Mic Mac Madam: 1 jaar later...

14-05-2019

1 jaar van Mic Mac Madness... Je leest het juist Mmmmmadness! Super leuke ervaringen, veel bijgeleerd, inspirerend... Kortom: Te veel om op te noemen! Tijd om de balans op te maken en mezelf na een jaar vol madness een nieuwe uitdaging op te leggen?

Iedereen heeft zijn zonde: Ik kan me al eens laten gaan als het gaat over onnodige dingen kopen. Ik ben echt heel goed in mezelf sussen, want "Het was toch 2e hands" en "Dit had ik echt wel nodig"... 

Even leek het of de Mic Mac Baby's waren mijn redding: 

Shoppen voor iemand anders! Zo leuk om te doen, zo blij als je dat éne item vindt! In het pré Mic Mac Tijdperk, ging ik naar rommelmarktjes of kringwinkels wanneer ik tijd had om te snuisteren. Ik kon dan dolgelukkig en enthousiast thuiskomen, omdat ik net dát gevonden had wat ik níet zocht, maar wel graag wilde hebben! 

Bij mijn start als Mic Mac Madam was het één en al focus on the job! De rommelmarkt op met een boodschappenlijst, dat was iets anders! Om dan met een karrenvracht aan spullen thuis te komen en te beseffen dat ik echt enkel voor klanten had gekocht. Niet eens rustig gesnuisterd voor mezelf of mijn kinderen. Het "Wauw ik heb een schat gevonden"-gevoel was volledig Mic Mac gerelateerd.

En nu... moet ik toegeven dat -als een doorwinterde shopaholic- kringwinkels en beurzen afschuimen, 2dehandsplatforms uitpluizen en wekelijkse bezoekjes aan dat leuke winkeltje in de buurt brengen, er toch voor zorgt dat ik ook veel te veel leuke spullen tegenkom die ik niet nodig heb, maar soms toch ook moeilijk kan laten liggen. Het sussende engeltje op mijn schouder klinkt dan ook minder overtuigend als ik mezelf zeg "dat het toch ok is, want het komt uit de kringwinkel" of "het is echt wel super duurzaam geproduceerd".

Ik heb gemerkt dat de laatste maanden het aantal spullen in huis zich weer wat begint op te stapelen... Dus start ik voor mezelf operatie: Don't buy **** you don't need! Wij komen niets tekort dus die éne coole Dino uit de kringloop mag echt daar blijven en die jeans die perfect past uit het 2dehandswinkeltje om de hoek mag een andere dame gelukkig maken... 

En als je bedenkt niets meer nodig te hebben, laten we dan iets leuk doen om een verjaardag te vieren in plaats van weer een cadeau-wens te moeten verzinnen. Wat me er aan doet denken: Allerliefste besties... Ik heb nog een uitstapje te goed :-)

Dus vanaf nu als mijn eerste reactie is: "Leuk, moet ik zeker meenemen!", doe ik nog een extra rondje in de winkel of wacht ik 5 minuutjes voor ik de aanbieder contacteer. 

Even nadenken... Supermoeilijk klinkt het niet, toch? Wie doet mee? En als ik dit onder de knie heb, gaan we voor de volgende rage: Ontspullen :-)

Elke, Mic Mac Madam Antwerpen


Al klaar voor ontspullen? Begin bij de kleerkast van je kinderen. Meer lezen kan in de blog van Mic Mac Madam Rianne.