Ikkelende wensen: op een 2019 vol tikfoutjes!

08-01-2019

Ik word blij van taal: van vlotte, lange, zwierige zinnen waar over nagedacht is. Of korte, krachtige met een ferme boodschap. En van alles daar tussen. En ja, ik geef het toe, ik ben ook dat type mens dat lastig wordt van dt-fouten en dat zich wreed moet inhouden om mensen niet (elke keer - schuldbewuste smiley) te verbeteren als ze 'afchecken' (aftoetsen of checken!) zeggen of 'noemen' en 'heten' verwisselen. 

Geen nood: daar wordt aan gewerkt. :-)

MAAR! Ik kan ook heel blij worden van taalfouten, laat ons dus gezwind en met verkrachte eenden (hebdem?! :-) ) aan het werk gaan!
Een lange inleiding om te komen tot het punt van deze blogpost: ik moest echt luidop lachen vandaag met mijn eigen tikfout. Dat deed me even het Mic Mac werk waar ik mee bezig was opzij leggen en op zoek gaan naar meer. 

Hieronder mijn bloemlezing aan jullie. Ik zette er voor jullie amuzement ineens een verklarende uitleg bij. Je weet nooit dat jullie één van deze spulletjes op jullie #hippetweedehandsgeboortelijst willen, niwaar?!

Weet je wat, ik wens jullie voor 2019 onderstaande leuke spulletjes gewoon stuk voor stuk toe! Mijn must haves voor elk huis met baby's, peuters en kleuters...

  • resibedje*: bedje dat het slapende baby'tje beschermt tegen bacterieën die resistent zijn geworden tegen antibiotica: Must have in elk huishouden met baby's en peutertjes waarvan de ouders hun sociaal leven niet volledig on hold willen zetten wegens 'de klok rond zieke kinderen in huis'.

  • warm ikkeldekentje*: "ikkel" staat voor alles wat zacht, warm en gezellig is. Dekentjes zijn daar uiteraard onlosmakelijk mee verbonden. Echt waar, ik vind het heerlijk: een streelzacht ikkeldekentje om gezellig in te ikkelen. Eat this, "hygge"! Must have voor iedereen eigenlijk.
Mic Mac Baby Niel in een warm ikkeldekentje
Mic Mac Baby Niel in een warm ikkeldekentje
  • buggy borad*: doet me verdacht veel denken aan iets met Kazachstan en strings (bij nader inzien misschien niet helemaal geschikt voor op een geboortelijstje of als nieuwjaarswens, hoe hip ook) 
  • speelgodmand*: een mand uit recupstof, gemaakt door het OCMW naaiatelier waar uw schatjes hun attributen in kunnen opbergen wanneer ze gedaan hebben met 'God spelen'. Ook heel effectief om af te bakenen vanaf wanneer ze weer wél naar mama en papa moeten luisteren. Must have in elk huishouden met peuters en kleuters.

  • hoelsakentje*: geen idee wat het is, maar ik wil het! Jij ook? 
Mic Mac Baby Len in een Speelgodmand
Mic Mac Baby Len in een Speelgodmand

Gelukkig nieuwjaar! Hopelijk belanden deze termen in 2019 in de dikke Van Dale...

Katelijne, Mic Mac Madam Ternat


*Voor de geïnteresseerden, dit vocabularium werd afgeleid van reisbedje, warm wikkeldekentje, buggy board, speelgoedmand, hoeslakentje. Alsjeblief!