Corona-zomeruitstapjes met kids

05-08-2020

Een strandvakantie aan de Côte d'Azur? Een wandelvakantie door de Zwitserse Alpen? Of een citytrip naar Lissabon? Helaas gooiden de corona-beestjes serieus wat roet in het eten wat buitenlandse reisjes betreft. Maar niet getreurd, ons Belgenlandje heeft gelukkig héél wat moois en leuks te bieden, ook voor wie met (kleine) kinderen aan huis gekluisterd zit deze zomer.

Hieronder tal van toffe tips van onze eigenste Mic Mac Madammen uit heel Vlaanderen. Ik zou zeggen, kies er gerust enkele uit, en ga zelf op ontdekking met je kroost!

Antwerpen

Voor Mic Mac Madam Nathalie heeft Kinderboerderij 't Struisvogelnest in Lier alvast geen geheimen meer. Hier vind je naast konijnen, geiten, schapen en varkens ook heel veel (maar dan ook écht héél véél) struisvogels (duh!). Bovendien kan je er pannenkoeken eten gemaakt van struisvogeleieren. Et voilà, kinders enthousiast!

Wie bij De Schorre in Boom vooral denkt aan Tomorrowland, zal misschien verbaasd zijn dat dit ook voor kinderen een topbestemming kan zijn. Mic Mac Madam Evelien trekt wel eens met haar jongens naar het Magisch Trollenbos, waar 7 reuzetrollen (tot wel 18 meter hoog!) er hun intrek namen. Een ecologische uitstap, want de reusachtige wezens zijn gemaakt van oude pallets, recuphout, en afgebroken takken, hoera!

Mic Mac Madam Lotte zou iedereen dan weer aanraden om eens een kijkje te gaan nemen in Bosbar De Eekhoorn, een popup-bar met sfeervolle terrasjes en een speeljungle aan het fietspad van de Kalmthoutse Heide. Extra tip: verwen jezelf met een take out-picknick van de PiknikFabrik!

Brussel

Mic Mac Madam Katelijne ontdekte onlangs het Rood Klooster in Oudergem, een oase van rust aan de rand van het Zoniënwoud. Vooral de vernieuwde speeltuin met piratenboot en tokkelbaan valt in de smaak bij de jongere garde.

Limburg

Voor een trip down memory lane, stuurt Mic Mac Madam Stefanie je graag naar Bokrijk in Genk. Megaglijbanen, een dradencircus, een Formule 1-parcours, een heus Hopla-speeldorp,... Need I say more?

Oost-Vlaanderen

Op zoek naar een groene oase in de Gentse stadsrand? Mic Mac Madam Trui stuurt je naar Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Voor groene speurneuzen vanaf 5 jaar hebben de Boeboeks (jaja, die gekke groene wezentjes van Marc De Bel) er een leuke zoektocht op poten gezet.

Mic Mac Madam Céline is dan weer vaak terug te vinden in het Muziekbos in Ronse, waar haar kinders vrij kunnen spelen in de verschillende speelzones (opgedeeld per leeftijdscategorie, dus je hoeft alvast geen schrik te hebben dat je kleine 4-jarige omver gekatapulteerd zal worden door een wilde tiener).

Voor wie na al dat bosgeweld hunkert naar een wijntje op een bijzondere locatie, wordt door Mic Mac Madam Sanne uitgenodigd in het Parkkaffee in Mariakerke. In dit kasteeldomein kan je genieten van een heerlijke cocktail vanuit één van de hangmatten, terwijl je pagadders hun laatste sprankeltje energie kwijt kunnen in de speeltuin ernaast.

Vlaams-Brabant

Terwijl Mic Mac Madam Karolien graag (en vaak) vertoeft in één van de Provinciale Domeinen rond het Leuvense, trekt Mic Mac Madam Elke naar speelbos 't Vossenhol in Bertem. Hier kunnen haar kinderen lekker spelen, met takken sleuren, hutten bouwen en ravotten op de speelweide. Alle remmen los!

Voor Mic Mac Madam Stefanie biedt De Halve Maan in Diest dan weer de ideale ingrediënten voor een leuke daguitstap met het hele gezin. Naast het openluchtzwembad mét zandstrand, zijn er tal van speeltuinen, wandelpaden, een hoogteparcours, een minigolf,... Voor ieder wat wil(d)s, dus!

West-Vlaanderen

Hoewel je misschien geen fan bent van dierentuinen, raadt Mic Mac Madam Hanne toch aan om eens een bezoekje te brengen aan De Zonnegloed in Oostvleteren. In dit opvangcentrum voor wilde dieren worden meer dan 400 verwaarloosde, achtergelaten of mishandelde dieren verzorgd. Zeker nu, ten tijde van corona, heeft De Zonnegloed de centjes meer dan nodig, dus met z'n allen daarheen!

Had je oorspronkelijk een wandelvakantie gepland in de Zwitsere Alpen? Dan heeft Mic Mac Madam Tine de ideale tip ter vervanging, namelijk Kabelbaan Cordoba in Westouter. Instant bergvakantiegevoel, en bovendien kan je genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving (en een huisbereide Picon bij aankomst - voor mama en papa dan wel, niet voor de kids, obviously).

Mic Mac Madam Lien, Berchem


Nog meer tips nodig voor 'wat te doen tijdens de corona-zomer'?