What's in a name?

12-08-2019

Vroeg iemand zich al eens af waar de naam Mic Mac Minuscule vandaan komt? 


Als niet, lees elders op deze blog verder ;-).

Als wel, hier komt ie...


De oorsprong van onze hippe, tweedehands geboortelijsten

Hoho, onze naam, dat liep niet van een leien dakje. Hoe lang dat we daarover getwijfeld hebben...  een processie van Echternach! Iets van beroepsmisvorming enzo... (want ik (Jona) was in een vorig leven Marketing Consultant). Ik wilde iets dat meertalig was en zeker niet te melig :-). Maar ook de connotatie met kindjes moest er in zitten. En liefst ook een link met duurzaamheid en met gemakkelijk en... Te veel voor in 1 naam dus. 

Ach ja, dat lukt dus niet, maar goed: wat zit er allemaal onder?

  • Mik, Mak & Mon > Ja hoor, in mijnen tijd... Mijn connotatie met kindjes dus 😊. Maar de ouders-in-spé van vandaag komen vaak al uit een ander televisietijdperk, dus...
  • De hele Mikmak, de hele rimram > al het gedoe, en dat dus proberen te minimaliseren tot iets Minuscuul. Mic Mac Minuscule, geen gedoe met tweedehands spullen zelf zoeken: zonder zoeken zonder zorgen.
  • Minuscule > omdat baby's ook echt helemaal minuscuul klein & fijn zijn.
  • Mic Mac en nog ietske... > je kan er zoveel mee doen! Ik rij in mijn Mic Mac Mobiel naar een Mic Mac Madam om wat samen te Micmac'en! Een heel Mic Mac Manie dus...

Maar dus, na 100 brainstormsessies met 35 kanshebbers, deden we een poll'etje en kwam Mic Mac Minuscule er als beste uit. 

Of wacht, eerlijk is eerlijk, degene die het haalde, was toch niet "Jona" genoeg, dus werd het nummertje 2!

En achteraf bekeken - ook al ben ik nog steeds een blije Mic Mac Madam - onze naam is ab-so-luut niet volgens de regels van de kunst. Niemand kan hem volledig onthouden en iedereen schrijft hem verkeerd (ja, het is Minuscule, met een u dus, want ja, zowel minuscuul (in het Nederlands) als minuscule (in het Engels en het Frans) schrijf je dus NIET met een i, maar met een u :-)) 

Maar ja, na veel ergernis en herhalen en nog eens herhalen (oh ja en door een klant die de url verkeerd op zijn al gedrukte geboortekaartje zette) kom je nu via micmacminiscule.be ook op onze website uit (probeer gerust :-)!)

Goh ja, dat was maar een minuscule moeite ;-) ...

Jona, Mic Mac Madam