6 bekentenissen van een nieuwe Mic Mac Madam

07-02-2019
Getest en goed gekeurd door onze eenhoorn, pardon, onze dochter: verzot op "unicorns"
Getest en goed gekeurd door onze eenhoorn, pardon, onze dochter: verzot op "unicorns"

Ik wil graag mijn allereerste blog starten met een vreugdedansje: woehoeeeeee, ik ben Mic Mac Madam! En meteen daarna een allereerste bekentenis: 

Ik ben niet echt een spiksplinternieuwe Mic Mac Madam, maar ben sinds augustus voor Mic Mac Minuscule aan het werk :-). 

Nu dit me van het hart is, tijd voor een tweede, grote bekentenis

Ik heb vier jaar geleden bij de geboorte van onze dochter zelf een GI-GAN-TISCHE geboortelijst aangelegd. 

Paniek bij de echtgenoot: hij dacht dat we een drieling op de wereld gingen zetten. Even de situatie schetsen: we komen binnen in een klassieke babywinkel, ik wil alles gezien hebben en ga elk gangpad bijna neurotisch af. 


Bekentenisje tussendoor: 

Ik ben een perfectionist maar heb wel last van uitstelgedrag waardoor ik steeds (gezonde?) stress krijg van mezelf. 

Bon... wat we daar zien zijn rijen vol met dezelfde producten, hoeveel varianten kan je van één product maken?! De angst slaat toe, de onwetendheid ook, en dan kies ik op automatische piloot bijna het duurste (weer paniek bij de echtgenoot, hoe tof is dit zeg!). Gevolg: slapeloze nachten. Niet voor het geboortekaartje of door gekibbel over een naam, neen...voor de geboortelijst. Een overaanbod aan producten, het één met net iets meer toeters en bellen dan het ander. Wil je je baby'tje kunnen horen door de babyfoon of heb je graag dat die babyfoon slaapliedjes speelt, sensormatjes heeft, een camera, een nachtlampje, ... We hadden geen idee! Wat ik wel handig had gevonden was eentje die de nachtvoedingen voor zijn rekening neemt, blijkt dat nu net geen optie te zijn. 

Bekentenis nummer 4: 

Hier werd een babyfoon met sensormatjes op de lijst gezet. 

Vier jaar later kan ik met zekerheid zeggen, en laten we dit bekentenis nummer 5 noemen: 

Heel veel van de producten waarvan ik dacht dat ze onmisbaar gingen zijn, heb ik tot op de dag van vandaag weinig of niet gebruikt. 

Zonde! Als Mic Mac Madam wil ik er daarom naar streven om nieuwe ouders in spé goed te informeren en hen eerlijk te zeggen welke producten noodzakelijk zijn en welke niet. Uiteraard beslissen ouders dan nog steeds zelf welke items uiteindelijk op hun hippe, tweedehands geboortelijst komen.

Om af te sluiten nog een laatste bekentenis

Eenmaal de tweedehandsmicrobe je te pakken heeft, raak je die niet meer kwijt. 

Bij ons doen alvast heel veel tweedehands spullen hun intrede, gelukkig maar! De dochter vindt "het winkeltje" van haar mama (lees: mijn stock) GE-WEL-DIG en alles wordt door onze kritische kleuter goed gekeurd :-)...


Evelyne, (niet meer zo kersverse) Mic Mac Madam Lovendegem