Upcycle die knuffel!

14-07-2019

Je kent ze wel, de hopen, hopen, hooooooooopen knuffels die je tegenkomt in de kringloopwinkel, op rommelmarkten, bij je thuis, op zolder of gewoon o-ve-ral in huis. HELP! Waar komen die toch altijd vandaan? Kortom: knuffels zijn er in overvloed.

Tweedehands knuffels uit de kringwinkel? Hmmm... Je vindt ze eigenlijk wel wat oubollig, want duidelijk al uit een stenen tijdperk. Ik vind ze veelal zielig, want niemand wil ze.  

Hetgeen niemand meer wil, dat ga ik omdraaien in iets wat wel weer in de smaak valt bij oud en jong. HOERA :- ) ! Creatief hergebruik.

Ik droom al lang van een knuffel collectie uit oude teddyberen. Spannend. Ik ben al reuze benieuwd naar mijn eerste exemplaar.

Ik ga dus op pad en pluk een aantal lelijke, afgeschreven exemplaren uit de kringloopwinkel. Die worden eerst grondig gewassen. Daarna kunnen we aan de slag.

Thuisgekomen kies ik er dit vreemde exemplaar uit. Op buikgevoel & met een beetje goed geluk komt dit vast en zeker goed.

Ik knip hem open en haal hem helemaal uit elkaar. Daarna stik ik hem dicht, ik besluit 1 arm te behouden. Het dichtmaken doe ik min of meer willekeurig en dan zie ik wat het brengt. Dat is meestal mijn manier van werken. Ik hou ervan te zien wat komen gaat, en niet al te veel vooraf vast te leggen.
Dat is heel persoonlijk, hoor. De ene mens wil een plan, de andere laat zich leiden door toeval. Kies de werkwijze die het beste bij jou past :- ) ! 

Ter info: Deze werkwijze hanteer ik enkel voor de knuffelcollectie. Dus vrees niet voor je tweedehands geboortelijst van mijn hand ; -) ! 

Even kijken wat ik zie. Ik denk een snuit. Wat vroeger een arm was wordt nu een snavel, of is het een slurf? Ik stop het armsgat dicht met een bordeaux stofrestje. Oh ja! nu weet ik het zeker. Dit is zijn neus op zijn snoet. 

We kijken even verder... Wat zal het worden? 

Aan stofrestjes geen gebrek bij ons thuis. Ik denk altijd dat iets wel nog van pas zal komen voor iets. Ik hou heel veel bij en heb super veel leuk afval in huis. Ideaal voor mijn gekke upcycle knuffel collectie! HOERA :- ) !

GOUDEN TIP: Stop alle 'afval' die je echt niet meer wil bijhouden, gewoon als 'opvulling' terug in de nieuwe creatie. Zo heb je duurzame vulling voor je knuffelbeer. Alweer een nieuwe kringloop der dingen

Oh! Ja! Nu zie ik het. Ik maak een krullende staart. En het wordt een zeepaardje. Oh. Wat fijn. Ik ben alvast in mijn nopjes. Het leukste aan geen plan hebben is de verrassing. De verrassing wat het uiteindelijk zal worden. 

Woehoe! Ik ben alvast reuze tevree. Wat zie jij hierin? 

Hanne, Mic Mac Madam Izegem