Klant Steffi aan het woord

05-08-2019

Mic Mac Madammen zijn natuurlijk overtuigd van onze hippe tweedehands geboortelijsten, maar wat denken onze klanten er nu eigenlijk van? We vroegen het aan Steffi, mama van de flinke Jules en vorig jaar 1 van de eerste klanten van Mic Mac Madam Stefanie.

Stefanie: Waarom kozen jullie voor een geboortelijst bij Mic Mac Minuscule?

Steffi: We hadden hier verschillende redenen voor (in willekeurige volgorde):

  • het milieuvriendelijke aspect: we proberen in ons dagdagelijkse leven op dit vlak bewustere keuzes te maken. Toen we hoorden over Mic Mac Minuscule leek dit dan ook een logische stap.
  • de financiële kant: als jong gezin is het een meerwaarde om mooie, kwalitatieve spullen voor weinig geld op de kop te kunnen tikken.
  • het gemak: iemand anders die voor jou tweedehands gaat shoppen. Beter kan het niet, zeker als je bedenkt dat ik niet graag shop!
  • het plezante gedeelte: het is gewoon geweldig om op de site van Mic Mac Minuscule te snuisteren naar ideetjes en dan samen met je Mic Mac Madam de lijst samen te stellen. Heerlijk moment in de zwangerschap!

Als jong gezin is het een meerwaarde om mooie, kwalitatieve spullen voor weinig geld op de kop te kunnen tikken.


Stefanie: Welk product zou je zeker aan toekomstige ouders aanraden?

Steffi: Ik zou hier oneindig lang kunnen doorgaan, maar volgende items moet ik er zeker uitpikken:

  • een draagzak (onze is eentje van Ergobaby): wat een ergonomische, comfortabele, no-nonsense lifesaver! Onze Jules wordt er zo rustig van, slaapt er zelfs (ook nu ik dit typ) in en het zijn gewoon zalige momenten als hij omhoog kijkt en glimlacht van oor tot oor. Overigens veel betaalbaarder en even mooi tweedehands.
  • wipper van het merk Babybjörn : heerlijk als Jules het liggen even moe is, om hem bij ons te hebben aan tafel en gemakkelijk voor de eerste hapjes/papjes. Hij zit er ergonomisch in en leert zich zelf meer bezig houden (hij moet bewegen met zijn voetjes om te 'wipperen'). Ook hier: een topper die tweedehands betaalbaarder wordt.
  • een borstvoedingskussen met toffe hoes (de onze is van het merk Trixie!): handig als je zwanger bent, borst/flesvoeding geeft, om de baby comfortabel in te laten dutten (babynestje moet je dus niet kopen), om je kindje te leren liggen/spelen op zijn buik... Te veel om op te noemen, dus een must om te hebben.
  • spullen uit recupmateriaal of gepimpte: onze tipitent, wipperhoes en opbergmanden uit recupmateriaal, eetstoel met een persoonlijk tintje... De blikvangers in huis waar ik altijd fier naar verwijs als we bezoek hebben.

De blikvangers in huis waar ik altijd fier naar verwijs als we bezoek hebben. 

Stefanie: Welke reacties kregen jullie op de tweedehands geboortelijst?

Steffi: Voornamelijk positieve reacties. Jong en minder jong kochten op de lijst en lieten persoonlijke, leuke berichtjes achter. We kregen ook complimenten over het feit dat we aan een goed doel schenken dat ons nauw aan het hart ligt. Echt tof! Sommige mensen vinden het vreemd dat ze ons niets 'fysiek' kunnen geven, maar als we uitleggen dat we sowieso alles op de geboortelijst zullen (nodig) hebben en effectief in huis halen, draaien de weinige sceptici bij.

Stefanie: Heb je door je tweedehands geboortelijst een andere kijk op tweedehands kopen?

Steffi: Tweedehands is zeker niet aftands. Vanaf nu is dat het motto dat ik verspreid, want ik merk dat dit hardnekkig en vals vooroordeel nog bij vele mensen leeft. Tweedehands is, zeker in het geval van Mic Mac Minuscule, kwalitatief én je komt origineler uit de hoek.

Tweedehands is zeker niet aftands. 

Stefanie: Heb je nog tips voor toekomstige ouders?

Steffi: Vraag zeker een gesprek met een Mic Mac Madam. Zij luisteren naar jouw ideeën en dringen niets op. Waar nodig geven ze tips, maar de keuze ligt volledig bij jou, als ouder. Op basis van het gesprek krijgen ze een beeld van je wensen en smaak. Bij ons was het alvast een schot in de roos, want alle gekozen spulletjes passen gewoon perfect bij ons gezin. Afsluitend: trek je niets aan van de vooroordelen van andere mensen. Ben jij overtuigd van een tweedehands geboortelijst? Wil je gebruik maken van wasbare luiers (ook een aanrader trouwens)? Gewoon doen, want jij weet het best wat bij jou(w) (gezin) past.

Waar nodig geeft je Mic Mac Madam tips, maar de keuze ligt volledig bij jou, als ouder. 

Steffi, Mic Mac Mama van Jules &
Stefanie, Mic Mac Madam Diest