"Ontegengesteld"

01-12-2019

Het overviel mij in de kamer die ik als stock-ruimte gebruik en ik moest mijn vreugde wel delen met mijn mede-madammen. Dus klonk het algauw alzo in onze Madammen Whatsapp-groep:

"Hoera!! Ik kan de vloer van mijn stock weer zien!!"

Verschillende reacties van herkenning en digitale duimen waren mijn deel.

Niet zo heel veel later overviel mij een ander ondertussen gekend geluksgevoel. Ook dit werd sociaal met de mede-madammen gedeeld, dit keer aan de hand van een foto vol rommelmarktschatten. Wanneer ik daarmee thuis kwam en er - verrassend - niet zo heel veel tijd was, werden de nieuw verworven schatten stukje bij beetje uitgeladen en naar de stockruimte (op de 2de verdieping) gebracht. En voor ik het wist stond de vloer van mijn stock-kamer - verrassend - weer vol.

"Vreemd eigenlijk" dacht ik bij mezelf, "ik word even blij van spullen binnenhalen als van spullen buitenkrijgen." 

Die blijdschap als ik weer met de buggy van de jongste door mijn gang geraak zonder het ding langs 2 uiteengevezen bedjes te manouvreren en over een babybadje te moeten heffen. Die luxe als ik geen 4 matrassen op mijn bed moet stapelen als de poetsvrouw komt.

En dan niet zo heel veel later: die stress omdat ik nog een bedje en een badje moet vinden vóór de volgende ouders-in-spe hun spulletjes komen ophalen :-)

En zo slingert het hier gezellig heen en weer. En soms slingert het ook eens ongezellig op en neer, of een beetje uit de bocht in mijn zoektocht naar evenwicht. En ik denk tussen het geslinger door:

 Ik ben misschien niet gezegend met georganiseerde genen of een gelijkmatige geest, maar ik kan verdorie verschrikkelijk blij worden van veel verschillende dingen. 

Voila, als ik er nog een beetje aan schaaf, kan het zo op een tegeltje om in mijn salon te hangen. Naast dat ander. Iets met "vogels" en "gebekt" en zo.

Katelijne, Mic Mac Madam Vlaams-Brabant en Brussel