Mijn Mic Mac doopsuikerervaring

09-11-2018

Doopsuiker staat al lang niet meer gelijk aan suikerbonen en wij bij Mic Mac Minuscule voorzien graag in een hip en duurzaam alternatief.

Ik neem jullie even mee in mijn laatste - ietwat chaotische - Mic Mac Doopsuikerervaring:


  1. Heeel goed op tijd: haal ik de biobiertjes in huis die als doopsuikeralternatief zouden dienen.

  2. Redelijk goed op tijd: haal ik de bakken bio-appelkersensapjes in huis*.
    *Vanaf nu staan er 4 bakken tripel en 5 bakken sapjes in mijn living opgestapeld :-)

  3. Maandag: print ik - helemaal ingenomen met mezelf over mijn puike timing - de etiketjes om op de flesjes te plakken.

  4. Dinsdagochtend om 6u30: bedenk ik me in mijn nog half slaapbenevelde toestand dat diezelfde avond het énige moment is vóór de pickup van hun tweedehands geboortelijst, dat ik nog tijd heb om de gepersonaliseerde etiketten te plakken. Oh nee, én dat ik de bestaande etiketjes er nog af moet weken...

  5. Dinsdagochtend om 6u45: begin ik vlijtig bakken naar boven te dragen, en het bad te laten vollopen om de flesjes te weken. Ik ben niet vies van een beetje kinderarbeid, dus mijn kleuterkroost helpt gezellig en onder lichte tijdsdruk (zó veel extra tijd hebben we eigenlijk niet op een doordeweekse dinsdag) mee. Zo een beetje bijkomende stress ("Voor-zichtiggggg!!!!") in de ochtend maakt dat je je weer helemaal levend voelt :-D.

  6. Dinsdagavond om 19u: drop ik mijn kinders in bed en begin naarstig etiketten van flesjes te halen, lijmrestjes weg te wrijven en flesjes af te drogen (één per één jawel). Om daarna de 9 bakken terug naar beneden te dragen alwaar ik gezwind naametiketjes begin te plakken.

  7. Dinsdagavond op een uur dat ik me niet meer helemaal herinner: zak ik moe maar voldaan onderuit tegen een toren van 9 bakken vloeibare, gepersonaliseerde doopsuiker van de beste soort.

Welkom, Esper! Blij dat ik deel mocht uitmaken van jouw verwelkoming in onze chaos - ik bedoel wereld ;-). Maak het je mama en papa niet al te zwaar en geniet!**

 **maar nog niet van de tripels, doe maar wat extra moedermelk om te vieren! ;-)

Katelijne, (ietwat chaotische) Mic Mac Madam Ternat