Krokusknutselen (met recupmateriaal)

27-02-2019

Nog een paar dagen en het is weer krokusvakantie. Met een beetje geluk ga je ons vooral buiten vinden, de speeltuin onveilig maken of een flinke wandeling in het bos. Na een goeie regenbui zal het waarschijnlijk spelen in de plassen worden, want lang binnenzitten is aan mijn 3 kwajongens niet besteed. Wat wel altijd werkt om het in huis toch wat rustig te houden bij regenweer is knutselen. 

Ik ging alvast op zoek naar leuke knutsel-ideetjes waarbij we aan de slag kunnen met afval!

Dat hebben we toch al in huis dus is er niet teveel voorbereiding nodig (en hoef ik geen materiaal te gaan kopen, hoera!)  

Knutselen met wc-rolletjes

Iedereen heeft ze (normaal) in huis, wij sparen de lege rolletjes standaard zodat we altijd een voorraadje liggen hebben. Meer dan eens wordt die voorraad geplunderd, rolletjes worden aan elkaar gemaakt en in de fantasie van mijn kinderen ontstaan fantastische creaties ermee. Op internet vind je ook een heleboel toffe ideeën, deze 2 staan alvast op ons ideeën lijstje voor de komende vakantie:

Monsters uit wc-rolletjes: Ze zijn helemaal in de ban van monsters de laatste tijd, dus een legertje monsters maken zal hopelijk in de smaak vallen. Niet zo'n fans van monsters in huis? Ook dieren, auto's en zelfs een kasteel zijn hier al gepasseerd.

Knikkerbaan: Doorgesneden wc-rolletjes zijn ideaal materiaal om een knikkerbaan te maken. Wat tape tegen een groot raam of stuk karton en laat die knikkers maar rollen. Nog wat ander materiaal liggen waar je een knikker op of in kan laten rollen? Ideaal voor de special effects van je knikkerbaan.


Kruidenmannetjes in flessen

Het onderste gedeelte van een fles omtoveren tot een mannetje en er dan verse kruiden in zaaien. Een leuke activiteit voor de kinderen en nadien een blije mama in de keuken, topdeal! Geduldige groene vingers kunnen kruiden zaaien en hebben nog wat extra plezier met het wachten tot alles begint te groeien. Hebben je kinderen (en jij) geen zin om te wachten, dan plant je gewoon een plantje verse kruiden in je pot. Tip: de bovenkant van de fles die je hebt afgesneden doet het ook prima in de wc-rolletjesknikkerbaan ;-)


Uiteraard vind je online nog hopen andere leuke ideetjes om mee aan de slag te gaan, er is zoveel leuks dat je kan doen met afval. Kinderen zien vaak nog veel meer mogelijkheden in afval dan wij, en dat maakt ons blij! 

Afval als grondstof voor nieuwe producten, de toekomst is circulair en dat geven wij hen alvast mee :-) !

Stefanie, Mic Mac Madam Diest