Dingen waarvan ik niet wist dat ik ze kon, totdat ik Mic Mac Madam werd.

05-11-2019

Ondertussen ga ik een jaar als Mic Mac Madam door het leven, een jaar waarin ik een paar verborgen talenten ontdekte die vaak goed van pas komen.

Routeplanner 2.0

Als je me een jaar geleden vroeg om ergens naartoe te rijden dan stapte ik in de auto, stelde de gps in en reed ernaartoe. Sinds ik Mic Mac Madam ben ken ik de kleinste gehuchtjes in een straal van 25 kilometer rond onze stad. Bij elke uitstap die er op het programma staat wordt er eerst gecheckt of er geen spullen in de buurt of op de route opgehaald kunnen worden. Soms zijn we wat langer onderweg, maar we hebben zo al een hoop leuke plekjes ontdekt!

Het is niet meer de gps die beslist hoe we ergens naartoe rijden, maar ik die een route uitstippel langs verschillende adressen waar tweedehands spulletjes moeten opgehaald worden.

Weken - Wassen - Weer proper

Babyspullen met vlekken of een muffe geur op je hippe tweedehands geboortelijst, dat willen wij echt niet! Maar baby's zijn allemaal voorzien van het talent om dingen vuil te maken, heel vuil... Zonde om die spullen weg te gooien, maar die vlekken moeten dan wel aangepakt worden. Regelmatig worden dus alle tips van grootmoeders, Tante Kaat en andere poetswonderen bovengehaald. Spullen te week in bad, vlekken nog eens extra behandelen met vlekkenzeep. Daarna nog een rondje in de wasmachine en zonlicht z'n werk laten doen om vlekken te laten verdwijnen. Nooit gedacht dat ik zoveel voldoening zou halen een uit een brandschone buggybekleding, een fris ruikende parklegger of een opnieuw stralend witte body. 


Ik zie, ik zie.. wat jij niet ziet

Een mooi kastje met een beschadigde lade, een tripp trapp met versleten plankjes of een dekentje met een wel heel lelijk logo erop ... vroeger zag ik ze waarschijnlijk niet staan of liggen. Maar ondertussen zijn er wat nieuwe verbindingen in m'n hersenen gelegd denk ik, want nu komen er in m'n hoofd spontaan mogelijke oplossingen naar boven. Met een beetje creativiteit, een likje verf of een stukje flockfolie transformeren ze van afdankertje naar uniek topstuk. 

Ik zie wel vaker wat vreemde blikken van andere bezoekers op tweedehandsbeurzen als ze me met m'n buit zien vertrekken, maar dan kan ik alleen maar denken 'jij ziet nog niet welk topstuk dit zal worden'...

Stefanie, Mic Mac Madam Diest