Wat met overstock(e)?

27-03-2018

Wat met OVERSTOCK?

Regelmatig krijgen we de vraag: bieden jullie ook spullen aan uit overstocks of outlets op jullie tweedehands geboortelijsten?  Een legitieme vraag, aangezien het onze missie is om babyspullen een extra leven te geven.  Waarom dan ook niet artikelen uit overstock die je vaak voor een prikje kan inkopen?

We hebben de discussie binnen Mic Mac Minuscule gevoerd, en ons de vraag gesteld die we ons steeds stellen: wat zou het teweeg brengen indien we dit doen?  Welk gedrag stimuleren we?

We hebben besloten dat we dit niet doen om volgende reden: overstock of outlet artikelen zijn vaak een symptoom van overproductie, in sommige gevallen is het zelfs een productiestrategie.  Indien we deze producten zouden inkopen, betekent dit eigenlijk dat we deze strategie goedkeuren of alvast de 'pijn verlichten' door ervoor te betalen.  Dat willen we eigenlijk niet.

En wat met OVERSTOKKE?

Er is één situatie waar we een uitzondering maken, en dat is ingeval van het faillissement van bvb een winkel.  In dit geval gaat het immers niet over een keuze, maar een jammer voorval voor de partij in kwestie én de artikelen.

En dan helpen we natuurlijk graag een handje: op de foto zie je Mic Mac Madammen Katelijne en Vera druk in de weer bij het uitwisselen en checken van producten.  Naast een stapel Stokke Tripp Trapp babysets die we overnamen bij een faillissement.  Met dank aan Mic Mac Madam Ellen voor het puike initiatief!


U Weze Gegroet,

Mic Mac Meneer Gert