Naar de bib? Feest!

26-07-2021

Ons kleutertje in huis heeft al van kleins af aan een zwak voor boekjes gehad. Mama wordt er blij van, want ook zij heeft een zwak voor kinderboekjes! :-) Geen toeval zeker? Er stonden ook boekjes op onze Mic Mac Minuscule geboortelijst (want ja, wij waren eerst klant :-) voor ik Madam werd). Toen broertje een jaartje later werd geboren, stonden er opnieuw boekjes op de lijst. Je kunt er niet genoeg van hebben... Om dan nog te zwijgen over alle boekjes die ondertussen in het winkelmandje belandden tijdens kringloopbezoekjes. Maar soms (je kent het misschien wel), heb je zoiets van "grrr, ik wil ontspullen". En dan zijn de vele mogelijkheden om te lenen een supermooie uitvinding! 

Zo zijn we ongeveer rond de leeftijd van 2 jaar met maandelijkse bibliotheekbezoekjes gestart. Want hoe heerlijk is het om niet 1, niet 2, maar wel 10 (!) boekjes naar hartelust te mogen uitkiezen. Met de bibzak in de aanslag, loopt ons zoontje elke keer opnieuw enthousiast de bib binnen. Het voelt als shoppen zonder betalen, we worden er elke keer opnieuw gelukkig van. Zijn hier ook nadelen aan? O ja, misschien eentje dan, want bij ons bibbezoek hoort ook de standaardvraag "met de bakfiets, mama?" en dan blijkt de plaats in de bak niet oneindig, en zitten onze zoontjes wel al eens driedubbel met de beentjes. Want ja, mama wil ook nog graag 10 boeken op haar naam uitlenen én voor broer nemen we dan meteen ook maar nog 10 boekjes mee. Gelukkig is de papa hier niet zo'n boekenwurm, want 40 boeken én 2 kinderen, dat zou misschien net teveel zijn voor de bakfiets... :-)

Ben jij ook geen zo'n boekenwurm, maar wil je graag ook meer gaan lenen in plaats van steeds te kopen? Goed nieuws dan, want er bestaan nog wel meer geniale leensystemen. Zo kan je naar hartelust een fiets gaan uitzoeken in de fietsbib. Of ben je meer het type dat graag spelletjes speelt, loop dan eens binnen in de speelotheek. Ook als je babyspulletjes nodig hebt, maar je liever niet overgaat tot een aankoop, kan je aankloppen bij de babytheek. Het loont al eens de moeite op te zoeken wat er in je eigen omgeving allemaal voorhanden is. Laat je verrassen door heel wat mogelijkheden waar je misschien geen weet van had! De planeet (én je portemonnee) zullen je dankbaar zijn! ;-)

Tine, Mic Mac Madam Oostende


Nood aan literaire inspiratie? Mic Mac Madam Lise gaf eerder al eens interessante tips rond duurzaam leesvoer: