Goed doel in de kijker: Right2Score

23-12-2019

Bij Mic Mac Minuscule willen we graag bewustwording creëren rond organisaties die proberen hun steentje bij te dragen aan een betere wereld. Onze ouders-in-spé schenken 10% van hun besparing weg aan een goed doel naar keuze. We stellen er graag een aantal aan jullie voor! #elkeweekwarmsteweek

Right2Score

  • Wat? R2S gebruikt sport als hefboom om kwetsbare jongeren kansen te bieden die ze door allerlei uitsluitingsmechanismen niet krijgen. Hierdoor missen ze een eerlijke doorstroom naar de arbeidsmarkt.  
  • Waar? In de Brugse Poort (Gent) krijgt de oude meubelfabriek een nieuwe bestemming. Daar willen we een sportcomplex creëren van recup-materiaal in co-creatie met de buurtbewoners waarbij we enorm focussen op kwetsbare jongeren.
  • Sinds? We bestaan nog maar 6 maanden (nog piepjong dus ;-)).
  • Website? www.right2score.eu 
  • Erkenning voor fiscale aftrek? Daar werken we aan! ;-)

We maken kennis met de 5 trekkers van het Right2Score-project. 

Wie zijn jullie?

Wij zijn Duncan, Lode, Rahul, Zakayo en Desmond, 5 gasten met een gemeenschappelijke noemer zijnde sport (voetbal) en de wil om (kans)arme jongeren te helpen. Duncan en Zakayo hadden al een soortgelijk project lopen te Antwerpen. Lode had altijd de ambitie om Braziliaanse weeskinderen/straatvoetballertjes een beter leven te geven in België door hen naar hier te halen, in pleeggezinnen in hun eigen taal op te vangen en hen hier te laten spelen en ontwikkelen. Rahul had ideeën om een five a side court (een variant van minivoetbal) aan te leggen voor kinderen in India en Desmond is jeugdtrainer bij Sporting Lokeren. 

Hoe kwamen jullie op het idee om jullie organisatie op te starten?

Het idee is geïnspireerd op het verhaal van Hernan Losada, een Argentijnse voetballer die door Beerschot naar Belgie gehaald werd. Door zijn mooie voetbalcarrière kon hij daarna kansen geven aan andere jongeren. Ik werkte al mee aan een gelijkaardig project in Antwerpen waar we door middel van voetbal, kansarme jongeren proberen kansen te bieden.  

Waar komt de financiering van Right2Score vandaan & waar gaat ze naartoe?

Momenteel komt het grootste deel van onze fianciering uit sponsoring. Bedrijven die potentieel zien in ons project bieden ons financiële steun. Op termijn kunnen ze een beroep doen op de talenten van de jongeren die zullen worden opgeleid door onze partner Cevora. We hebben momenteel natuurlijk heel wat opstartkosten: apparatuur, opknapwerken in de loods, materiaal, sportkledij voor de deelnemers, algemene werkingskosten, ...  

Onze levensspreuk:

TALENT is bij ieder kind LATENT aanwezig! Iedereen heeft het recht om te scoren op en naast het veld! 

Interesse in onze werking, volg ons op facebook of instagram !  


Duncan, Lode, Rahul, Zakayo en Desmond, Right2Score