5 vragen aan een wasbare luierconsulente

10-02-2019

Dat Klein Spook en Mic Mac Minuscule fan zijn van elkaars producten & diensten, was wel al duidelijk! Ziehier nog eens een heel concreet bewijs ;-)... 

Mic Mac Madam Lise stelde een hippe, tweedehands geboortelijst samen voor Klein Spook consulente Elke. Tussen de soep & de patatten (ofte: tussen de wippers & speelbogen...) stelde Lise Elke wat vragen over Klein Spook, wasbaar luieren en haar ervaring met een tweedehands geboortelijst! 

In oktober werd Lenn geboren, het zoontje van Klein Spook consulente Elke Dekempe. Elke en haar partner Bram kozen voor een geboortelijstje bij Mic Mac Minuscule. Een evidente keuze vinden ze zelf. Lenn is hun tweede kindje en ze wilden graag zo weinig mogelijk nieuwe spullen in huis halen. Mic Mac Minuscule sluit volledig aan bij hun levensstijl. 

  • Waarom begon je als Klein Spook consulente?

Ik startte bij Klein Spook in juni 2017.  Ik gebruikte toen al bijna een jaar wasbare luiers bij mijn dochter. Ik herinner me nog onze zoektocht naar dé perfecte wasbare luier. Na een tijd zagen we door het bos de bomen niet meer. We vonden dit zelf frustrerend en ik wilde niet dat ouders hierdoor zouden afhaken om voor wasbaar te gaan. Dat heeft me doen besluiten om consulente te worden. Klein Spook heeft veel aandacht voor het ecologische en ethische aspect van hun producten, dus leek het me super fijn om via hen aan de slag te kunnen!

  • Wat zijn de meest gehoorde vooroordelen over wasbaar luieren?

Er zijn veel vooroordelen over wasbare luiers; dat het iets van 'de oude tijd' is, dat het 'vies' is, 'stinkt', 'heel veel tijd in beslag neemt'.... Allemaal dingen die wij totaal niet zo ervaren.

 De luierwas is de leukste was bij ons! :-)

  • En waarom moeten mensen het vooral wél doen?

Wasbare luiers zijn echt een aanrader! 

Elke keer dat wij een luierwas ophangen geeft het ons zoveel voldoening dat we terug een vuilbak hebben kunnen uitsparen. 

Wij zijn er van overtuigd dat dit de gezondste keuze is voor onze kinderen. Onze dochter was zindelijk voor ze twee jaar werd, als dat geen voordeel is!

  • Zijn er buiten wasbaar luieren nog andere dingen die jullie ondernemen om de wereld wat mooier en groener te maken?

Wij gaan in de nabije toekomst in de co-housing project worden met passieve woningen, zodat we de natuur zo min mogelijk belasten. Ook proberen wij ons plastic gebruik zo laag mogelijk te houden. Niet altijd even simpel, maar de uitdaging maakt het soms net leuk. Ook naar kledij toe proberen we stukje per stukje bewuster te worden: minder 'zo goedkoop mogelijk' shoppen, meer tweedehands en duurzamer.

  • Met welk stuk van je hippe, tweedehands geboortelijst was je het meest blij?

De wipper, de draaibare autostoel en de Tripp Trapp met newbornset zijn onze favorieten. Het zijn stuk voor stuk handige items die we dagelijks gebruiken. Ook de manden uit recupmateriaal zijn een streling voor het oog, daar worden wij blij van! 

Het bewustzijn dat onze spulletjes niet 'speciaal voor ons' gemaakt zijn, maar dat ze bij ons een nieuw leven krijgen, voelt heel goed!


Lise, Mic Mac Madam Brugge

& Elke, Klein Spook Madam Brugge