To Good To Go: een aanrader!  

30-11-2019

To Good To Go bestaat al enkele jaren, maar het duurde eventjes vooraleer de handelaren bij ons in de buurt mee op de kar sprongen. Sindsdien zijn we hier grote fan! 

Via de app kan je zien of er in jouw buurt een maaltijd te redden valt. 

Wat doet To Good To Go dan? Het bedrijfje probeert voedselverspilling tegen te gaan door perfect eetbaar voedsel te redden van de vuilnisbelt. Via de app kan je zien of er in jouw buurt een maaltijd te redden valt. Handelaren kunnen aangeven of ze overschotten zullen hebben die dag die weggegooid zouden worden. Via de app kan je dan één of meerdere maaltijden bestellen, betalen en dan gaan ophalen. Wat er in je pakket te vinden zal zijn, is altijd een verrassing: dubbele fun! 

Wij proberen één keer per week een maaltijd/pakket te bestellen via To Good To Go. Dit was wat er afgelopen vrijdag in ons pakket van bij de supermarkt zat: 

  • Roggevlerken 
  • Versgesneden frietjes
  • Vers fruit 
  • Een stukje Geitenkaas
  • 2 wraps met zalm 

Het leuke aan zo'n pakket is dat je ook eens andere dingen eet dan gewoonlijk. De kinderen zijn hier om een of andere reden ook altijd enthousiast om te proeven omdat het dingen zijn die we anders niet kopen.

Wat er in je pakket te vinden zal zijn, is altijd een verrassing: dubbele fun!  

Met deze app wordt geprobeerd om de voedselverspilling tegen te gaan, wat een enorme impact heeft op onze planeet. Een echte aanrader dus! 

PS: Ook onze tweedehands geboortelijsten en spullen gemaakt uit recupmateriaal zijn lief voor de planeet. Zo ligt de voetafdruk van een tweedehands geboortelijst, 90% lager dan van een nieuwe!

Lise, Mic Mac Madam Brugge