Halloween! Ziehier de Kringloop mummie

30-10-2018

Herfstvakantie en Halloween, blijkbaar een combinatie die vraagt om een kostuum. De oudste zoon mag verkleed naar school, en 's avonds vertrekt hij op scoutsweekend met als thema Halloween, uiteraard.. verkleed! Tijd dus voor deze mama om in actie te schieten. 

Er zijn een paar opties: 1. er is in de buurt een carnavalswinkel waar je het hele jaar door de gekste outfits kan vinden, de grote ketens hebben tegenwoordig ook wel een rek met seizoensgebonden artikelen - lees deze tijd van het jaar: skeletten, heksenhoeden en pompoenen - , of 2. je gaat zelf aan de slag.. en dat is wat wij deden.

We brachten een bezoek aan de kringloopwinkel (want jaha, daar houden wij Mic Mac Madammen van!) en namen mee: 

  • 1 wit dekbedovertek
  • een broek en trui in een donkere kleur

Wie wil kan al eens een gokje wagen welk kostuum we hiermee gaan maken ;-)

Thuis knipte ik het stof in lange repen. De broek en trui werden aangetrokken, en het omwikkelen van onze mummie kon beginnen. Hier en daar zette ik de repen vast aan de broek en trui met een veiligheidsspeld, zo blijft het hopelijk allemaal wat op z'n plaats. En even later doolde er een enge mummie door ons huis!

Dankzij de Kringloopwinkel en wat creativiteit kan de zoon met een uniek kostuum op pad, de broek en trui kunnen nadien gewoon weer in de kleerkast, en mijn portemonnee was hier ook erg blij mee!

Zelf nog last minute op zoek naar een kostuum om tegen morgen in elkaar te steken? Hieronder nog wat toffe - & snelle! - ideeën om met huis-, tuin- en keukenmateriaal aan de slag te gaan. 

Succes met die tweedehands pareltjes!

Stefanie, Mic Mac Madam Diest 
(maar soms ook last-minute knutselkampioen van dienst ;-))