Van 'Mic Mac Misschien?' naar 'Mic Mac Maar ja!' 

21-03-2021


2018, mijn grote zus is in verwachting en vertelt dat ze een tweedehandsgeboortelijst zal aanleggen bij Mic Mac Minuscule. Er zal iemand voor hen alle spullen die ze wensen tweedehands aankopen en ze kunnen deze gaan ophalen nog voor de baby geboren is. Klinkt leuk, uniek en ook wel spannend.

Toen al werd er gefantaseerd over de job van Mic Mac Madam. 

Niet zo vreemd eigenlijk, dat ze hier voor kiest. Rommelmarkten zijn al lange tijd een zondagse (of eender welke andere dag) activiteit van mijn mama, zus en mezelf. We genieten alle drie van de beste koopjes en de leukste vondsten, die we dan vol trots aan vader en lief/echtgenoot tonen bij thuiskomst. Toen al werd er gefantaseerd over de job van Mic Mac Madam. Amai, rommelmarkten doen als job, geweldig!

Door de komst van een kleinkind/neefje in de familie, werd de tweedehandsshopwoede extra hard aangewakkerd. Kledij, speelgoed, een eetstoel voor bij oma, ... alles werd enthousiast gekocht voor een prijsje, afgestoft, gebruikt en bestoeft tegen iedereen die het wilde horen.

En dan was het mijn beurt om een geboortelijst aan te leggen. Mijn lief en ik gingen naar een infosessie van Mic Mac Minuscule (om hém te overtuigen, ik was dat al lang) en zo kwamen we in contact met de Mic Mac Madam die ons lijstje samenstelde. Ik ging na de geboorte van onze zoon in maart nog verder met de zoektocht naar leuke tweedehandsspulletjes. Vooral kledij, want wat groeit hij snel! Jammer genoeg niet met baby in de draagzak naar rommelmarkten of tweedehandsbeurzen, want ja, het was geen typische zomer in 2020... Online tweedehandsshoppen dan maar! Wanneer ik iets ga ophalen, is dat nog eens een momentje voor mezelf én een moment van sociaal contact met iemand anders dan mijn lief. Heerlijk.

En dan, het einde van die rare zomer, het einde van mijn kraamtijd (die ook op z'n zachts gezegd raar te noemen was). Back to reality. Maar ik ben veranderd, het moederschap heeft mij veranderd, wat mij gelukkig maakt is veranderd. Tijd om na te denken wat in dit nieuwe leven wel bij mij past, want #yolo, you only live once! Ik wil doen wat ik graag doe, omringd worden door blije mensen en nieuwe dingen leren. Ik wil Mic Mac Madam worden, voilà!

Tijd om na te denken wat in dit nieuwe leven wel bij mij past, want #yolo, you only live once! 

Bij die hashtag hoort in mijn geval wel heel wat denk- en praatwerk. Hoe snel 'yolo' ook van je tong rolt, simpel is het toch niet! Maar de mindset heeft mij wel geholpen. Waarom geen nieuwe dingen proberen? Waarom wachten of uitstellen?

Ik waag de sprong, ik zoek iets nieuws. En met mijn ene leventje kan ik hopelijk nog heel veel spullen een tweede geven!


Lien, Mic Mac Madam Melle