In de valies: leesvoer!

21-07-2020

Het was lange tijd onzeker of het zou kunnen, maar we mogen ons toch weer wat verder begeven dan onze eigen stad en bubbel. Wij twijfelden wat, maar we zijn op dit eigenste moment onze koffers aan het pakken voor een kampeertrip. 

Hier geen volledig lijstje van wat je allemaal moet inpakken (veel te veel waarschijnlijk, zoals elk jaar), maar enkel het meest essentiële: boeken. Elk jaar opnieuw neem ik mezelf voor (of hou ik mezelf voor...) om tijdens onze reis toch een aantal boeken te lezen.


 Niets fijner dan tijdens gestolen momentjes op het gemak een boek open te slaan. 

Doorheen het jaar hou ik een lijstje bij met de boeken die ik graag wil lezen. Dit jaar focuste ik me wat op boeken over hoe we als gezin wat duurzamer door het leven kunnen gaan. Enkele suggesties op mijn lijstje zijn: 

  • Het duurzame gezin (Ellen Dictus & Nicolas Sterck): Deze familie maakt er zijn missie van om zoveel mogelijk mensen te later ervaren hoe duurzaamheid een verrijking kan zijn voor hun leven. Klinkt interessant!
  • Het Zero Waste Project (Jessie en Nicky Kroon): Dit is een boek met concrete tips over hoe je (plastic) afval kan verminderen en meteen toepasbaar op je dagelijks leven.  Wasbare luiers gebruiken we al, maar het kan altijd beter natuurlijk. Ook bij Mic Mac Minuscule kunnen producten uit recupmateriaal op een geboortelijst
  • Verlangen naar minder (Jelle Derckx): Dit boek staat echt al jaren op mijn lijstje, maar ik ben echt van plan om het deze vakantie helemaal uit te lezen. Een boek over minder kopen en bewuster leven waardoor er tijd en ruimte vrijkomt. Meer tijd, dat klinkt aanlokkelijk alvast! 
  • Voor de kindjes nemen we 'Waar is de Olifant? (Barroux)' en 'Duurzame oma (Sjoerd Kuyper)' mee!

Hopelijk gunnen mijn kindjes ons ook wat leestijd, dan komt er binnenkort misschien een blogje met praktische tips om duurzamer te gaan leven! 


Lise, Mic Mac Madam Brugge