KerstkoekenKerst

14-01-2020

Ik heb even getwijfeld, niet zó heel lang - er was immers een deadline en een bedroevend lage mate van inspiratie - maar toch even. Maar nu dus voorbij de twijfel, hup met de geit. Mijn eerste digitaal-sociale ontboezeming van het jaar: mijn jongens kregen van mij koeken voor hun Kerst. Kerstkoeken, als het ware.

Voila... laat de meningen maar komen... Ik ben er klaar voor!

Ik kader even: Het is 23 december 2019, ik vond een schat van een babysit om even op mijn jongens te letten terwijl ik mijn chaos-brein naar haar  2-maandelijks psychologisch onderhoud bracht. Op 24 december zou er bezoek komen, zoals dat gaat op een doorsnee Kerstavond. Op 23 december om 16u in de namiddag had deze madam nog geen kado's voor haar zonen, zoals dat gaat in mijn doosnee leven.

Na het onderhoud stop ik in een niet-nadergenoemde supermarkt om nog wat vergeten dingen in te slaan voor de dag nadien ("er was toch een babysit, dat kwartiertje langer maakt niet uit", je kent de redenering wel). Midden in de koekjesrayon zag mijn pas ge-reboot brein het licht! En dus kocht ik koeken voor mijn zonen. Maar geen gewone! Oh nee. Nachtwacht-koeken! Paw Patrol-koeken! Zoodieren-koeken!

We zijn een dag later en de mannetjes pakken hun kado's uit. And that was when the magic happened!

Écht wáár! Die kinders van mij waren echt absurd content met hun doos gehypete koeken!

We zijn bijna een maand verder en ze praten er nog over. Het is verleidelijk om hier nog iets aan toe te voegen over de karakters mijner kinders en zo en over mijn stijl van opvoeden en zo. Of er tegeltjeswijsheid bij te sleuren ("Wie het kleine niet eert, ...") en zo: dat werkte ook al zo goed in die andere blogpost. Maar ik hou het gewoon op de simpele conclusie: "Soms is een doos gehypete koeken het enige dat nodig is om alles te doen kloppen". Wat hou ik van zo'n momenten! Kan ik nog een jaar op door!

Ik wens jullie allemaal veel "gehypete-koeken-momenten" dit jaar!

Katelijne, Mic Mac Madam Vlaams-brabant en Brussel.