Het mysterie van een 2dehands geboortelijst ontrafeld in 5 stappen...

25-05-2018

Mijn vriendinnen zijn uiteraard de beste van de hele wereld. We zijn heel verschillend op alle vlakken en af en toe best wel kritisch voor elkaar. 

En toen tijdens een vriendinnenbrunchke vertelde ik het hen:

 Ik ben een Mic Mac Madam geworden! 

Wauw, enthousiasme en nieuwsgierige reacties alom. En dan kwamen de bedenkingen die je alleen kan verdragen van beste vriendinnen:  Hoe werkt dat? Heb jij dan een winkeltje nu? Is dat niet keiveel werk? Amai, waar vinden jullie al die spullen? Kan je zelf nog kiezen? Vergeten we geen spulletjes zo?
Na een een uitvoerig onderzoek komen we tot de 5 grootste troeven van een lijstje bij Mic Mac Minuscule en nog enkel kleine bedenkingen waar ik natuurlijk een kei goed antwoord op heb :-)

  1. Babyspullen zijn zo ongelooflijk duur en worden dikwijls zo kort gebruikt. Veel fijner als we spulletjes aan een lagere prijs - even kwaliteitsvol, maar mét een verhaal - op onze lijst kunnen zetten.
  2. In de doorsnee babywinkel, kan je geen 'speciallekes' vragen. Ook al is het aanbod ruim, toch wil je soms iets dat er niet is. Wij, bij Mic Mac Minuscule, zijn stuk voor stuk een beetje gek en bereid om ons helemaal te geven om net dat éne stuk te vinden dat jullie zooooo ongelooflijk gelukkig en content maakt. We speuren op 2dehands.be, schuimen rommelmarktjes af en plunderen de kringwinkels tot we vinden wat je zoekt!
  3. Zoals al eerder gezegd, in de winkel is het aanbod ruim, te ruim.. Zoveel keuze-mogelijkheden hebben is niet gezond Je raakt verdwaald in een overaanbod en weet bij einde niet meer wat je nu gekozen hebt en of je het nu zelf wel echt mooi vindt en of het nu ook echt nuttig is? En was het nu belangrijk dat die slaapzak lichtgroen was en ....
  4. Naadloos naar onze volgende troef: je gaat na een gesprek niet buiten met het gevoel dat je het lijstje maar gevuld hebt om te vullen met spullen die misschien helemaal niet nodig zijn of die je wel had kunnen lenen. We geven je advies niet vanuit commercieel oogpunt wel vanuit onze eigen ervaring of tips de we bij Mic Mac Minuscule delen met elkaar.
  5. Je draagt een klein steentje bij tot een ecologisch en duurzaam alternatief zonder dat je het gevoel hebt je kleine spruit iets te kort te doen.


En de bedenkingen die verdwenen als sneeuw voor de zon... Want, oh ja, ook wij werken met een standaardlijstje zodat je zeker niets vergeet en je alle spulletjes hebt die je nodig hebt. En na ons gesprek krijg je ook nog even bedenktijd voor de lijst finaal wordt. En als je echt absoluut over bepaalde items zelf wil beslissen en een keuze maken, dan kunnen we het daar zeker ook over hebben.

Tot zover mijn eerste promo-praatje... :-)

Elke, Mic Mac Madam Antwerpen