#allesiseenwedstijd #ikhebhetmeestewindpokken #boysmom

17-07-2019

"Kom, we doen eens hashtags", dacht ik, "dat is keihip!" :-)

Ik heb enkel zonen. Facebook, instagram en aanverwanten leren mij dat ik dan de hashtag #boysmom mag gebruiken. Drie stuks heb ik in huis: een zesjarige, een vierjarige en een tweejarige. En de uitspraak "ik heb toch meer windpokken dan u" van de vierjarige tegen de zesjarige bracht me op het idee van deze blog.

Ik heb toch meer windpokken dan u!

Hieronder een greep uit het aanbod dingen waar mijn zonen da-ge-lijks een wedstrijd (lees: meestal ook een ruzie) van maken:

's Ochtends, ergens tussen 6u30 en 7u30

De zesjarige: "Mama, hoe lang heb ik geslapen?"

Ik lig ondertussen al sinds een uur of 6 half in slaap in mijn bed of in de zetel met de tweejarige ergens tegen (lees: op) mij terwijl hij op mijn gsm bumba kijkt. Een deel van mij hoopt slaapdronken dat hij zijn aandacht er zo lang mogelijk kan bijhouden. Een ander deel van mij denkt "hoe f*cking irritant is bumba??? Écht wáár...".

De vierjarige: "En ik, mama? En ik??"

De zesjarige: "Maar ik was toch laatst wakker e, mama? En gisteren ook e? mama?"

Tijdens het spelen

  • Mijn jongens houden zich graag bezig met wedstrijdjes heen en weer lopen door het huis. Dit gaat meestal verbazingswekkend lang goed, maar eindigt per definitie met minstens 1 wenend kind.
  • Ook een topper: 'gevechtje' spelen. Dit gaat zelden langer dan een paar minuten goed (hangt ervan af hoe lang ze erover doen om hun verkleedkleren aan te trekken) en eindigt per definitie met minstens 1 wenend kind. De tweejarige is ook nog niet helemaal mee met welke dingen dienen om mee te spelen en welke dingen niet: denk bezemstelen, de stok om het schuifraam te vergrendelen, ... Nadat hij zijn schade aangericht heeft, krijgt hij meestal door minstens 1 oudere broer op zijn doos. Gevolg: minstens 1 wenend kind. Het hangt ervan af of de oudere broer(s) al over hun eigen 'pijn' heen zijn of niet.
  • Het spel 'de sterkste dino wint het gevecht'. Dit eindigt per definitie met minstens 1 wenend kind. De dino's kunnen zich tijdens het spel gewoon nooit beperken tot enkel andere dino's aanvallen...
  • Mijn jongens spelen ook graag het spel 'welke auto kan het snelst rijden?'. Dit evolueert al snel in het gooien van auto's, soms naar elkaar, en eindigt per definitie met minstens 1 wenend kind. Omdat ze een auto tegen hun lijfje gekregen hebben of gewoon omdat er minstens 1 kind 'valsspeelt'. (o ja, 'winnen' is regelmatig een synoniem van 'valsspelen' hier in huis)

Aan tafel

  • De vierjarige laat weten dat zijn glas toch 't volste is. De zesjarige kan daar uiteraard niet mee akkoord gaan. De tweejarige heeft ondertussen zijn glas omgestoten.
  • De vierjarige wil toch liefst de grootste boterham (note to self: koop rechthoekige broden, geen ronde!). Helaas willen de zesjarige en de tweejarige ook net díe boterham. Dit eindigt meestal met een door mij in stukken gesneden boterham en drie wenende kinderen. Soms gooit de tweejarige ook nog eens zijn (tweedehands :-)) bord op de grond. Kwestie van zijn ongenoegen duidelijk genoeg te maken. Je weet nooit dat ik het luide geween verkeerd interpreteer...
  • Er worden hier dagelijks wedstrijdjes gehouden wie 't eerst klaar is met eten, wie 't meeste in zijn beker gekregen heeft of wie 't meeste porties genomen heeft. Dit is natuurlijk alleen 't geval als ze de menu lusten. In alle andere gevallen wordt er vooral gezaagd en niet te veel gegeten.
  • Typische conversatie tijdens 't eten tussen de zesjarige en de vierjarige (nadat het ruzie geweest is over wie welk bord krijgt - waar de tweejarige sinds kort vol overgave aan mee doet. De tijd dat hij blij was met om t even welk bord is onherroepelijk gedaan...): "wie is 't snelste, Bliksem McQueen of de Hulk"? Gevolgd door een verhitte discussie over films die ze gezien hebben en het feit dat de ene wielen heeft en de andere niet. Eindigend in geween, of course :-)... Oh ja, ik ontdekte recent ook dat ze met "Iderman" eigenlijk "Iron Man" bedoelen :-D. Ik heb eens geprobeerd ze dat te melden en heb na afloop besloten dat ze best "Iderman" mogen blijven zeggen...

O ja, de zonen verplaatsen zich ook nooit zomaar in huis, nee: 'Wie 't eerst in de badkamer is!" klinkt het dan. 

Heel.de.dag :-)

Soit, het punt is duidelijk: leven genoeg in huis. Testosteron genoeg in huis ook. Tegenwoordig zeg ik regelmatig "ja, ik snap het, los het maar samen op, jongens, mama gaat de was insteken boven." Ik moet er niet bijzeggen dat "de was insteken" synoniem kan staan voor schier alles in dit huis. Hihi.

#waaromikzoblijbenalszeinhunbedliggen

#enalszedannietthuiszijnloopikvolledigverloreninderust

Katelijne, Mic Mac Madam Vlaams-Brabant


>> Inspiratie nodig over hoe je ze dan wél moet bezighouden? ;-)