Prachtig papier hier!

17-08-2019

Leuk papier met een fijne tekening is niet moeilijk te vinden. In de kringloopwinkel vind je tweedehands boeken bij de vleet (of doe dezer dagen eens een opruimactie in je huis,, gegarandeerd prijs!). Ze zijn démodé en geen leesvoer meer voor onze kroost.
MAAR! (Die hoorden jullie al aankomen nietwaar?!)  Die oude boeken hebben vaak wel nog steeds heel leuke tekeningen. Bovendien zijn ze vervaardigd uit sterk en kwalitatief papier. WAT-WIL-JE-NOU-NOG-MEER??? =)
Ideaal om te knutselen met de kinderen, leuke (snoep)zakjes te maken voor een traktaatje, of een enveloppe voor een brief naar omie en opie! 


De trend van de laatste jaren is dan ook UPCYCLING, geef oude spullen een nieuw leven! 

Bij upcycling gaat het om creatie, vernieuwing en bovenal om HERGEBRUIK. Want wat afval is voor de ene, ziet de andere als grondstof! En bovendien zijn producten uit "DE GOEIE OUDE TIJD" soms beter geproduceerd dan hun moderne versies. Vroeger maakten ze nog spullen die nooit stuk gingen. HEERLIJK!
In ieder geval zijn deze oude rakkers ideaal als grondstof voor een zakje gevuld met een kaartje en versgebakken koekjes voor de vriendjes die hier momenteel echt gemist worden...

Zo geven we deze kringloopboeken een tweede leven als nieuw product. Geweldig, toch?

***MIC MAC MAGIC ; )

Dit exemplaar vind ik wel wat hebben. Vooral de sprekende kleuren geven me het gevoel dat dit projectje he-le-maal goed komt. De uitverkorene blijft niet lang heel en ik ga thuis meteen aan de slag.

Kijk maar eens hoe simpel dit is. Echt! Doodeenvoudig! 

Afwerken kan met een gaatje & een lintje. Dan moet je wel een heuse perforator bij de hand nemen. Manlief keek me met gefronste wenkbrauwen aan toen ik erom vroeg. Blijft een handig ding. Punt = ) !
Of ben je meer in voor paperclips? Dat is ook geen probleem =) ! Alles kan, alles mag.

Veel papier plezier en een vleugje Mic Mac Magie!

 Hanne, creatieve Mic Mac Madam West-Vlaanderen


Benieuwd naar méér leuke kringloopvondsten?