Waarom kiezen voor onze Sint en kerst pop-up

25-10-2020

Die tijd van het jaar komt er weer aan: de dagen vol cadeautjes... Sint Maarten, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar en bij velen ook nog ergens een verjaardag ertussen. Voor kinderen is het een magische toptijd: cadeautjes!! Voor ouders vaak wat minder: nog meer speelgoed! Want hoe je ook probeert om het niet de spuigaten uit te laten lopen, er zijn toch altijd grootouders, meters, nonkels die wat overdrijven... En zo komt er dan toch elk jaar opnieuw een massa speelgoed bij.

En net daar willen wij Mic Mac Madammen iets aan proberen te doen. Die massa speelgoed hoeft toch niet nieuw te zijn? Hoeveel speelgoed ligt er in een hoekje eenzaam te wezen? Jullie kennen jullie kinderen wel: speelgoed wordt redelijk snel afgeschreven. Dus waarom niet een ander kind er blij mee maken? Win-winsituatie op zoveel fronten:

  • 1) De planeet: alles wat niet nieuw geproduceerd moet worden, is beter voor de wereld. Er wordt, ook op het vlak van speelgoed, te veel geconsumeerd. Ook hier kan je dus bewuster consumeren!
  • 2) Het eenzame speelgoed: nieuwe kindjes om mee te spelen, jeeeej! Veel beter dan het eenzame hoekje, de vuilnisbak of het containerpark.
  • 3) De kindjes: preloved speelgoed is minstens even goed als nieuw. Vaak is het verandering van spijs die doet eten.
  • 4) Onze huizen: opnieuw wat plaats, wat overzicht in die massa van onze kinders 😉

Maar die nr. 1 is toch wel de belangrijkste: niet alles hoeft altijd nieuw te zijn! Wees je ervan bewust dat er écht veel speelgoed te vinden is dat zeker nog eens een kind blij kan maken. En dat ene juiste vind je misschien wel bij ons. Dit jaar een keertje niet nieuw, uit de winkel. Pretty please? 😊

Jana, Mic Mac Madam regio Aalst en Brusselse rand

Zin om bewust te gaan shoppen? Hieronder vind je de weg ;-)