Kringliefde en opruimrust

15-04-2019

Ik ben van nature het eerder chaotische type, maar contradictorisch genoeg ook heel erg het "opgeruimd huis, rust in het hoofd"-type. De huis-tuin-keuken-psychologe in mij piept nu van op mijn schouder in mijn oor dat "dat helemaal niet contradictorisch hoeft te zijn". 

Door op te ruimen in mijn huis, probeer ik de chaos in mijn hoofd immers onder controle te houden. 

Van op mijn andere schouder hoor ik nu een iets dieper gebrom: "ha, daar zijn dan toch efficiëntere manieren voor!". Soit, ik bespaar jullie de verdere communicatie tussen mijn schouderbewoners.

Bottom line: opruimen helpt mij. 

Menig opruim-goeroe zou helemaal trots op me zijn als ze me het laatste half jaar in actie hadden gezien. Om te komen tot de ultieme opruim-bonus... de kringwinkel (Of wij natuurlijk ;-)...)! Maar oh, wat hou ik van kringwinkels!


Voor een simpel antwoord op de vraag "Uit welke gemeente komt u?", bevrijden ze je blijmoedig van auto's vol overbodig geworden huisinhoud. Hulp bij uitladen inbegrepen. Ja, zelfs een ophaaldienst aan huis inbegrepen! Nog niet overtuigd? Tegenwoordig hebben ze zelfs een verhuurdienst! Geef je een feestje? Hupla: kan je glazen en stoelen en tafel in onvervalste retrostijl huren. Het gemak!

En tegenwoordig hebben ze in verschillende kringwinkels thee en taartjes. Echt waar, dat past nu eens helemaal in mijn straatje, zie. En retrodagen, en lentedagen, en upcyclingdagen, en nog zo veel meer. Voor de geïnteresseerden: neem eens een kijkje op hun website

Tot slot is een kringwinkel een beetje zoals de Ikea:

Je kan daar gewoon niet buiten komen zonder iets te kopen! 

De schatten die je daar vindt voor op een tweedehands geboortelijst, heerlijk!Katelijne, Mic Mac Madam Ternat


PS, tot u schreef een enthousiaste fan van hergebruik, upcycling en 2de levens in het algemeen. En explicieter voor de twijfelaars: Ik heb géén aandelen in de kringwinkel :-D