Van splinternieuwe lijst tot Mic Mac Madam

24-10-2017

Vanaf het moment waarop wij beslisten dat er best wel plek was voor een kleintje in ons leven, begon het mapje 'baby' op mijn Pinterest uit te puilen van allerhande gadgets, decoratie-ideeën, kledingsetjes, etc. Eenmaal ik dan ook daadwerkelijk zwanger was, stond ik al te popelen om de geboortelijst vast te leggen bij een babywinkel die zéér Pinterest-waardig was.

Volgens vrienden hoefden we niet te letten op wat we allemaal op onze geboortelijst zouden zetten, want die zou toch oh zo snel leeg geraken! We hadden liefst alles nieuw (graag ook in de juiste pasteltinten ;-) ) en stonden eigenlijk niet echt stil bij het idee om bepaalde dingen tweedehands te kopen of om spulletjes te lenen bij vrienden of familie. Onze baby verdiende immers het allerbeste... en dat vertaalde zich, in ons geval, in veel dure, blinkende, trendy en unieke dingen.

Wanneer onze kleine dame uiteindelijk haar intrede maakte, was onze lijst inderdaad binnen twee weken volledig leeg. Thuis stond al dat moois ons op te wachten, net Kerstmis! Kom, laten we meteen een foto van haar nemen in het nieuwe babynestje! Misschien toch beter een andere outfit aantrekken eerst, want deze vloekt wat met die kleuren.


Al snel bleek dat ze niet graag van outfit wou veranderen (en het zelfs te warm was voor die eerste leuke kledingsetjes). Ook wou ze niet vaak op haar toffe speelmat liggen, maar liefst (lekker plakkerig) op mama. Ze verkoos uren naar de hond te kijken die als een gek rond haar stond te springen (leg maar eens uit aan een hond dat baby's fragiel zijn) eerder dan eventjes bezig te zijn met de tonnen speelgoed die ik speciaal voor haar geselecteerd had.

Al na een dikke maand begon ik kleertjes op te bergen die ondertussen al te klein geworden waren. Drie maand later, bleek ik de helft van mijn 'unieke' spulletjes nooit te hebben gebruikt. Om vervolgens na iets meer dan zes maand te besluiten dat onze kinderwagen toch maar een lomp ding was (ook al zag hij er super uit en was het dé ideale kinderwagen volgens veel andere mama's).

Ach, geen paniek! Ik verkoop gewoon haar leukste (soms amper of niet gebruikte) spulletjes. Pas toen zag ik het licht. Hopen kinderspullen worden tweedehands aangeboden. Allerhande zaken die andere ouders ook met veel liefde uitgekozen hadden en waarvoor zij veel zorg gedragen hadden, staan daar naast elkaar te blinken. Voor een prijsje! Om nog maar te zwijgen over de positieve invloed die het hergebruiken van goederen heeft op onze ecologische voetafdruk!

Vanaf dat moment kocht ik ook tweedehands, zonder mijn Pinterest bord te moeten teleurstellen.

Nu ik vanaf heden, als Mic Mac Madam, jullie ook kan bijstaan in het opstellen en bij elkaar sprokkelen van een leuke én nuttige geboortelijst, is de cirkel voor mij volledig rond!


(Veerle, Mic Mac Madam Brussel)