Goed doel in de kijker: MamaStart

16-12-2018

De laatste weken van het jaar gaan in en dat betekent ook dat 'De Warmste Week' er weer is! We hebben dus wat extra aandacht voor de goede doelen die we een warm hart toe dragen en/of die gesteund worden via onze geboortelijstjes.

#elkeweekwarmsteweek

MamaStart

  • Wat? MamaStart zet zich in voor mama's met jonge kinderen en zwangere vrouwen die het financieel (even) wat moeilijker hebben. Dit doen we aan de hand van materiaalhulp, gaande van zwangerschapskledij, groot materiaal (buggy, maxicosi, bedje, ...) tot kinderkledij en speelgoed.
  • Waar? Brugge
  • Sinds? Opgestart in september 2018 (heel pril dus!)
  • Website? www.mamastart.be 

Vandaag een kort interview met Nele Lombaerts, de oprichtster van 'MamaStart' in Brugge.


Wie is deze dame achter MamaStart?

Ik ben Nele, mama van 2 kleine kindjes, uit Brugge. Ik ben al meer dan tien jaar actief in de ontwikkelingssamenwerking met projecten in Togo, West-Afrika.

Nele (midden) ontvangt een gift van Zonta Brugge
Nele (midden) ontvangt een gift van Zonta Brugge

Hoe ben je in contact gekomen met Mic Mac Minuscule?

Ik heb zelf 2 kleine kindjes en veel vrienden die in deze fase zitten. Voor mijn eigen kindjes kwam Mic Mac Minuscule jammergenoeg net te laat, maar ik ken al een aantal mensen die zeer graag hun lijst bij Mic Mac Minuscule gelegd hebben. De link met de goede doelen, heeft mij er dan op gebracht contact op te nemen. Mic Mac Madam Lise uit Brugge brengt geregeld ingezamelde spulletjes binnen.

Hoe kwam je op het idee om MamaStart op te richten?
Door zelf kleine kindjes te hebben is het voor mij momenteel wat moeilijker om de projecten in Togo verder uit te bouwen en veel naar Afrika te reizen. Maar ik bleef op m'n honger zitten om mij sociaal verder te engageren en zo kwam ik op het idee om iets in België te doen. De doelgroep, jonge kindjes, die mij zeer nauw aan het hart ligt, was dan ook een evidente keuze. 
Na veel gesprekken om na te gaan wat er al in regio Brugge was, kreeg ik de bevestiging dat er nood was aan een project als MamaStart in Brugge. Wij willen ons onderscheiden met een persoonlijke benadering voor zwangere vrouwen en jonge gezinnen.

Baby- & kindermateriaal bij MamaStart
Baby- & kindermateriaal bij MamaStart

Hoeveel mensen werken er voor MamaStart?

MamaStart is een jonge organisatie met al een tiental vrijwilligers. We nog maar net opgestart in september 2018, maar we helpen momenteel al 3 à 4 gezinnen per week. Wat wil zeggen dat de nood er zeker is...


Waar komt de financiering van MamaStart vandaan & waar gaat ze naartoe? 

We zetten in op giften en organiseren zelf ook heel wat acties om geld in te zamelen. Materiaal krijgen we vaak tweedehands binnen, maar we hebben ook een grote vraag naar pampers en items zoals buggy's komen ook minder makkelijk binnen. Dit moeten we dan gaan aankopen en daar hebben we financiering voor nodig. Met de gemiddelde gift via een Mic Mac Minuscule geboortelijst kunnen we pamperpakketten voor 3 gezinnen voor een heel jaar voorzien. Of we kunnen hier wel een mooi aantal tweedehands plooibuggy'tjes mee kopen. 

MamaStart Benefiet-ontbijt
MamaStart Benefiet-ontbijt

Waarom zou je een koppel aanraden om voor MamaStart te opteren?

Koppels die voor Mic Mac Minuscule kiezen zitten in dezelfde levensfase als de mensen die bij MamaStart langskomen. 

Alleen is deze fase voor onze mama's niet altijd zo evident om door te komen.