel plooien rond de voeding. In de koelkast wordt het weer steviger.

Nadeel? Niet goedkoop en niet eeuwig herbruikbaar, maar wel na gebruik composteerbaar. Als je bedenkt welke impact aluminiumfolie heeft op het milieu, is het de prijs zeker waard. Oh en het mag niet in de vaatwasser. Maar hoewel ik écht niet graag afwas, is het maar een mini-moeite.

Hebben? Hierzo: https://www.kudzu.be/nl/abeego-foodwrap-mix-3-abeego  


  • Foodhuggers

Qua doel vergelijkbaar met de foodwrap, maar van deze ben ik ook fan! Foodhuggers. Een halve appel, appelsien, banaan (Jep, peuters willen van alles een stukje...) Een restje paprika of komkommer, je popt het zo in de foodhugger die letterlijk het uiteinde omhelst en afsluit, waardoor het vers blijft.

Nadeel? Nog niet gevonden. Hoewel het misschien handiger zou zijn als je formaatjes zelf kan kiezen of apart kan bijkopen. Ik heb vaak dezelfde maat dubbel nodig.

Hebben? Hierzo: https://www.kudzu.be/nl/food-huggers-set-van-5-food-huggers 

Smakelijk!

Sanne, Mic Mac Madam Oost-Vlaanderen