Pappie, gaan we samen bouwen?

04-10-2018

Mijn hart springt op!  Eindelijk, ik dacht dat ze (Hasse, 4 jaar) het nooit zou vragen...  Ik zie een prachtig Duplo kasteel voor me, of een toren, hoger dan het 35m hoge wereldrecord in Milaan enkele jaren geleden.  It's one of those days!  We schieten direct in actie: eerst leggen we een solide fundament, dan nog een laagje, en net als we klaar zijn voor het "echte werk": een stoel, en nog één....

"Goed papa, nu mag jij de prins zijn, ik zal de prinses zijn. Zet de prins maar op de stoel..." 

Papa's hebben ook gevoelens!

Groot was mijn teleurstelling, onvoldaan mijn verwachting, lang de ochtend...  Nochtans hoefde het geen verrassing te zijn, Lego weet dit al langer: meisjes bouwen graag, maar vooral om zo snel mogelijk samen rollenspellen te spelen.   Hoewel ook zij lang geworsteld hebben met een goed antwoord op de specifieke "speelstijl" en verwachtingen.  Het was de 7-jarige Charlotte die de kat de bel aan bond in 2014, toen ze zich in een direct verzoek aan Lego richtte: 

"I love Legos," she wrote, "but I don't like that there are more Lego boy people and barely any Lego girls."

Sindsdien gingen ze ijverig aan de slag, en kwamen met de Lego Friends lijn: veel meer detail, fijnere figuurtjes, aangepaste kleuren.  Een schot in de roos!

Leuk voor de meisjes, maar daarmee is pappie's bouwhonger natuurlijk nog niet gestild!  Maa-aar, wat las ik vorige week in de krant...

Lego start met de nieuwe Forma lijn voor volwassenen

Het is nog maar een experiment-fase, maar 't ziet er alvast spannend en veelbelovend uit:

Genoeg enthousiasme over al die nieuwe dingen :-).  

Bij Mic Mac Minuscule hadden we ook al een tijdje in de gaten dat een (tweedehands) geboortelijst (niet noodzakelijk maar) toch vaker een mama-feestje is. 

Daarom hebben we het naast het tweedehands Mini en het Medium Pakket, ook het Pappie Duplo Pakket* geïntroduceerd.  Voor een keer niet al te minimalistisch, zodat niet enkel de kindjes content zijn :-)

* Evenveel mannetjes & toebehoren als een Medium, maar vooral veeeeeeeeeeeeeeel meer bouwblokken! :-)

Veel speelplezier!

Gert, Mic Mac Meneer


Recente blogs: