Pimp de babykamer!

30-07-2017

En, is de babykamer al klaar?

Veel gehoorde (en soms gehate :-)) vraag bij mama's in spé... Sommige zwangere vrouwen kunnen niet wachten om dat kleine kamertje in te kleden en vol te stouwen met tof kindergerief. Anderen hebben vooral... echt geen inspiratie, noch zin om er centen tegenaan te smijten. Ok, dan hier deze tips & wijsheden :-)

Wijsheid 1:

Eigenlijk doe je het vooral voor jezelf. Eerlijk, zoveel anderen betreden 'het heiligdom' van de opperbaby eigenlijk niet, dus no worries als dat er in het begin nogal kaaltjes bijstaat... 'Slow' is hip tegenwoordig. 

Dus als iemand ernaar vraagt, zeg je dat je aan 'slow decoration' doet.

Wijsheid 2:

Het is misschien geen slecht idee om even stil te staan bij de kost, de duur en duurzaamheid van dat kleinste kamertje. Want een babykamer wordt een kinderkamer en een kinderkamer wordt een tienerkamer en ga zo maar door. 

En je kan er gif op innemen dat je tiener van 13 geen muntgroen vogeltjesbehang en Scandinavische kadertjes meer wenst. 

En dat een meegroeibed tot 1m50 eigenlijk echt niet groot genoeg meer is voor je 16-jarige puberzoon...


Wijsheid 3:

Kijk dus vooral eens rond op snuffelmarktjes en in kringloopfestijnen, pimp eens een oud meubeltje dat je zelf van de bomma hebt geërfd en ergens muf en duf op je zolder staat te wezen,... Doe eens iets nieuws met iets ouds! Je portemonnee, je volgestouwde zolder en de circulaire economie danken je.


En trouwens, eerlijk? Wat heeft die baby nodig als hij geboren wordt? Want het enige dat hij in het begin ziet (als hij al veel ziet ;-)) is de binnenkant van zijn wiegje/co-sleeper/buggymand in jullie kamer...


Tips of ideetjes nodig? Het hoeft niet moeilijk te zijn! Zie hieronder een aantal pareltjes die door Mic Mac Minuscule gered werden van oude zolders en containers voor een pimp de babykamer-pakket!

Jona, Mic Mac Madam Oost-Vlaanderen