DIY: mobiel met vilten bladeren

19-06-2021


Wij Mic Mac Madammen vinden regelmatig heerlijk ouderwetse mobieltjes. De 'hardware', de armen en het muziekje met draaiend haakje, is nog perfect in orde, maar die ouderwetse beertjes... die zien wij en de (toekomstige) ouders die we begeleiden iets minder graag.

Gelukkig is dit makkelijk opgelost! Beertjes eraf, en nieuwe hippe vilten jungle bladeren in de plaats!


Wat heb je nodig?

  • Groene vilt (dikte naar keuze)

  • Naald en (groene) draad (of een naaimachine)

  • Touw

  • Schaar

Werkwijze

Zoek een mooie afbeelding van een blad naar keuze. Teken deze over op de vilt, eventueel door het af te printen en uit te knippen. Knip het blad uit de vilt.

Knip een stuk touw af, beter iets te lang dan iets te kort :) en bevestig dit aan het steeltje van het blad. Wees niet gierig op je steekjes, het mag stevig vasthangen (met een naaimachine een heel korte, brede zigzagsteek kiezen).

Je kan eventueel met een extra stukje vilt een middennerf maken, dit geeft wat meer diepte aan je blad, en je kan het uiteinde van het touw hier mooi tussen kwijt.

Eventueel met wat extra pareltjes opleuken of de mobiel in balans brengen.


Zo'n vilten hangertje kan je natuurlijk ook gewoon boven het bedje hangen of als versiering in de kamer. De natuur in de slaapkamer!

Tip: baby'tjes zien graag kleur en contrast! Gebruikt verschillende tinten, of wissel af met andere vormen in andere kleuren.


Klaartje, Mic Mac Madam Antwerpen (Berchem)