DIY: van lompe melkpoederpot tot hippe storage box

14-10-2020

Elke ouder met een baby of peuter in huis kent ze wel: die lompe, grote melkpoederpotten van niet-nader-genoemde-maar-hieronder-wel-duidelijk-zichtbare merken babyvoeding. En vermoedelijk heeft menig ouder, net als ikzelf, al vaker gedacht: zo zonde dat die grote lompe blikken gevallen na gebruik steevast in de PMD-zak gedropt worden.

Wel, goed nieuws voor al die treurende ouders onder jullie, want jawel, er is nog een toekomst voor die gigantische blikken! Manlief gebruikte ze eerder al om spijkers en ander klein gereedschap in op te bergen, maar ze zijn zó veel meer dan dat! :-) 

Wat heb je nodig?

  • Enkele lege melkpoederpotten
  • Verf en verfborstel
  • Plakfolie (of behangpapier)
  • Schaar

Werkwijze

Ik zou zeggen, gebruik je fantasie, en ga ermee aan de slag!

Ik beplakte één van de potten met een restje plakfolie dat ik nog over had van een ander DIY-projectje. De andere potten verfde ik eerst helemaal wit (maakt niet uit met welke verf, zo'n pot kan best wel wat aan). Daarna verfde ik op de ene pot een strookje muntgroen, en plakte ik op de andere pot een schuine strook plakfolie.

(Tip: laat je kleuter mee helpen! Wedden dat die ook wel raad weet met verf, papier, linten, en ander decoratiemateriaal?)

Je kan ze gebruiken als storage box in de kinderhoek (van recycling gesproken ;-)), voor stiften, kleurpotloden, stempels, autootjes, Lego-blokjes, enzovoort enzovoort...

En staat de kinderhoek na een tijdje bijna helemaal vol met van die hippe opbergpotten, dan kan je ze nog steeds gebruiken als bloempot! :-)

Lien, Mic Mac Madam Berchem


Is je honger naar leuke DIY-projectjes nog niet gestild? Bij Mic Mac Minuscule zitten we boordevol leuke ideetjes: