Kleuter logica

18-09-2019

Naast Mic Mac Madam, ben ik ook metje Hanne. (Iets zoals een meter, maar dan in het West-Vlaams...) En als we super hard in form zijn, dan kan het ook wel eens luider klinken en van mette Hanne zijn = ) !

Eén van mijn metekinderen is Guust. (Ik ben ont-zet-teeend populair als meter en heb er ondertussen drie! BOEJAKA! - Ahum)
Guust kan wild fantaseren over nachtelijke voetbalpartijtjes, zijn beste vriend is heel sterk en kan al een huis dragen & zijn favoriete bezigheid is auto's sorteren op kleur, maat en merk.... OHWWW YEAYy!  

Als het op vuilnis aankomt, is hij realist eerste klas. Als hij vuilnis langs de straat ziet liggen, dan raapt hij dit steevast op. Want! "VUILNIS HOORT IN DE VUILBAK. Dat is nu toch niet zo moeilijk?" De verontwaardiging is groot. Zijn kleine logische verstandje kan het niet vatten. Dan gaat het van: De mensen zijn toch een beetje dom eh, Metje Hanne? Mette knikt. Maar moedigt deze uitspraken liever niet aan. Iets van kinderen & manieren leren. Maar stilzwijgend geef ik hem gelijk. 

Zo kwam het dat we op een dag het grasveld voor het huis van Omie een opknapbeurt gaven. Toen Guust het vuilnis in de berm zag liggen, wilde hij meteen gaan opruimen. AHA! Natuuuuurlijk! Mette Hanne vond het goed. Dat klusje gingen ze zo meteen samen klaren. 

Zo gezegd, zo gedaan. Want zo gaat dat. Wat je zegt, moet je ook doen, weet je. 

(Alweer een belangrijke waarde in het leven aan mijn metekind bijgebracht! Wat een vruchtvolle mettedag! Me dunkt!) 

We gingen aan de slag en in een klein uurtje was dit varkentje gewassen.  

Een beetje oppassen met roeste blikjes en vieze papiertjes. Maar verder geen gevaarlijke klus. De voorbijgangers keken soms een beetje vreemd, maar ah. Wat zou het.

Toen we twee boodschaptassen later klaar waren, sloot Guust af met de woorden: 

KOM! WE GAAN NAAR EEN ANDERE VUILHEID! 

Haha. Mette Hanne lacht zicht een breuk. Grapjas. Die kinderen! Jeetje! Energie en ambitie. Dat houdt ons nu eens jong.

Zie hier! DE opruim machine van de toekomst.  

Guust Leperre, met je gat op het internet maar met je beide voetjes op de grond. Gelukkig maar ; ) ! 

Hanne, Mic Mac Mette Izegem