Onze stofjeskringloop

03-02-2019

Bij Mic Mac Minuscule verzamelen alle Mic Mac Madammen tweedehands stofjes overal ter lande die rechtstreeks naar het OCMW naaiatelier gaan.  Daar worden ze er tot het laatste kleine stukje verwerkt tot speelgoedzakken, opbergmandjes, wipperhoezen, snoetenpoetsers,... 

Als je dan 1 van je eigen gevonden stofjes ziet passeren is dat supertof (dan zie je echt de kringloop! ♻️)! 

En dus, blij als een klein kind was ik toen deze kanjers, liefdevol genaaid uit MIJN stofjes uit de doos van het naaiatelier mijn living binnendansten.

Voor zij die het interesseert, dit is het mini-verhaal achter deze medium opbergmandjes (ideaal voor (wasbare!) luiers op de verzorgingstafel) en hippe wipperhoes ... :-)

Op de laatste DOK rommelmarkt speurde ik rond op zoek naar tweedehands baby-pareltjes. Maar... niks! Echt echt niks! Niet dat ik niet graag gewoon rondstruin op DOK, maar net als shopaholics ook al eens het gevoel hebben dat ze iets MOETEN kopen, kan mij dat dus ook wel eens gebeuren. Grootste kanshebber: de kringloopwinkel. Daar kan ik niet zonder iets buitenkomen. En zoals je wel raadt, lijd ik ook aan iets als: rommelmarktaholisme.

rom·mel·markt·a·ho·lis·me
(vrouwelijk, enkelvoud, ~rommelmarktaholisten) 

= de oerdrang om nooit (maar dan ook nooit) met lege handen van een rommelmarkt thuis te komen. 

Dus ik struinde één keer. Toen nog een keer. En toen... merkte ik ergens in een donker hoekje aan een kraam (vol zelfgenaaide rokjes en kleedjes voor slanke, hippe twintigers) een hoopje stof op. Of zeg maar hoop! Blij gingen de mondhoeken de hoogte in. Daar was ie, de adrenalinerush, de oef-ik-moet-niet-meer-verder-zoeken-want-hier-is-mijn-koopje-van-de-dag! :-)

Dank dus aan deze sympathieke naaister die schone kuis hield in haar gigantische stoffenkast en mijn zondag-shopdag helemaal goedmaakte. 

Nogmaals merci! ❤❤❤ .

#spullenmeteenverhaal 

Jona, Mic Mac Madam Gent