Tweedehandsbeurzen: alsof ik klaarsta voor een sportwedstrijd...

11-11-2019
Tweedehandsbeurzen: je vindt ze uiteraard terug in elke Mic Mac Madam-agenda.      


Gezellig, zo op een druilerige zaterdagnamiddag wat gaan snuisteren tussen kinderspulletjes. Maar al doe ik momenteel met een kleintje in huis en een ander kleintje op komst weinig (laat ons zeggen geen) sport, toch sta ik als een echte topatleet elke week in de startblokken klaar en maakt mijn hart een sprongetje als de deur van de tweedehandsbeurs open zwiert.

En zoals het een topatleet betaamt, trek ik de juiste outfit aan om (hopelijk) met een goeie vangst huiswaarts te keren. 
  • Die schoenen, die zitten logischerwijs zo comfortabel mogelijk. 
  • En die jas, liefst niet de dikste, want binnen -als alle aandacht naar de koopjes dient te gaan- wil ik niet staan sukkelen met een te dikke vest die 3 keer uit de armen glijdt. Hoe belachelijk het misschien wel of niet klinkt, ik kleed me alvast zo comfortabel mogelijk en hou mezelf dan in de waan dat het daarmee zoveel vlotter gaat. 
En dan sta ik daar klaar, vijf voor twee in de middag op zaterdag. De adrenaline giert door het lichaam. 

Nog even snel in mijn hoofd opsommen 'dat en dat en dat heb ik zeker nog nodig' en ondertussen probeer ik al een glimp op te vangen van wat binnen te koop staat aangeboden.

De andere week sta ik net iets minder voorbereid klaar en wil ik toch graag nog snel 1tje meepikken. Typisch ben ik die zaterdagmiddag niet om vijf voor twee, maar wel een halfuur voor sluitingstijd gearriveerd mét de dikke jas die uit de armen glijdt en de iets minder goed zittende schoenen. Lap, een quasi lege portefeuille (manlief heeft weer gelijk dat ik nooit geld op zak heb). En toch kom ik ook die week thuis met een goed gevulde zak (die ik deze keer ook niet zelf mee had omdat de goeie voorbereiding wat te wensen overliet). Op zo'n dagen dank je de technologie ook weer even voor de mobile pay app, want ja hoor, ook zonder geld op zak lukt het wel. Heeft manlief dan toch ongelijk? 😉 

Een topvoetballer zal het wellicht ook niet fijn vinden voor de winterstop te staan.

Zo voelt het ook een beetje voor ons als Mic Mac Madam, want ook de rommelmarkten en beurzen houden een winterstop. Alle ogen gericht dan op de online spullen. Of misschien een tip voor wie tijdens onze winterstop graag eens grote lenteschoonmaak houdt? Bied ons gerust je mooie babyspulletjes aan!

Dank je wel ook trouwens aan alle 'Mic Mac Madam-wederhelften', oma's/opa's, meters/peters, of wie dan ook, om net die zaterdagen de kindjes gezellig bezig te houden tot de mama terug is van haar 'sportwedstrijd'!

Tine, Mic Mac Madam regio Oostende